Dodaj do ulubionych

Excel - problem z autowypełnianiem.

23.02.12, 17:21
Cześć wszystkim.
Mam problem z Excelem, właśnie się uczę obsługi tego programu i zainstalowałam wersję próbną.
Wszystkie polecenia są po polsku, ale problem pojawił się, gdy chciałam zrobić plan zajęć według dni tygodnia za pomocą autowypełniania. Otóż Excel nie rozumie, że po poniedziałku jest wtorek, a po styczniu luty.
Rozumie natomiast, że po Monday jest Tuesday.
W opcje - język mam zaznaczony język polski domyślny.
Czy mogę jakoś zmienić te ustawienia?
Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • nikita0000 Re: Excel - problem z autowypełnianiem. 23.02.12, 17:22
      Wersja Excel 2010
      • wariant_b Re: Excel - problem z autowypełnianiem. 23.02.12, 17:56
        Ciekawostka - a u mnie odwrotnie. Polskie tak, angielskich - nie.
        Excel 2010.
        • wariant_b Re: Excel - problem z autowypełnianiem. 23.02.12, 18:02
          Ale żarty żartami, a ty przestaw sobie formaty danych w Windowsach na polskie.
    • thelma.333 Re: Excel - problem z autowypełnianiem. 25.02.12, 02:10
      czesc
      mysle, ze problem nie jest w excelu
      wejdz w panel sterowania: start - panel sterowania
      tam powinnas miec cos jak ustawienia regionalne i jezyki
      sprawdz jaki masz tam jezyk wybrany, mysle, ze masz angielski
      wybierz polski i sprawdz w jakim jezyku wyswietlaja sie dni tygodnia w excelu
      pozdr
    • Gość: Darek Re: Excel - problem z autowypełnianiem. IP: *.trzebinia.msk.pl 29.07.12, 20:28
      Mam dowód że wszystkie arkusze kalkulacyjne z Excelem włącznie podają błędne wyniki skomplikowanych tych samych równań przedstawionych w różnych postaciach. Tym samym nie trzymają się aksjomatów matematycznych, przy wykonywaniu skomplikowanych operacji matematycznych. Firma produkująca oprogramowanie Excel powinna wycofać program z rynku.
      • Gość: Bill G. Re: Excel - problem z autowypełnianiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.12, 21:01
        Myślałem, że to się nie wyda. Od jutra wycofujemy produkt z rynku. Przepraszam :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka