Dodaj do ulubionych

Duże pingi windows 7

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.13, 12:03
Zainstalowałem win 7 ultimate z wszystkimi uaktualnieniami. Pingi mam 3 razy większe niż na starym kompie z XP. Mam nowy komputer CPU G1610, system nowo zainstalowany. Ping np do Orange mam na starym 15 ms, a na nowym 50 ms. Różnica jest odczuwalna przy otwieraniu stron. Win 7 mam ustawiony na najwyższą wydajność, gadżety powyłączane, niektóre usługi próbowałem wyłączać, ale to nic nie dało. RAM mam na razie 2 GB, ale komp służy w zasadzie do netu. Sterowniki mam najnowsze ze strony producenta płyty. Instalowałem system od nowa i wszystko bez zmian, - pingi duże. Czy ktoś wie o co chodzi w tym win 7, czy Microsoft celowo to spartaczył ?
Obserwuj wątek
    • Gość: RONAG.com.pl Re: Duże pingi windows 7 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.13, 06:34
      Proponuję uruchomić w trybie awaryjnym WIN7 i sprawdzić, jeżeli to nie da rezultatu to uruchomić z płyty CD jakiegoś linuxa i sprawdzić jak to nie pomoże to znaczy, że to problem sprzętowy więc update firmware lub do serwisu.
      • Gość: olo Re: Duże pingi windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 12:23
        Te wszystkie zmiany robiłem, oprócz linuksa, ale nic nie dały. To nie jest tylko mój problem, bo w necie pełno informacji, ale żadne nic nie dają.+
        • Gość: RONAG.com.pl Re: Duże pingi windows 7 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.13, 17:02
          To proszę wyłączyć QOS we właściwościach sieci LAN.
          • Gość: olo Re: Duże pingi windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.13, 18:19
            wyłączenie QOS na karcie sieciowej nic nie dało. Antywirusa brak, zapora windowsowa wyłączona ( innej nie mam). Zainstalowałem od nowa win 7 home SP1 i to samo.Windows 7 home po zainstalowaniu, bez uaktualnień, z uaktualnieniami, najnowsze sterowniki i nic to nie daje. Powyłączałem zbędne bajery i usługi. Problem pozostał.
            • Gość: RONAG.com.pl Re: Duże pingi windows 7 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.13, 06:26
              Pozostało także pytanie, czy to jest problem systemu operacyjnego czy sprzętu, dlatego najłatwiej byłoby wypalić płytę "butującą" z linuxem np. FedoraLiveCD i sprawdzenie. Czy pingi na adres IP są tak samo powolne jak na nazwę DNS?
              • przemek24qwe Re: Duże pingi windows 7 14.08.13, 19:10
                Przeskanuj komputer kasperskim albo innym dobrym antywirusem. Może masz Adware czy tam sypware.
                Daj pełną konfigurację
                Płyta-
                Mobo-
                Karta-
                zasilacz-
                ściągnij program cfossped i zobacz czy to da jakieś rezultaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka