Dodaj do ulubionych

Nagle przestałam móc oglądać filmy w necie - SOS

IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 13:51
Witajcie,
Wczoraj zrobiłam czyszczenie komputera za pomocą CCleanera. Być może usunęłam coś wobec czego nie mogę oglądać filmów online.
Zainstalowałam Adobe Flash Player i nic. Mam także Microsoft Silverlight i nic. Nie idzie oglądać. Dodam, że filmiki na You Tube działają.
W ogóle to zaczęło się od zaktualizowania komunikatora GG. Komputer zaczął się po tym wieszać więc wyrzuciłam tę aplikację. Mimo to, nadal zamula... :(
Proszę, doradźcie co zainstalować by znów oglądać filmy online?
Czy można coś zrobić z tym zamulaniem sprzętu?
PS. Dodam, że używam Mozilli jeśli to ma jakieś znaczenie.
Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: aqq Re: Nagle przestałam móc oglądać filmy w necie - IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 21:09
      www.eset.pl/Pobierz/Dodatkowe_narzedzia/ESET_Online_Scanner
      a potem forum Wirusym trojany....
      • Gość: she Re: Nagle przestałam móc oglądać filmy w necie - IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 21:34
        Serdecznie Ci dziękuję za odpowiedź.
        Mam antywirusa od dostarczyciela netu. Dziś zrobiłam skan. Nic nie znalazł. Mimo to zalecasz przeskanowanie Esetem?
        Szperałam jeszcze po sieci i zauważyłam, że otwierają mi się filmy z wybranego hostingu.
        Czyli nie jest tak, że nic a nic nie odtwarza. A to zamulanie, kurcze... Nagle zaczął, ale mój laptop ma już 6 lat... Może to już jego czas...
        • Gość: aqq Re: Nagle przestałam móc oglądać filmy w necie - IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 13:07
          6 lat to nie jest źle ;)
          jeśli nie ma vira - przeinstalować Javę, sprawdzić poprawność rejestru (naprawa w Ccleaner)
          potem w Mój komputer prawoklik na dysku C->Właściwości->Narzędzia i sprawdzić poprawność plików (zrobi przy ponownym rozruchu)
          zamulanie może być także efektem jakiejś awarii/uszkodzenia któregoś z podzespołów (ram, grafika, procek)
          w lapkach przyczyną przeważnie jest upadek-zalanie-przegrzanie
          odrzucając 2 pierwsze -> kiedy ostatnio czyściłaś go z kurzu W ŚRODKU, przy wentylatorach...?
          • Gość: she Re: Nagle przestałam móc oglądać filmy w necie - IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 13:29
            Całe 2,5 godziny Eset skanował kompa i... nic nie znalazł :) Skaner od dostawcy netu skanował 5 minut... Teraz mam wątpliwości czy ten drugi delikwent robi to dokładnie...
            Kiedy ostatnio czyściłam lapka w środku z kurzu? Niech pomyślę... yyy, nigdy :(
            Parę razy "odkleiłam" kilka klawiszy by pod nimi wyczyścić... Jakoś na "E" mi przeszedł zapał ;)
            Zainstalowałam nową Javę, nawet się domyśliłam ;)
            Dziś wykonam zabieg, który zalecasz. Chociaż nie wiem czy kumam o co chodzi z tą poprawnością rejestru etc...
            Laptop nigdy się nie zalał ;) Ma 6 lat dopiero ;) Nigdy nie upadł.

Proszę, czy możesz mi powiedzieć jak to jest, że Eset skanował pliki programów, których już nie mam na kompie? Np. GG, które wywaliłam i inne takie?
            Na trwałe jakieś ślady po nich zostają?

Kto pyta... Zawsze mnie nurtowało co dzieje się z plikami, które usuwa się z komputera. Wrzucamy do kosza, czyścimy kosz i co dalej? Bo przecież w Kosmos tego nie wysyłamy :)

Dziękuję za to, że poświęciłeś mi swój czas i uchyliłeś rąbka wiedzy!
            • Gość: . Re: Nagle przestałam móc oglądać filmy w necie - IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 13:50

Gość portalu: she napisał(a):

> Kto pyta... Zawsze mnie nurtowało co dzieje się z plikami, które usuwa się z ko
              > mputera. Wrzucamy do kosza, czyścimy kosz i co dalej? Bo przecież w Kosmos tego
              > nie wysyłamy :)

No nie wysyłamy, pliki pozostają na dysku, kasowana jest jedynie ścieżka dostepu do nich. Oczywiście z czasem zostają nadpisane przez nowe pliki ale częściowo mogą być odczytywane. Można to łatwo sprawdzic używając programu recuva od producenta ccleanera.
              Jeśli eset skanował pliki programów które zostały odinstalowane to znaczy że te pliki gdzieś się na dysku znajdują i trzeba je skasować ręcznie, gdyż automatyczny deinstalator po prostu je pominął, co jest zresztą często spotykane. Poza zajmowaniem niepotrzebnie miejsca w zasadzie te pliki w niczym nie przeszkadzają.
              Co do filmów, a raczej braku możliwosci ich odtwarzania - co masz na myśli pisząc " Nie idzie oglądać. Dodam, że filmiki na You Tube działają."?
              Wyskakuje jakiś komunikat?
              Co do "zamulania" sprawdzź w menadżerze zadań jakie programy działają w tle. Nie powinno ich być więcej niż okoł 20. Być może tu leży przyczyna.
              • Gość: she Re: Nagle przestałam móc oglądać filmy w necie - IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 14:59
                Bardzo dziękuję za odpowiedź :)

Pisząc - nie idzie oglądać filmów online - miałam na myśli to, iż np. na Gofilm (nie jest to reklama) dotychczas oglądałam je swobodnie, a w chwili obecnej widzę jedynie czarny ekran, na którym w końcu pojawia się informacja - Nie odnaleziono video... I tak w przypadku każdego filmu. A filmy są. I ludzie je oglądają - widzę statystykę. Czyli problem w moim kompie. Na You Tube bez problemu odtwarzam filmy i muzykę.

Weszłam w Managera zadań i widzę... "Procesy: 50"... Czy to właśnie programy działające w tle? Matko! Jeśli tak, jak zakończyć te procesy tak, by nie usunąć czegoś niezbędnego?

I jeszcze jedno zapytanie. W jaki sposób ręcznie usunąć pliki usuniętych programów?

Dziękuję. Także za cierpliwość.
                • Gość: . Re: Nagle przestałam móc oglądać filmy w necie - IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 12:51

Gość portalu: she napisał(a):

> Pisząc - nie idzie oglądać filmów online - miałam na myśli to, iż np. na Gofilm
                  > (nie jest to reklama) dotychczas oglądałam je swobodnie, a w chwili obecnej wi
                  > dzę jedynie czarny ekran, na którym w końcu pojawia się informacja - Nie odnale
                  > ziono video..

To mi wygląda na jakiśzauktualizowany filtr w adblocku, spróbuj wyłączyć adblock, przeładuj stronę i sprawdź czy filmy się wczytują.

>
                  > Weszłam w Managera zadań i widzę... "Procesy: 50"... Czy to właśnie programy dz
                  > iałające w tle? Matko! Jeśli tak, jak zakończyć te procesy tak, by nie usunąć c
                  > zegoś niezbędnego?

Zrób zrzut ekranu(przycisk print screen sysrq następnie wklej do painta i zapisz obrazek, wrzuć np. tu: prntscr.com/) z wyświetlonym menadżerem zadań, zobaczymy co tam działa i co można wyrzucić.

> I jeszcze jedno zapytanie. W jaki sposób ręcznie usunąć pliki usuniętych progra
                  > mów?

Sprawdź w folderze Program Files które odinstalowane programy pozostawiły swoje foldery. Jeśli programy te nie współdzieliły plików z programami które nadal są na komputerze to można je normalnie przenieść do kosza.
                  Skorzystaj też (ostrożnie!) z funkcji ccleanera 'czyszczenie rejestru'.
                  • Gość: she Do Kropki IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 22:42
                    Witaj Kropko :)

Bardzo Ci dziękuję za zaangażowanie w mój wątek!
                    Jestem pod wrażeniem Light Shota! Rewelacyjny program do print screenów!
                    Jeśli zechcesz zerknąć na moje procesy w Managerze:
                    prntscr.com/1au7xh
                    prntscr.com/1au7g5
                    Czy mogę coś wyrzucić?
                    Jakimś dziwnym trafem zaczęłam móc odtwarzać filmy. Nie wiem jak to się stało, ale... Dzięki Tobie poczytałam o adblocku i w sumie to nie widzę abym to miała (brak ikonki w prawym, górnym rogu ekranu), ale... poklikałam jakieś skróty klawiszowe dot. tego, tak na próbę i... I sama nie wiem czy to dzięki temu, ale na powrót oglądam filmy online :)
                    Za chwilę poszukam pozostałości po wyrzuconych programach, jak radzisz.
                    Kropko, jeśli zechcesz mi jeszcze odpisać, będę wdzięczna, ale przez tydzień z daleka od komputera. Milczenie nie będzie wyrazem ignorancji. Po powrocie od razu zajrzę do posta :)
                    Pozdrawiam!
                    Dziękuję...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka