finlandia07 25.01.08, 20:23 Za 7 górami,za 7 lasami,za 7 morzami żył Tranzyt1. Wyszedł raz przed dom,rozglądnął sie dookoła i westchnął: o k_ _a,ale ja mam wszędzie daleko.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daleh Re: Krótka bajka 25.01.08, 20:27 finlandia07 napisał: > Za 7 górami,za 7 lasami,za 7 morzami żył Tranzyt1. > Wyszedł raz przed dom,rozglądnął sie dookoła i westchnął: o k_ _a,ale ja mam > wszędzie daleko.. --------------------------------- Kiedy zobaczylem ten temat,to pomyslalem ze jest desant bajkopisarzy dzis...Ale to swietny tekst... Odpowiedz Link Zgłoś
ela_102 Re: Krótka bajka 25.01.08, 20:30 ha ha ha ha:-) jak to cyganowi świata zawsze za mało? czyżby cyganił że CYGAN? Odpowiedz Link Zgłoś
f_a_k_y Re: Krótka bajka 25.01.08, 20:52 ja slyszalem tak - baba kupila domek na szczycie lysicy - /swietokrzyskie/.wychodzi rano na dwor i mowi - jezu jak tu pieknie,ale jak tu k...wa wszedzie daleko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ariel48 Re: Krótka bajka 25.01.08, 23:53 Były sobie oczy. Dwoje oczu. Oczy sprawiały wrażenie jakby każde z nich było takie samo, jednak w rzeczywistości miały całkiem inny wizerunek świata. Jedno oko widziało dobro a drugie zło. Jedno dostrzegało wrogów a drugie przyjaciół. Jedno widziało same sukcesy a drugie porażki. W związku z tym dochodziło między nimi do konfliktów i nie były z tego powodu szczęśliwe. Pewnego razu oczy spotkały pojedyncze oko, które miało jednolity i jasny obraz świata. Oczy zapytały je: - Czy wiesz w jaki sposób możemy osiągnąć jednakowe widzenie tych samych rzeczy? Oko odpowiedziało: - Jeżeli coś wam się udaje, to cieszcie się z tego i dziękujcie za dany wam wzrost. Jeżeli coś idzie źle, to cieszcie się i dziękujcie za daną wam lekcję. ************************************************ To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
finlandia07 Re: Krótka bajka 25.01.08, 23:55 Też fajna bajka,ale moja była krótsza;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ariel48 Re: Krótka bajka 26.01.08, 00:03 Zapomniałam dodać : - autorem jest Mały Bajarz ...:-) ************************************************ To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: Krótka bajka 26.01.08, 00:05 hej hej - na a jak tam Fakta baba... ta sama, inna? nic nam nie wiadomo - możeś ty swoją na Łysą Górę wyprawił... czy dzielnie trwasz na posterunku gotowości pomocnej? Wszystkiego dobrego, trzymanki ciepłe od eski:) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw bajka skonczona... 26.01.08, 16:25 e4ska napisała: > hej hej - na a jak tam Fakta baba... ta sama, inna? nic nam nie wiadomo - możeś ty swoją na Łysą Górę wyprawił... czy dzielnie trwasz na posterunku gotowości pomocnej? > Wszystkiego dobrego, trzymanki ciepłe od eski:) _______________________________________________. Szacki... - eska znowu ludzi werbuje...! A... Ps. Dwie dziurki w nosie, skonczylo sie! Odpowiedz Link Zgłoś