Dodaj do ulubionych

Fałszywy alarm

30.06.13, 11:22
Jak się pozbyć zawiadomienia,wyskakującego co sek.o fałszywym alarmie-Avast-jestem bezpłatn a uzytkowniczką i sadze ,że tym sposobem,Avast chce na mnie wymóc zakupienie pełnej wersji ochrony,na razie,nie mam na to ochoty,a pojawiający się komunikat jest b.denerwujący.Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Fałszywy alarm 30.06.13, 11:46
      Najpierw sprawdzić, czy alarm faktycznie jest fałszywy, bo wcale taki być nie musi.
      Na przykład coś się mogło "przykleić" do przeglądarki i nieustannie generuje alert.
      Warto skorzystać z jakiegoś dodatkowego, bezpłatnego skanera antywirusowego.

A potem, jeśli dotyczy to jakiegoś istotnego pliku i faktycznie jest fałszywym alarmem,
      dopisać go do wykluczeń Avasta.
    • Gość: Kolobos Re: Fałszywy alarm IP: *.zask.pl 30.06.13, 12:40
      Wylacz i poczekaj na aktualizacje o ile faktycznie nie masz infekcji.
    • Gość: raf Re: Fałszywy alarm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 14:34
      Miałem właśnie założyć identyczny wątek.
      Alarmy faktycznie są fałszywe. Avast każdy element strony internetowej który zbiera statystyki (losowo) traktuje jako zagrożenie, i natychmiast wyrzuca komunikat o zablokowaniu.
      Losowo - ponieważ czasami po wejściu na jakąś stronę komunikat jest, a innym razem go nie ma. Mi przed chwilą nawet na oficjalnej stronie Orange wyrzuciło komunikat o zagrożeniu!
      Zaglądam co Avast zablokował, i... jakiś popularny syf zbierający statystyki odwiedzin.
      Problem pojawił się dzisiaj rano, u mnie występuje na przeglądarce Firefox. A Chrome jakoś problemu nie zauważyłem. Sprawdzone na dwóch laptopach, i w obu był ten sam problem.

Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać? Oczywiście wyłącznie Avasta nie wchodzi w grę, a dodawanie wyjątków co chwilę to jakiś absurd.
      • Gość: Kolobos Re: Fałszywy alarm IP: *.zask.pl 30.06.13, 15:00
        Wykonaj aktualizacje Avast.

>Oczywiście wyłącznie Avasta nie wchodzi w grę

Z jakiego powodu? Wylacz ochrone sieciowa.
        W przypadku powaznej infekcji antywirus Cie nie ochroni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka