Dodaj do ulubionych

Komputery stacjonarne i laptopy ...

28.12.12, 00:22
Witam :)

Chciasłbym zapytać, czy aktualnie w Polsce więcej osób prywatnych korzysta z tych piertwszych, czy przenosnych :)

Jestem bartdzo ciekaw, z góry dziekuję za informację,

W
Obserwuj wątek
    • Gość: tylkaa Re: Komputery stacjonarne i laptopy ... IP: *.dynamic.mm.pl 28.12.12, 10:58
      Wydaje mi się, że raczej mobilny sprzęt jest teraz bardziej popularniejszy.
    • dreszowska.ol Re: Komputery stacjonarne i laptopy ... 28.12.12, 11:06
      No wydaje mi się, że mobilne kompy to raczej teraz wygrywają.
    • dreszowska.ol Re: Komputery stacjonarne i laptopy ... 28.12.12, 11:06
      No wydaje mi się, że mobilne kompy to raczej teraz wygrywają.
    • wariant_b Re: Komputery stacjonarne i laptopy ... 28.12.12, 11:49
      Nieco więcej gospodarstw domowych posiada komputery stacjonarne.
      Sporo posiada i jedne i drugie.

W zakupach nowego sprzętu przewaga jest po stronie urządzeń przenośnych.
      Kupując zupełnie nowy sprzęt wybieramy tablet lub laptop - komputery stacjonarne
      modernizujemy lub zastępujemy wydajniejszymi.
      • wlodekbar Dziękuję . bt 28.12.12, 13:06

• pobierz-24h Re: Komputery stacjonarne i laptopy ... 28.12.12, 11:56
      wlodekbar napisał:
      tak
      > Witam :)
      >
      > Chciasłbym zapytać, czy aktualnie w Polsce więcej osób prywatnych korzysta z ty
      > ch piertwszych, czy przenosnych :)
      >
      > Jestem bartdzo ciekaw, z góry dziekuję za informację,
      >
      > W
      • bulczanka Re: Komputery stacjonarne i laptopy ... 28.12.12, 13:31
        Uważam że do gier, filmów i zaawansowanych zabaw z grafiką zawsze lepsze będą kompy łatwe w konserwacji i modernizacji a więc kompy stacjonarne.
        Polacy mają taką głupią mogę że kupują sprzęt przenośny mimo że go nie... przenoszą. Oszczędzają co prawda na miejscu i kablach ale to i tak lekka przesada. Ja mam lapka i PC ale widzę że jednak co blaszak to blaszak. Lepszy.
        • Gość: ? Re: Komputery stacjonarne i laptopy ... IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.12, 07:28
          Ja na ten przykład korzystam z 2 stacjonarnych, 3 laptopów i 1 tableta...

Jaki wniosek z tego można wyciągnąć ?
          • leserwatcher Re: Komputery stacjonarne i laptopy ... 29.12.12, 09:21
            Sprzedawałem na stoisku RTV, teraz sprzedaję od czasu do czasu używany sprzęt komputerowy i sądzę że czas stacjonarnych kombajnów już minął.Ma tu wpływ na pewno zużycie energii, mobilny internet, konieczność częstszego niż kiedyś przemieszczania się za pracą czy w biznesie [chociaż się nie przemieszczamy:)], możliwość korzystania z hotspotów.No i spakowania się ze wszystkim co ważne w parę minut! Stacjonarne nie idą już prawie wcale ale to prawda że do gier są zdecydowanie lepsze, lepsza wydajność i parametry i prawdziwy fan grania raczej lapka nie wybierze.
            • Gość: ? Re: Komputery stacjonarne i laptopy ... IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.12, 13:54
              leserze, zapomniałeś o najważniejszym - ekranie...

do stacjonarnego /przyznaję do laptopa można też ale to dziwne/ dołączasz sobie
              monitor jaki ci się spodoba co do wielkości tudzież błyskotliwości i formatu :-)

w laptopach to teraz jakaś moda na dziwne badziewne ekraniki ?
              • leserwatcher Re: Komputery stacjonarne i laptopy ... 29.12.12, 14:17
                Racja, zdecydowanie wolałem ekrany w formacie 4:3 (kwadratowe) i matowe, teraz większość to panoramiczne 16:9 i błyszczące odbijające światło. Ale, jak sam mówisz, można podpiąć każdy ekran LCD nawet i 50 cali.
                • Gość: gość 2 Re: Komputery stacjonarne i laptopy ... IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.12, 14:37
                  nie zrezygnuje z blaszaka, choc stary, mało wydajny ale za to bezgłośny a z ekranem 40 cali i wygodnym głębokim fotelem jest niezastąpiony. Nie wymienie na żaden nowoczesny laptop

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka