Gość: gostek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 22:32 Czy ktoś zna program,który włączyłby komputer o określonej godzinie?Czy wogóle coś takiego jest? Link Zgłoś Obserwuj wątek
gray Re: wąłczanie kompa... 22.07.04, 09:17 w xp (być może również w NT i 2000) istnieje komenda shutdown w 9*/Me należy użyć rundll32.exe user,exitwindows Link Zgłoś
gray Re: wąłczanie kompa... 22.07.04, 09:21 lub rundll32.exe User,ExitWindows - w windowsie nigdy nie wiadomo kiedy zamarzy mu się być case sensitive ;) Link Zgłoś
Gość: pollak Re: wąłczanie kompa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 23:10 No i cron lub at by się przydał. Windowsy się chyba już czegoś takiego dorobiły nawet... Link Zgłoś
gray ehh... 22.07.04, 09:27 tak to jest jak człowiek jeszcze śpi a już czyta ;D da się to zrobić z poziomu biosu jeżeli bios obsługuje zaawansowane funkcje zarządzania energią. w każdym razie szukaj w biosie w power management czegoś z RTC w nazwie. Link Zgłoś
Gość: gostek Re: ehh... IP: *.gda.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 21:27 dzięki,ale bios sobie odpuszczę... Link Zgłoś
gray Re: ehh... 22.07.04, 21:37 żeby niczego nie zepsuć można najpierw poczytać instrukcję od płyty głównej - wszystkei funkcje biosu powinny być tam opisane. Link Zgłoś
Gość: godtek Re: ehh... IP: *.gda.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 05:36 ...dokładnie.Poczytać instrukcje można...ale już nich każdy będzie specjalistą w swojej dziedzinie. Link Zgłoś
novaone Re: 23.07.04, 22:16 hmmm... ja ci podpowiem..są takie programy...są takie które wyłączają komputer o danej godzinie i również takie które nastawiasz np. na 30min. mozesz poszukać go w google.pl pod hasłem np. "darmowe programy" czy coś w tym stylu:) Link Zgłoś
novaone Re: wąłczanie kompa... 23.07.04, 22:53 Gość portalu: gostek napisał(a): > Czy ktoś zna program,który włączyłby komputer o określonej godzinie?Czy > wogóle coś takiego jest? ------------------------ polskie.programy.nom.pl/cgi-bin/prog_show.cgi?FromPage=11&szukaj=&SKategoria=&OrderBy=1&Order=DESC&title=&&action=01 masz tu link:) nawet ci znalazłam:) Link Zgłoś