Dodaj do ulubionych

Menu podręczne Win98

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 09:54
Może ktoś tutaj mi pomoże, bo ja nie mam pojęcia co zrobić. Znajomy usunał menu podręczne z windows 98 (pojawia się przy nacisnęciu prawego klawisza myszki na pulpicie tylko active desktop, reszty nie ma) nie mam pojęcia jak on mógł to zrobić i nie wiem jak to przywrócić. Z góry dziękuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • amon-ra Re: Menu podręczne Win98 27.07.04, 10:01
      Gość portalu: mgd napisał(a):

> Może ktoś tutaj mi pomoże, bo ja nie mam pojęcia co zrobić. Znajomy usunał menu
      > podręczne z windows 98 (pojawia się przy nacisnęciu prawego klawisza myszki na
      > pulpicie tylko active desktop, reszty nie ma) nie mam pojęcia jak on mógł to z
      > robić i nie wiem jak to przywrócić. Z góry dziękuje za pomoc.

IMHO najrozsądniej będzie wpisanie polecenia scanreg /restore w trybie MS-DOS - spowoduje to wyświetlenie kilku kopii rejestru, wybierz "najmłodszą".
      • Gość: mgd Re: Menu podręczne Win98 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 10:09
        tak chciałam zrobic, ale muszę to załatwić przed telefon, a raczej mało prawdobodobne żeby mu się udało zrobić telefonicznie, wolałabym prostsze operacje pod windowsami. Już raz dawałam mu instrukcje jak usunąć plik pod dos'em i skończyło się na tym, że usunął wszystkie pliki na pulpicie.
        • amon-ra Re: Menu podręczne Win98 27.07.04, 10:18
          Gość portalu: mgd napisał(a):

> tak chciałam zrobic, ale muszę to załatwić przed telefon, a raczej mało prawdob
          > odobne żeby mu się udało zrobić telefonicznie, wolałabym prostsze operacje pod
          > windowsami. Już raz dawałam mu instrukcje jak usunąć plik pod dos'em i skończył
          > o się na tym, że usunął wszystkie pliki na pulpicie.

No więc niech zastosuje narzędzia scanreg, scandisk, sfc, chociaż najprawdopodobniej to nic nie da. Scanreg /restore przywraca kopię rejestru, a do modyfikacji w rejestrze najprawdopodobniej usunięcie menu kontekstowego się sprowadza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka