Dodaj do ulubionych

problem z X-kom

12.07.13, 13:51
Pragnę przestrzec wszystkich przed zakupami w sklepie X-kom.pl. Ten sklep to totalna tragedia. Jeśli macie szczęście i towar jest sprawny – trafiliście los na loterii. Jednak wystarczy, że towar jest uszkodzony zaczynają się schody. Kupiłem w tym sklepie sprzęt w dniu 30.04.2013 r., który sprzedano mi zepsuty(!) w dodatku zapewne powystawowy lub używany (sądząc po śladach). Nie robiłem problemów i oddałem go do naprawy gwarancyjnej (chociaż musiałem pokonać na własny koszt odległość 180 km). Po bardzo długim oczekiwaniu, otrzymałem go i mimo zapewnień sprzedawcy okazało, że sprzęt wrócił z serwisu uszkodzony(!). Byłem zmuszony ponownie jechać 180 km, aby oddać go do naprawy. Musiałem czekać długi okres czasu na jakikolwiek kontakt ze strony tego, tak zwanego, sklepu. Ale to dopiero początek tej historii. Ci ludzie są tak niekompetentni i bezczelni, że mimo przyjęcia sprzętu do naprawy serwisowej i długiego przebywania w serwisie, nagle zaczęli utrzymywać, że sprzęt wcale nie był uszkodzony (chociaż mam wielu świadków na to, że sprzęt nie działał). Najdziwniejsze jest to, że przyznali, że wykonywali naprawy, nadal utrzymywali, że wszystko jest OK i sprzęt był sprawny. Z tak bezczelnym kłamstwem sklepu jeszcze się nie zetknąłem. Po co naprawiali sprawny sprzęt? Ci ludzie traktują klientów jak debili, którym można wcisnąć wszystko. W efekcie końcowym, mimo, że kupiłem sprzęt dwa miesiące temu, miałem go może dwa tygodnie. Dziś jest 10.07.2013r. a ja nadal nie mam go u siebie. W dodatku zostałem narażony na znaczne koszty w związku z przejazdami. Po tym wszystkim kieruję sprawę do Federacji Konsumenta i będę dochodził swoich praw sądownie. Przestrzegam jednak wszystkich przed zakupami w tym sklepie, gdyż w razie jakichkolwiek problemów nie będziecie mieli jako klienci żadnych praw i będziecie traktowani jak zło konieczne. Sensowna obsługa w tym sklepie kończy się w momencie wepchnięcia towaru nic nie podejrzewającemu klientowi, później jest zwodzenie, oszukiwanie, bezczelne kłamstwa i „spychologia”. Większą pewność co do jakości i bezpieczeństwa zakupów będziecie mieli po budką z piwem, albo u ruskiej mafii, ale na pewno nie w tym sklepie. Piszę to wszystko po to, by skłonić potencjalnych klientów do zastanowienia i refleksji czy warto ryzykować później szarpanie się, nerwówkę i niesamowicie długie oczekiwanie na łaskawy kontakt ze strony X-kom. Odradzam stanowczo wszystkim jakikolwiek kontakt z tymi krętaczami. Kupujcie u konkurencji, nie będziecie narażeni na szarganie nerwów, zbędne koszty, a przede wszystkim będziecie mieli nowy sprzęt, który DZIAŁA.
Obserwuj wątek
    • bulczanka Re: problem z X-kom 12.07.13, 14:01
      Ja nie narzekam. Kupiłem u nich laptopa i monitor. Ten ostatni miał niewielkie nierówne podświetlenie ale taka już podobno uroda ledowych wyświetlaczy. Mam też to szczęście że ich sklep mam pod nosem więc w razie czego nie płacę za dojazd.
      Musiałeś mieć pecha ale dobrze że idziesz z tym do sądu. To ich czegoś nauczy choć zapewne się ciebie nie boją. Proponuję takie rzeczy nagłaśniać także w mediach.
    • wariant_b Re: problem z X-kom 12.07.13, 14:15
      Konkurencja sprzedaje sprzęt tych samych producentów i korzysta z tych samych
      autoryzowanych serwisów gwarancyjnych. Być może jest bardziej życzliwa
      dla konsumentów i komunikatywna, ale możliwości działania ma identyczne.

Problem dotyczy praw konsumenckich w Polsce, a z tym jest ciągle tragedia.
      • bulczanka Re: problem z X-kom 12.07.13, 14:25
        Zawsze można skorzystać z ustawowego prawa do zwrotu w ciągu 10 dni od otrzymania rzeczy ale i tu mogą być problemy dotyczące głównie tzw. zarządu - nie przyjmą towaru bo woreczek w kartonie (np. na kabel) jest rozerwany. Trzeba im udowadniać że by podłączyć i sprawdzić sprzęt trzeba takowy rozerwać. W sieci można znaleźć kilka wyroków sądowych na ten temat. Wyroki te są korzystne dla konsumenta. Są tam też mocne ich uzasadnienia.

W X-KOM poinformowali mnie że by zwrócić towar do 10 dni nie można od niego odrywać wszelkich folii i nalepek. Problem stanowią właśnie te woreczki w których są kable, piloty itp.
        Od siebie dodam że we wszelakich oświadczeniach przy zwrotach warto sie powoływać na konkretny artykuł ustawy. Sklepikarze muszą wiedzieć że klient to nie debil i zna swoje prawa. Warto także postraszyć UOKIK-em, federacją, rzecznikiem i mediami. Klient nie jest zupełnie bezbronny;)
    • Gość: X-KOM.PL Re: problem z X-kom IP: *.Netcominternet.pl 15.07.13, 10:11
      Sprzęt został zakupiony w dniu 2013-04-30. Pierwsze zgłoszenie reklamacyjne dotyczące uszkodzonego napędu optycznego zostało przyjęte w dniu 24 maja 2013. Podczas wizyty w naszym salonie informowaliśmy Państwa o możliwości skorzystania z wygodnej formy gwarancji producenta w systemie door-to-door (po zgłoszeniu usterki zostaje do Państwa wysłany kurier w celu odbioru uszkodzonego towaru z Państwa miejsca zamieszkania oraz odstawienia go po naprawie - w ramach tej gwarancji wszelkie koszty transportu ponosi producent). Niestety nie zdecydowali się Państwo na taką formę realizacji zgłoszenia, także dokonaliśmy takiego zgłoszenia w Państwa imieniu (stąd konieczność Państwa wizyt w naszym salonie, a co za tym idzie ponoszenia dodatkowych kosztów o których Państwo wspominają, których tak na prawdę można było uniknąć). Po naprawie usterki przez autoryzowany serwis producenta sprzęt został przez Państwa odebrany dnia 08.06.13 ( o możliwości odbioru informowaliśmy dnia 05.06.13). Kolejne zgłoszenie nastąpiło dnia 10.06.2013 z tytułu niezgodności towaru z umową - problem z uruchomieniem komputera. W tym miejscu pragniemy poinformować, że nie wykryto żadnej usterki sprzętu. Problemy wynikające z oprogramowania nie podlegają gwarancji, jednak z naszej strony (zgodnie z udzieloną pisemną odpowiedzią) został przywrócony system z partycji recovery, po czym notebook został przetestowany i wszystko działa poprawnie. Przywracanie systemu jest opcją, z której Klient może również skorzystać we własnym zakresie. Chcielibyśmy również nadmienić, iż notebook jest całkowicie sprawny. W związku z Państwa życzeniem podczas rozmowy telefonicznej dotyczącej wymiany towaru na nowy lub zwrotu gotówki, pragniemy poinformować, że niestety nie jesteśmy w stanie przystać na takie rozwiązanie, gdyż sprzęt jest w pełni sprawny oraz cały czas oczekuje na Państwa odbiór (od dnia 17.06.13). Odnosząc się również do treści Państwa opinii: "Kupiłem w tym sklepie sprzęt w dniu 30.04.2013 r., który sprzedano mi zepsuty(!) w dodatku zapewne powystawowy lub używany (sądząc po śladach)" Pragniemy poinformować, że sprzedawany przez nas towar jest nowy i nieużywany. Sprzęt został zakupiony dnia 30.04.2013, a zgłoszenie usterki dnia 24.05.13 (domyślamy się zatem, że usterka powstała podczas użytkowania, a co za tym idzie została usunięta w ramach naprawy gwarancyjnej). Co do powystawowego sprzętu - taki towar zawsze wystawiamy na sprzedaż w niższych cenach, gdzie fakt powystawowej historii jest wyraźnie zaznaczony. Jeszcze raz zaznaczamy, że zakupiony przez Państwa notebook był nowy, o czym świadczą również zapisy na temat stanu urządzenia podczas przyjęć serwisowych: "Brak zarysowań, naklejone folie ochronne".
      • Gość: klient x-kom.pl Re: problem z X-kom IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.13, 15:18
        Kupiłem u nich tablet shiru samuraj 10. Gdy oglądałem go w sklepie wszystko wyglądało ok. Po przyjściu do domu i włączeniu filmu full HD na wyświetlaczu było widać tylko zamglony obraz. W sklepie zaproponowano mi wymianę ale inny model miał identyczną wadę. Wie mogłem tylko wybrać inny model tabletu. A ja nie chce innego tylko ten skoro nie macie to powinni oddać kasę al eto już jest nie możliwe. Mogę jedynie reklamować w serwisie. napraw nie wiadomo jak będzie skuteczna. Problem leży w oprogramowaniu które pewnie kupili w okrojonej wersji i są problemy. To mój jedyny i na pewno ostatni zakup w x-komie.
        • Gość: X-KOM.PL Re: problem z X-kom IP: *.Netcominternet.pl 20.09.13, 14:47
          Prosimy o kontakt w tej sprawie pod adresem e-mail marketing@x-kom.pl. Postaramy się wyjaśnić zaistniałą sytuację.
    • galtomone Komputronik nie lepszy 06.09.13, 20:15
      Naprawili computer (prawie calkiem) ale wrocil bardziej uszkodozny - sa zdjecia
    • Gość: klient Re: problem z X-kom IP: *.proxnetwork.com 12.09.13, 10:37
      To niezłego fakea sobie strzelili - ja na razie jestem z nich zadowolony ;]
    • Gość: dziwne Re: problem z X-kom IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.09.13, 23:08
      Cos tu kolega strasznie emocjonalnie pisze. Ciezko uwierzyc ze jechales 180km przeciez takie sprawy zalatwia sie kurierem. Wyglada na wypowiedz gimbusa albo czarny PR.
      Jesli chodzi o x-kom to mnie wk.. dluga kolejka w punktach odbioru, a pozatym wyglada ze sa calkiem profesjonalni.
      • Gość: ArtX Re: problem z X-kom IP: *.cdma.centertel.pl 25.09.13, 18:41
        A ja myślę, że to nie tylko wina firmy X-kom, tylko też tego całego chińskiego chłamu jaki sprzedają. Sam kupiłem u nich zepsutego Asusa, ale dali się namówić na wymianę na drugą sztukę i to w okresie przedświątecznym. Niestety ten drugi też był zepsuty i musiałem go już oddać do serwisu. I tak odsyłałem go cztery razy, nie miałem go w domu w sumie dwa miesiące...
    • Gość: Gandalf Re: problem z X-kom IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.14, 21:58
      Cześć
      Czy możesz napisać jak się zakończyła ta sprawa z X-KOM? Niestety też kupiłem tam nowy i uszkodzony komputer i na wszelkie sposoby próbują wymigać się od realizacji rękojmi. Też zdecydowanie nie polecam.
      • Gość: dawny klient x-kom Re: problem z X-kom IP: *.hup.pl 17.01.14, 10:07
        Ja tak samo miałem z nimi problemy - fakt sprzedają naprawdę sporo i w dobrych cenach ale podejście do klienta też jest istotne, dlatego przeszedłem do www.notebookcenter.pl/ - korzystam z ich usług od wielu lat i nie dość że obsługa jest w porządku to mają również pogwarancyjny serwis laptopów i sprzętu komputerowego....Wszystko w jednym miejscu, zlecenia zakupu, naprawy wykonywane są szybko i profesjonalnie. Polecam. Pamiętajcie - duży wcale nie oznacza dobry ;) pzdr.
      • Gość: X-KOM.PL Re: problem z X-kom IP: 89.174.101.* 11.02.14, 12:33
        Witamy, prosimy bardzo o kontakt pod adresem marketing@x-kom.pl i podanie numeru faktury lub numer zamówienia na opisywany sprzęt. Zweryfikujemy tę sytuację.
    • Gość: goral Re: problem z X-kom IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.14, 10:03
      Zgadzam sie w 100% ze serwis x-kom to naciagacze. Moja sprawa dotyczy dysku twardego Samsunga 2 TB ktory padł po 5 miesiacach od zakupu. X-kom zaproponowal mi zwrot gotowki na co sie nie zgodzilem - chcialem wymiane dysku na nowy. Dysk zakupilem za niecale 200 zł a w momencie zwrotu dysku cena poszla do gory na 700 zł. Za kwote ktora chcial mi oddac x-kom nie moglem kopic zadnego dysku - nawet najmmniejszego. Serwis zaczal sie migac ze takiego dysku nie maja, wiec zamowilem go na ich stronie i otrzymalem potwierdzenie ze jest na stanie. Niestety to rowniez nie pomoglo. Usłyszałem ze nie wymieną go poniewaz to x-kom decyduje jak zostanie zalatwiona reklamacja. W takim przypadku poprosilem o zwrot uszkodzonego dysku - (Samsug nie robil zadnych problemow z wymiana na nowy) - ze zdziwieniem usłyszalem ze nie jest to mozliwe poniewaz dysk zostal zutilizowany. Do dzisiaj nie wiem jak mozna w swietle prawa zutilizowac nie swoja wlasnosc. No ale 500 zl piechota nie chodzi a w naturze nic nie ginie - tylko zmienia wlasciciela. Kilka prob porozmawiania z wlascielem firmy zakonczylo sie fiaskiem. Nie ukrywam ze lepiej kupic sprzet u konkuremcji za 10 zl wiecej, ale miec prawdziwa gwarancje, a nie tracic czasu z serwicem ktory kombinuje jak oskubac klienta.
      • x-kompl Re: problem z X-kom 02.07.14, 09:29
        Chcielibyśmy wyjaśnić tę sytuację, dlatego bardzo prosimy o kontakt w tej sprawie pod adresem kontakt[at]x-kom.pl. Prosimy o podanie w wiadomości numeru zamówienia, faktury lub danych osoby/firmy, na które zamówienie było realizowane - potrzebujemy tych informacji do odnalezienia historii sprawy w naszym systemie.
        • wariant_b Re: problem z X-kom 02.07.14, 10:05
          > ... potrzebujemy tych informacji do odnalezienia historii sprawy w naszym systemie.

A dlaczego chcecie państwo potraktować tą sprawę jako jednostkowy incydent?

Jest mało realne, by wasz pracownik działał w tym przypadku samowolnie,
          zamiast wykonywać polecenia zwierzchników. Problem z dyskami po powodzi
          w Malezji i lawinowym wzroście cen był zbyt poważny, by pozostawić go
          bez "kompleksowego rozwiązania" w skali firmy. Być może odpowiedź
          dlaczego klient został potraktowany w ten sposób znajdzie się nie w waszych
          dokumentach sprzedaży, a w dokumentach zakupu dysków od dystrybutora.
        • Gość: goral Re: problem z X-kom IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.14, 13:51
          Naprawde sie ubawiłem jak przeczytałem iz X-KOM chce to wyjasnic. Przez prawie pol roku probowalem odzyskac swoj dysk. Kilkakrotnie kontaktował sie w tej sprawie rzecznik praw konsumenta i jedyną drogą zalatwienia sprawy było oddanie jej do sadu. A teraz pisze sie ze X-Kom chce to wyjśnic - zwykla ściema aby pokazac na forum jaki to jest porządny i sie "przejmuje". Prosi sie mnie abym sie skontaktował - to w dokumentach nie mozna sprawdzic ktore reklamacje sa rozstrzygniete negatywnie? Ktos ma niezły balagan w serwisie, albo tych spraw jest tak duzo nie mozna sie połapać. Na koniec dodam i w korespondencji z X-Kom kierownik serwisu ostrzegł mnie iz za upublicznienie sprawy i nazwanie sprawy po imieniu- ich prawnicy pozwa mnie o znieslawienie.
          • x-kompl Re: problem z X-kom 07.07.14, 08:15
            Gość portalu: goral napisał(a):

> Naprawde sie ubawiłem jak przeczytałem iz X-KOM chce to wyjasnic. Przez prawie
            > pol roku probowalem odzyskac swoj dysk. Kilkakrotnie kontaktował sie w tej spra
            > wie rzecznik praw konsumenta i jedyną drogą zalatwienia sprawy było oddanie jej
            > do sadu. A teraz pisze sie ze X-Kom chce to wyjśnic - zwykla ściema aby pokaza
            > c na forum jaki to jest porządny i sie "przejmuje". Prosi sie mnie abym sie sk
            > ontaktował - to w dokumentach nie mozna sprawdzic ktore reklamacje sa rozstrzyg
            > niete negatywnie? Ktos ma niezły balagan w serwisie, albo tych spraw jest tak
            > duzo nie mozna sie połapać. Na koniec dodam i w korespondencji z X-Kom kierowni
            > k serwisu ostrzegł mnie iz za upublicznienie sprawy i nazwanie sprawy po imieni
            > u- ich prawnicy pozwa mnie o znieslawienie.

Zawsze wyjaśniamy wszelkie przypadki niezadowolenia naszych Klientów, jednak potrzebujemy danych, aby móc zidentyfikować Twoje zamówienie i reklamację. Prosimy o zrozumienie - nie mamy innej możliwości odnalezienia Twojej sprawy, jak tylko po Twoich danych.

Stąd raz jeszcze prosimy o kontakt i przesłanie niezbędnych informacji - np. numeru reklamacji, imienia i nazwiska/danych firmy na którą realizowany był zakup, numeru faktury lub numeru zamówienia.
            • Gość: goral Re: problem z X-kom IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.14, 18:46
              Proponuje załatwiać reklamacje uczciwie, zamiast wyjasniać ..........
              • x-kompl Re: problem z X-kom 09.07.14, 11:17
                Nasze reklamacje rozpatrujemy uczciwie, zgodnie z procedurami oraz obowiązującym prawem. Niemniej jednak bez danych niezbędnych do identyfikacji, nie odnajdziemy zgłoszenia w naszym systemie, a co za tym idzie nie mamy żadnej możliwości odniesienia się do sytuacji którą przedstawiasz.

Mamy nadzieję, że zależy Ci - podobnie jak nam - na wyjaśnieniu całej sprawy. Dlatego niestety nie rozumiemy braku kontaktu z Twojej strony w celu podania danych do reklamacji. Niestety nie możemy pomóc nie posiadając tych podstawowych informacji.
                • Gość: goral Re: problem z X-kom IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.14, 22:54
                  Nie zamierzam sie kontaktowac z x-kom i wyjasniac tej calej sytuacji. Napisalem juz dostatecznie duzo pism i stracilem z byt duzo czasu. Sama mysl o tej firmie podnosi mi cisnienie wiec po co ??? Dlaczego proszą mnie o kantakt, a nie pada propozycja rozwiazania problemu ?????? Poczytalem opinie innych klientow X-kom i widze ze nic sie nie zmienilo. Szkoda nerwów.
                  • x-kompl Re: problem z X-kom 10.07.14, 09:38
                    Byliśmy przekonani, że w związku z założeniem wątku na forum zależy Ci na pozytywnym zakończeniu sprawy. Przykro nam, jednak w takim przypadku niestety nie możemy Ci pomóc.

Jeśli zdecydujesz się jednak zmienić zdanie, to czekamy na Twoją wiadomość pod adresem kontakt[at]x-kom.pl.
                    • wariant_b Re: problem z X-kom 10.07.14, 11:26
                      x-kompl napisał(a):
                      > Byliśmy przekonani, że w związku z założeniem wątku...

Wątek założony został w lipcu 2013 przez innego użytkownika i dotyczył laptopa.
                      Został już przez was "obsłużony".

Tu sprawa dotyczy wymiany gwarancyjnej dysku HDD 3.5" 2TB marki Samsung
                      sprzed ponad dwóch lat.

Od tego czasu rynek dysków odbudował się po katastrofalnej powodzi w Malezji,
                      ceny nowych stały się akceptowalne, Samsung sprzedał swoje linie produkcyjne
                      Seagate'owi, a gwarancja którą miał klient wygasła.

Jeśli macie inną propozycję niż "wyjaśnienie sprawy" i chcecie np. podarować
                      nowe dyski wszystkim, którzy w tym okresie zostali podobnie potraktowani
                      to napiszcie, a klient pewnie skorzysta w tej formy spóźnionych przeprosin.
                      Jeśli nie, to o czym dyskusja? Klient ma już nowy dysk kupiony gdzie indziej
                      i raczej wyrobioną opinię na temat sprzedawców.
                      • x-kompl Re: problem z X-kom 10.07.14, 11:59
                        Użytkowniku "wariant_b", skąd informacja, że sprawa dotyczy zgłoszenia sprzed ponad dwóch lat? Czy wiesz coś więcej na temat reklamacji użytkownika "goral" i podzielisz się z nami tą wiedzą?
                        • wariant_b Re: problem z X-kom 10.07.14, 16:29
                          > Użytkowniku "wariant_b", skąd informacja, że sprawa dotyczy zgłoszenia sprzed
                          > ponad dwóch lat? Czy wiesz coś więcej na temat reklamacji użytkownika "goral"

Z postów użytkownika, w szczególności z tego:
                          forum.gazeta.pl/forum/w,34,145673593,151733529,Re_problem_z_X_kom.html
                          Każdy, kto choć trochę siedzi w temacie, wie kiedy nastąpiła katastrofa
                          na rynku dysków HDD i dojdzie do tego, że dysk był kupiony jesienią 2011,
                          a reklamowany wiosną 2012. Akurat padło na użytkownika:góral i na was,
                          ale podejrzewam, że podobny kłopot miało wiele osób u wielu dostawców.
                          • Gość: goral Re: problem z X-kom IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.14, 18:13
                            Bardzo dziekuje uzytkownikowi "wariant_b" za bardzo trafne podsumowanie sytuacji, inteligentnie wyciagniete wnioski oraz trafne terminy tranzakcji. Na koniec dodam iz sprawe postanowilem teraz przedstawic na forum, poniewaz niespodziewanie minelo 2 lata i nie zdazylem sprawy skierowac do sadu, mimo iz dysponuje takim wnioskiem sporządzonym przez rzecznika praw konsumenta. Niestety - przedawnienie. Z jednym moge sie tylko niezgodzić. Po przedstawieniu sposobu rozstrzygniecia reklamacji przez x-kom zadzwonilem do serwisu samsunga aby dowiedziec co zrobic z uszkodzonym dyskiem - odpowiedz - "prosze do nas wysłac - wymienimy na nowy". W takiej sytuacji nie moze byc mowy o wiekszej skali problemu. Samsung zachwal sie jak nalezy, wiec inni klienci majacy problem z dyskiem ktory byl zakupiony w innej firmie komputerowej nie mieli tego nazwijmy to pecha. Podejrzewam iz nie odzyskalem swojego uszkodzonego dysku poniewaz zostal wymieniony sztuka za sztuke w samsungu a mi powiedziano iz zostal zutylizowany. Niedopuszczalne jest aby zutylizowac czyjas wlasnosc przed zakonczeniem procedury reklamacji, nie mowiac o tym iz pracowalem w firmie komputerowej przez kilka lat i wiem jak wieloma obwarowaniami jest obarczona taka procedura zniszczenia. Po kilku miesiacach padł mi inny dysk zakupiony wczesniej zanim trafiłem do X-kom, tym razem WD z trzy letnia gwarancja i z wymiana nie bylo zadnego problemu. Obecnie roznica jaka trzeba zplacic za dysk 2T i kwota jaką musze odebrac z X-kom po 2 latach to jakies 90 zł wiec nie ma o co sie szarpac. Ciekawe czy wogle dostane swoje pieniadze - pewnie usłysze bajke iz zmieniali system i nie ma sladu po reklamacj, a tym bardziej ze gotowka nigdy nie zostala odebrana :)
                            Fakt jest tylko taki ze trzeba ten sklep omijać wielkim lukiem. Poruszylem ten temat - nie po to aby odzyskać cokolwiek, tylko aby ostrzec innych. Bo kim jest klient z reklamacja dla firmy zatrudniajacej ponad 200 osob ???? Temat uwazam za zamkniety.
                            • x-kompl Re: problem z X-kom 11.07.14, 09:03
                              Nasza firma nie prowadzi serwisu dysków twardych, stąd mogła jedynie pośredniczyć w reklamacji między Tobą a producentem. Jeśli pracowałeś w sklepie komputerowym, to z pewnością wiesz jak działa ten mechanizm.

Tak jak już pisaliśmy, niestety dopóki nie prześlesz danych niezbędnych do identyfikacji Twojej reklamacji, nie jesteśmy w stanie Ci pomóc. Nie widzimy też żadnej winy po naszej stronie i nie mamy możliwości odniesienia się do Twoich zarzutów, stąd cały wątek jest jednostronną dyskusją która nie ma na celu rozwiązania problemu. Nie wiemy też przed czym chciałbyś ostrzegać innych, skoro mimo że chcemy Ci pomóc i wyjaśnić zaistniałą sytuację, nie kontaktujesz się z nami i nie dajesz żadnych szans na przedstawienie sprawy z naszej perspektywy.
                              • Gość: goral Re: problem z X-kom IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.14, 23:08
                                "Nasza firma nie prowadzi serwisu dysków twardych, stąd mogła jedynie pośredniczyć w reklamacji między Tobą a producentem. Jeśli pracowałeś w sklepie komputerowym, to z pewnością wiesz jak działa ten mechanizm. "

wiec dlaczego dostalem informaje ze dysk zostal zutilizowany ? - jesli sie jest posrednikiem wysyla sie dysk do dystrybutora i nastepuje wymiana na nowy wiec informacja ktora otrzymalem byla nieprawdziwa - fajnie ze to potwierdzieliscie w cytacie powyzej.
                                • x-kompl Re: problem z X-kom 17.07.14, 08:18
                                  Nie wiemy jaką informację dostałeś i o którą reklamację chodzi, dlatego po raz kolejny prosimy o kontakt mailowy i podanie szczegółów dotyczących reklamacji. Bez tej informacji nie mamy możliwości odniesienia się do Twoich zarzutów, które jak do tej pory nie w ogóle zostały potwierdzone, a cały czas godzą w dobre imię naszej firmy.

Jaki jest powód, dla którego nie chcesz podać tych informacji? Czy obawiasz się podania swoich danych?
                                  • Gość: goral Re: problem z X-kom IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.14, 20:29
                                    Gdyby sprawa miala byc zalatwiona pozytywnie - bylaby zakonczona 2 lata temu. Stracilem wystarczajaco duzo czasu i nerwow sluchajac nieprawdziwych tlumaczen serwisu. Siedzialem w jednym z waszych sklepow i mialem na ladzie dobry dysk o tym samym symbolu jaki zareklamowalem. Sprzedawca powiedzial ze popiera moja decyzje ale nie moze go wydac bo straci prace. Kierownik sklepu dwkonal teleon do serwisu, ktory odeslal go do produktmenagera. Na decyzje czekalem pol godziny i byla odmowna. Odszedlem z kwitkiem. Dalszy kontakt telefoniczny i mailowy z serwisem był na skandalicznym poziomie. Rozumie ze decyzje nie podejmowala jedna osoba tylko taka jest polityka serwisu. Jak skonczyły sie wszystkie argumeny serwisu usłyszalem " nie wymienimy na nowy bo nie" Moze ktos mi powie po co mam sie z wami kontaktowac ? co sie zmienilo przez dwa lata ? Chcecie mi dac dysk 2 TB warty 280 zł ? Stracilem w X-kom niecale 200 i a potem musialem kupic nowy dysk za ponad 700 zł Jestem stratny 900 zł ale to nie jest najwazniejsze. Najwazniejsze jest podejscie do klienta i fakt ze zabraliscie moja wlasnosc i mimo ze byla sepsuta nalezy mi sie jak psu buda. W dniu dzisiejszym ten dysk ma wartosc sentymentalna i jest bezcenny - jak chcecie to zrekompensowac ?
                                    • x-kompl Re: problem z X-kom 18.07.14, 09:45
                                      Niestety nadal nie wiemy o którą reklamację chodzi, dlatego po raz kolejny prosimy o kontakt mailowy i wskazanie szczegółów pozwalających na jej identyfikację. Wówczas będziemy mieć możliwość odniesienia się do Twoich zarzutów i zaproponowania - mamy nadzieję - satysfakcjonującego Cię rozwiązania.

Na ten moment nie wiemy nawet, czy zakupu i reklamacji rzeczywiście dokonałeś u nas. Nie rozumiemy także dlaczego dodajesz na forum wpisy godzące w dobre imię naszej firmy jednocześnie deklarując że nie chcesz wracać do tej sprawy oraz nie wyrażając chęci współpracy podczas gdy chcemy Ci pomóc.
            • wariant_b Re: problem z X-kom 07.07.14, 18:56
              x-kompl napisał(a):
              > ... nie mamy innej możliwości

Nie jesteście w stanie ustalić, kto polecił zwracać forsę zamiast wymieniać dyski?
              Przy takim zakresie uprawnień to chyba nie rozwiążecie problemu pechowego klienta.
              • wariant_b Re: problem z X-kom 07.07.14, 19:00
                > ... pechowego klienta.

Co ja mówię - pechowych klientów.
                Statystycznie psuje się około jeden dysk na sto rocznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka