Dodaj do ulubionych

Chce wrocic do Polski!

IP: 192.168.12.* / 194.121.255.* 17.05.01, 15:59
Od 15 lat mieszkam w Niemczech, nie przekroczylam mam
25 lat i chce z moim partnerem wrocic do Warszawy! Czy
ktos zrobil lub planuje podobny krok, mysle, ze to
wielka zmiana??? Pozdrawiam-Kika
Obserwuj wątek
    • Gość: Stary Re: Chce wrocic do Polski! IP: *.uc.nombres.ttd.es 18.05.01, 03:10
      Gość portalu: Kika napisał(a):

> Od 15 lat mieszkam w Niemczech, nie przekroczylam mam
      > 25 lat i chce z moim partnerem wrocic do Warszawy! Czy
      > ktos zrobil lub planuje podobny krok, mysle, ze to
      > wielka zmiana??? Pozdrawiam-Kika

Panienko ,nie zawracaj gitary ,chcesz wracac to wracaj Czy ty myslisz,ze ty
      wracasz z kosmosu?Z Niemiec do polski ,to mozna piechota isc.A tak miedzy nami
      kogo to interesuje?To zadna sensacja! Ja ci radze rob jak uwazasz.
    • Gość: ARTUR Re: Chce wrocic do Polski! IP: *.skane.se 18.05.01, 06:17

> Od 15 lat mieszkam w Niemczech, nie przekroczylam mam
      > wielka zmiana??? Pozdrawiam-Kika

KIKA
      IDIOTEK TO MAMY DOSYC.
      ZOSTAN W TYM SWOIM ENERDOWKU I ABSOLUTNIE NIE WRACAJ.
      ILE DOSTAJECIE SOCJALU Z TYM TWOIM PARTNEREM.
      • Gość: ober Re: Chce wrocic do Polski! IP: 193.194.145.* 18.05.01, 07:29
        nastepny chory na tym forum ktory bajki pociska. pfuj wsydz sie...
        • Gość: frik Re: Chce wrocic do Polski! IP: *.dmi.tut.fi 18.05.01, 07:47
          Czy masz zalatwione arbajt/wonung?
    • Gość: andy Re: Chce wrocic do Polski! IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 18.05.01, 09:16
      slyszalas kiedys Irka Dudka :"zastanow sie co robisz",
      to tak jakbys cofnela sie w czasie o 100 lat.
      • e603432 Re: Chce wrocic do Polski! 18.05.01, 15:35
        Gość portalu: andy napisał(a):

> slyszalas kiedys Irka Dudka :"zastanow sie co robisz",
        > to tak jakbys cofnela sie w czasie o 100 lat.

Andy,
        Wypisujesz glupoty o tym cofaniu sie w czasie. Swoja droga to jak na Niemca przybrales sobie bardzo
        angielskie imie. Zastanow sie nad bardziej amerykansa wersja, np. Drew.

Co do Ciebie dziwczyno to pojedz do Polski na pare miesiecy i sama zobacz czy naprawde chcesz wracac.

Pawel.

• Gość: andy Re: Chce wrocic do Polski! IP: *.stg.tli.de 18.05.01, 21:59
          nie pisze o sklepach, ale o wszystkim innym bylem na swieta wielkanocne,
          kapitalizm w najgorszej postaci, niektorzy ludzie nie maja co zrec doslownie,
          sprobuj cos zalatwic w urzedzie, na kazdym kroku lapowkarstwo, pogon za
          pieniadzem zeby przezyc jeszcze jeden miesiac, a "panowie w stolicy radzili" to
          na razie tyle pokrotce.
        • Gość: andy Re: Chce wrocic do Polski! IP: *.stg.tli.de 18.05.01, 22:02
          andy bo Niemcy b. sie amerykanizuja, bez angielskiego to tak jak bez nogi
          • e603432 Re: Chce wrocic do Polski! 19.05.01, 05:09

> andy bo Niemcy b. sie amerykanizuja, bez angielskiego to tak jak bez nogi

A to szkoda. Kiedy ja mieszkalem w Niemczech po angielsku nie moglem sie z nikim (prawie) dogadac.

Nie moge skomentowac Twojej opinii o Polsce, bo ostatni raz bylem w kraju w 1992 roku. Wiem jednak, ze
            ludziom roznie sie uklada. mam znajomych, ktorzy zamkneli dobrze prosperujace firmy, wrocili do Polski i
            sobie te decyzje chwala. Mam tez kilka przykladow gdzie re-patrianci zwineli manatki po paru miesiacach i
            wyjechali spowrotem na zachod.

Swoja drogo to ciekaw jestem dlaczego odwiedzasz to forum (i Polske) skoro tak Polski i Polakow nie lubisz.

Pawel.
            • Gość: andy Re: Chce wrocic do Polski! IP: *.stg.tli.de 19.05.01, 20:19
              moze zle sie wyslawilem, nie lubie glupich Polakow, natomiast madrzy polacy to
              naprawde super chlopy, ale tak jest prawdopodobnie wszedzie. Co do panstwa
              polskiego to zdanie mam wyrobione zlym doswiadczeniem.

• Gość: TYP Re: Chce wrocic do Polski! IP: 24.130.4.* 19.05.01, 23:44

> moze zle sie wyslawilem, nie lubie glupich Polakow, natomiast madrzy polacy to
                > naprawde super chlopy, ale tak jest prawdopodobnie wszedzie. Co do panstwa
                > polskiego to zdanie mam wyrobione zlym doswiadczeniem.
                >

Czlowieku spierdalaj z tej listy dyskusyjnej bo naprawde zaczynasz nudzic. Jezeli
                tak Polski i Polakow nie lubisz to po jaka cholere tu piszesz tyle zasranych
                listow. Idz na jakas liste folksdojczow i tam sie wyslawiaj.

• Gość: andy Re: Chce wrocic do Polski! IP: *.stg.tli.de 20.05.01, 09:14
                  twoja glupota mnie przeraza. piszac o glupich mialem wlasnie na mysli ciebie.
                • Gość: andy Re: Chce wrocic do Polski! IP: *.stg.tli.de 20.05.01, 09:17
                  nie wracaj lepiej do Polski, bo przez ciebie spadnie tam tak srednie IQ ze nie
                  wezma Polski do Unii, i nic z tych miliardow Euro, co spowoduje ze polowa
                  Polakow umrze z glodu, mimo pelnych sklepow.
                  • Gość: TYP Re: Chce wrocic do Polski! IP: *.we.mediaone.net 20.05.01, 14:11

> nie wracaj lepiej do Polski, bo przez ciebie spadnie tam tak srednie IQ ze nie
                    > wezma Polski do Unii, i nic z tych miliardow Euro, co spowoduje ze polowa
                    > Polakow umrze z glodu, mimo pelnych sklepow.

OK szwabski bekarcie. Audiencja skonczona. Won do forum folksdojczow psie.
                    • Gość: andy Re: Chce wrocic do Polski! IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 21.05.01, 07:09
                      ok jestes "prawdziwym Polakiem" durnym tepym debilem! w pale ci sie nic nie
                      miesci poza propaganda PRL. ty za duzo patrzyles na "czterej pancerni"
                      podczas pobytu w USA niczego sie nie nauczyles, dlatego ze ty glupi.
                      cale szczescie ze nie wszyscy Polacy sa takimi idiotami jak ty, to rokuje
                      nadzieje na lepsza Europe, bez starych szowinizmow ty debilu-synu komunisty i
                      budki z piwem.
                      masz problem bo ty po prostu nie umiesz myslec gnojku tepy.
                      Kochasz panstwo polskie to czemu ty na "zachod" spierdolil?
                      • Gość: mimi Re: Chce wrocic do Polski! IP: *.inet.fi 21.05.01, 13:32
                        Mysle ze niektorzy mieli kiepski weekend?co do decyzji powrotu do ojczyzny
                        proponuje przyjazd na poczatek 3-miesiecy.
                    • Gość: ober Re: Chce wrocic do Polski! IP: 193.194.145.* 21.05.01, 08:22
                      co ty sie szwabow czepiasz TYP my nie jestesmy szwabami. a w obrazaniu to
                      jestes mistrzem swiata, na szczescie nie wszyscy polacy mysla tak jak TYP...oj
                      ty lobuzie
                      • e603432 Re: Chce wrocic do Polski! 21.05.01, 22:11
                        Gość portalu: ober napisał(a):

> co ty sie szwabow czepiasz TYP my nie jestesmy szwabami. a w obrazaniu to
                        > jestes mistrzem swiata, na szczescie nie wszyscy polacy mysla tak jak TYP...oj
                        > ty lobuzie

No wlasnie. Swoja droga to z przykroscia zauwazam, ze zadna dyskusja na tym Forum nie moze sie toczyc
                        w przyzwoitym jezyku i bez osobistych wyjazdow.

Rowniez niestety musze pryznac, ze Andy ma czesto racje. Kiedy przyjechalem do Niemiec w 1985 roku, to
                        zdarzalo mi sie, ze widzac polskie oznaczenia samochodu ludzie zatrzymywali mnie i proponowoli pomoc i
                        goscine. W pracy (nielegalnej) traktowano mnie zawsze jak swojego czlowieka, a jedyny przytyk, jaki
                        uslyszalem dostal mi sie najprawdopodobniej od pary starych Niemcow polskojezycznych lub moze polskich
                        emigrantow, a bylo to cos w rodzaju "patrz polski pan idzie" (po polsku). Na co odpowiedzialem im po
                        niemiecku ze "naturalnie ze pan, tyle ze nie z herrenvolk". Kiedy znajomi Niemcy dowiedzieli sie, ze wraz z
                        zona mamy zamiar opuscic Niemcy i emigrowac do Kanady, sami zaproponowali interwencje u lokalnych
                        wladz w celu zalatwieniu nam pobytu stalego.

Jezeli stosunek tych Niemcow sie do nas Polakow zmienil, to jak myslicie za czyja wina? Jezeli widzieliscie
                        handel kradzionymi towarami pod "polskim" kosciolem we Franfurcie to nie bedziecie sie dziwic zadaniom
                        ograniczenia imigracji zarobkowej z Polski do Niemiec na okres 7 lat.

Wracajac do tematu powrotu do Polski to nadal uwazam, ze nie mozna uogolniac i kazdy ma prawo do
                        podejmowania wlasnych decyzji. Tyle, ze dobre decyzje najczesciej opieraja sie na racjonalnej analizie, a
                        zle na tymczasowych emocjach.

To tyle, wylaczam sie z tej dyskusji, bo obawiam sie, ze zarobie sobie na stek wyzwisk, ktorych czytanie
                        mnie nie pociaga.

Pawel.
    • Gość: Slawek.R Re: Chce wrocic do Polski! IP: 212.179.157.* 19.05.01, 13:25

>" Od 15 lat mieszkam w Niemczech, nie przekroczylam mam
      > wielka zmiana??? Pozdrawiam-Kika"

Dziewczynko,kazdy ma swoj pomyslunek adoradzcy,jak wiesz,sa rozni.

• Gość: Szajster Re: Chce wrocic do Polski! IP: *.netcom.ca 19.05.01, 18:37
      Kika, a mnie cos w duzym palcu strzyka!
    • Gość: STAN Re: JESTESCIE MLODZI A TYLE W WAS OBLUDY !!!!!!!!!! IP: *.cambr1.on.home.com 21.05.01, 19:13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka