Gość: olivia IP: *.net.pl 04.08.04, 20:15 Zainstalowalam program Nero 6, jednak nie wiem co dalej zrobic by dzialal poprawnie. Prawdopodobnie potrzebny jest nr kodu czy cos w tym stylu :P Moge prosic o podpowiedz ?:) Link Zgłoś Obserwuj wątek
eressea Re: Nero 6 !!! 04.08.04, 20:23 Gość portalu: olivia napisał(a): > Prawdopodobnie potrzebny jest nr kodu czy cos w tym stylu :P > Moge prosic o podpowiedz ?:) Nie możesz prosić o podpowiedź jesli chodzi o podanie klucza do komercyjnego programu. Tutaj masz darmowy, przyzwoity program o podobnych funkcjach. dobreprogramy.com/index.php?dz=2&id=631&t=37 Link Zgłoś
Gość: olivia Re: Nero 6 !!! IP: *.net.pl 04.08.04, 20:46 eressea dziekuje, ale mimo wszystko, czy to oznacza, ze jesli juz sciagnelam i zainstalowalam sobie nero6 to nie bede mogla z niego korzystac, bo brak jakiegos klucza?:( o co chodzi? Link Zgłoś
blekot Re: Nero 6 !!! 04.08.04, 20:50 Gość portalu: olivia napisał(a): > eressea dziekuje, ale mimo wszystko, czy to oznacza, ze jesli juz sciagnelam i > zainstalowalam sobie nero6 to nie bede mogla z niego korzystac, bo brak > jakiegos klucza? tak > o co chodzi? działająca wersja (= z "kluczem") kosztuje po prostu p_ Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk. Re: Nero 6 !!! IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 04.08.04, 23:37 eressea napisała: > olivia napisał(a): > > > Prawdopodobnie potrzebny jest nr kodu czy cos w tym stylu :P > > Moge prosic o podpowiedz ?:) > > Nie możesz prosić o podpowiedź jesli chodzi o podanie klucza do komercyjnego > programu. Nie wprowadzaj ludzi w blad. Proszenie o rade JAK i CO ZROBIC NIE JEST NIE LEGALNE, TRIAL version moze byc sciagnita legalnie i uzywana legalnie. Jako "MODERATOR" powinnas wiedziec ze proszenie o kod nie jest nie legalne, podanie KODU moze byc nie legalne, uzywanie kodu moze byc nie legalne. Jezeli ktos poda kod to traci prawo do uzywania jego. "You can purchase the serial number or retail package online or purchase the retail package at participating retailers." http://www.nero.com/us/updates.html To jest dosc cienka linia miedzy tym co mozna, co jest legalne a co nie. Po sciagnieciu programu z NERO site mozesz go uzywac bez kodu przez chyba 30 dni jako trial, po czym program moze przestac dzialac jezeli nie kupisz SERIAL number. http://www.nero.com/us/nero6-ultraedition.php Download of last published version Nero 6 Ultra Edition Jak przestanie dzialac mozesz KUPIC na NERO stronie oficjalny serial numer: http://www.nero.com/us/updates.html Jezeli ktos kupil DVD RW/CD RE drive to NERO moze byc sprzedane jako oficjalny software i bedzie mialo SERIAL number ktory moze dzialac z UPGRADE w zaleznosci KTO go sprzedawal. Nikt jej swojego kodu NIE PODA bo by nie mogl sam uzywac programu. Nero ma cztery czesci do sciagniecia, i bez nich moze nie dzialac poprawnie. Free Trial Version of Nero 6 Ultra Edition Nero Burning ROM ftp://ftp6.de.nero.com/software/CurrentVersion/nero63117.exe NeroVision Express ftp://ftp6.de.nero.com/software/CurrentVersion/NVE21216.exe NeroMIX ftp://ftp6.de.nero.com/software/CurrentVersion/NeroMIX14022b.exe InCD ftp://ftp6.de.nero.com/software/CurrentVersion/InCD4291.exe Nero Media Player ftp://ftp6.de.nero.com/software/CurrentVersion/NMP14022b.exe NeroNet (NeroNET – The network-capable extension of our award-winning burning program Share a burner in your network- NeroNET 1.2 version now supports the burning of DVD+R/+RW/-R/-RW/-RAM media. This requires the installation of a full version of Nero 6.3.1.6 or higher.) ftp://ftp6.de.nero.com/software/NeroNet/NeroNET1200.exe ftp://ftp6.de.nero.com/software/CurrentVersion/NeroNet1.0.43.0RC1.exe Plugs: ftp://ftp6.de.nero.com/plugins/WMAPlugin2093.exe Nero Recode ftp://ftp6.de.nero.com/patches/Recode2.0.0.7Hotfix.exe ftp://ftp6.de.nero.com/nerophotoshow/nero_photoshow_express_setup_full.exe Sipps (SIPPS is an Internet telephone that has call recording, answering machine, Instant Messaging Platform) ftp://ftp6.de.nero.com/software/sipps/sipps204624.exe http://www.nero.com/us/nero-up.php Polska nakladka jezykowa: ftp://ftp6.de.nero.com/languages/NBR/6.3.1.17/NBR63117PLK.exe ftp://ftp6.de.nero.com/languages/NMix/1.4.0.22b/NMix14022b_PLK.exe ftp://ftp6.de.nero.com/languages/NMP/1.4.0.22b/NMP14022b_PLK.exe ftp://ftp6.de.nero.com/languages/NVE/2.1.2.16/NVE21216PLK.exe Nero PowerPack Download all 6 packages to enjoy all the new features included in the Major Update. Content of Update-Package Nero 6 Ultra Edition Update-Package 1 Nero StartSmart Nero Express 6 Nero Cover Designer Nero SoundTrax Nero Image Drive Nero Burning ROM 6 Nero BackItUp Nero Wave Editor Nero Toolkit Current version: 6.3.1.17 Release date: July 02nd, 2004 Filesize: 26.85 MB (28162165 bytes) Update-Package 2 NeroVision Express 2 Nero Recode 2 Nero ShowTime Current version: 2.1.2.16 Release date: July 02nd, 2004 Filesize: 22.91 MB (24025030 bytes) Update-Package 3 InCD Current version: 4.2.9.1 Release date: June 1st, 2004 Filesize: 9.29 MB (9741888 bytes) Update-Package 4 NeroMIX Current version: 1.4.0.22b Release date: July 02nd, 2004 Filesize: 10.15 MB (10644454 bytes) Update-Package 5 Nero Media Player Current version: 1.4.0.22b Release date: July 02nd, 2004 Filesize: 7.07 MB (7422837 bytes) Update-Package 6 Nero PhotoShow Express Current version: 1.0.0.47 Release date: June 12th, 2004 Filesize: 22.09 MB (23171032 bytes) TestCD: ftp://ftp6.de.nero.com/Testcd.exe Inne programy: My DVD: MyDVD_Trial-1.zip 148 MB ROXIO: http://roxio.com MyDVD 5.3 is the most complete and easiest way to put your Video, Photos, Music, and Data on DVD & CD http://support.sonic.com/desktop/downloads.asp?type=desktop&product=mydvd http://www.sonic.com/products/mydvd/default.asp Po za tym sa inne programy do CD / DVD burning ktotych nie polecam moga dzialac albo nie: Microsoft Windows XP, Microsoft Windows ME, Microsoft Windows 98, Microsoft Windows 2000 Pro; RECORD NOW: RecordNow 3.5 can create and compile music CDs from MP3 files, wave files and/or other music CDs.; The upgraded version can also create MP3 CDs specifically for MP3 players. RecordNow version 3.5 also includes CD Database (CDDB by Gracenote) internet archive integration, which retrieves CD information, including titles, albums and artists, from the internet directly into RecordNow application. ftp://ftp.hp.com/pub/softlib/software1/COL1309/cd-3961- 1/recordnow_ver35bf_enu.exe ftp://ftp.hp.com/pub/softlib/software1/COL1313/cd-3974- 1/recordnow_ver35bf_enu.exe DLA version 3.1 allows your DVD+RW or CD-Writer drive to be used like a floppy disc drive. Format your recordable CD media, then drag and drop your data files directly to the DVD+RW or CD-Writer drive. The files will be immediately written to the recordable media. Once DLA has been installed, refer to the DLA Help file for further information on using DLA 3.1. ftp://ftp.hp.com/pub/information_storage/software/dla_ver31_enu.exe Show Biz ftp://ftp.hp.com/pub/information_storage/software/ShowBizDVD2_2.0.0.130_2.1.0.67 _Update_E.exe Link Zgłoś
eressea Re: Nero 6 !!! 05.08.04, 00:18 bzykbzyk. napisał(a): > Nie wprowadzaj ludzi w blad. > Proszenie o rade JAK i CO ZROBIC NIE JEST NIE LEGALNE, TRIAL version > moze byc sciagnita legalnie i uzywana legalnie. > > Jako "MODERATOR" powinnas wiedziec ze proszenie o kod nie jest nie > legalne, podanie KODU moze byc nie legalne, uzywanie kodu moze byc > nie legalne. Jezeli ktos poda kod to traci prawo do uzywania jego. Mój drogi zauważ, że - po pierwsze watek nie został wycięty. Po drugie pisałam pod czarnym loginem. Po trzecie nigdzie nie napisałam, że coś jest legalne a coś nie. Nie przypisuj mi słów czy intencji których nie było. Jako uzytkownik tego forum uprzedziłam Olivię, że jej pytania mogą pozostać bez odpowiedzi (jeśli chodzi o program płatny) i podałam link do odpowiedniego programu, który pomoże jej rozwiązać problem. Wiem, że moje posty działają na ciebie jak płachta na byka :-D ale to już nie mój problem. Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk. Re: Nero 6 !!! IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 05.08.04, 03:24 eressea napisała: > bzykbzyk. napisał(a): > > Nie wprowadzaj ludzi w blad. > > Proszenie o rade JAK i CO ZROBIC NIE JEST NIE LEGALNE, TRIAL version > > moze byc sciagnita legalnie i uzywana legalnie. > > Jako "MODERATOR" powinnas wiedziec ze proszenie o kod nie jest nie legalne, > > podanie KODU moze byc nie legalne, uzywanie kodu moze byc > > nie legalne. Jezeli ktos poda kod to traci prawo do uzywania jego. > > Mój drogi zauważ, że - po pierwsze watek nie został wycięty. Po drugie pisałam > pod czarnym loginem. Po trzecie nigdzie nie napisałam, że coś jest legalne a > coś nie. Nie przypisuj mi słów czy intencji których nie było. Napisalas > "Nie możesz prosić o podpowiedź jesli chodzi o podanie klucza do komercyjnego > programu." Ostrzegajac: "Nie możesz prosić...." SUGERUJESZ ze jest to zabronione. Prosić może a czy dostanie to zupełnie inna sprawa. Niestety kolorow nie moge zauwarzyc bo mam ustawiony PC z wlasnymi kolorami. > Jako uzytkownik tego forum uprzedziłam Olivię, że jej pytania mogą pozostać > bez odpowiedzi (jeśli chodzi o program płatny) i podałam link do odpowiedniego > programu, który pomoże jej rozwiązać problem. Moga, ... nie wyjasnilas ze licencje MOZNA kupic! i podalas jakis link. Olivia pytala sie o NERO a nie o inny program. "Zainstalowalam program Nero 6, jednak nie wiem co dalej zrobic by dzialal poprawnie. Prawdopodobnie potrzebny jest nr kodu czy cos w tym stylu :P Moge prosic o podpowiedz ?:)" NERO jest jednym z najlepszych. > Wiem, że moje posty działają na ciebie jak płachta na byka :-D ale to już nie > mój problem. Nie ma dowodu naukowego ze płachta dziala na byka, poluz plachte na ziemi i byk sie nie bedzie nia intereeowal. Ruch dziala na byka, jest to tez ozdobna dekoracja na arenie, wszystko co sie rusza bedzie dzialalo na byka- natomiast wszyscy doskonale wiedza ze kazda jałowka dziala na byka. To nie to ze ty "ze moje posty działają na ciebie jak płachta na byka :-D ale to już nie mój problem". Twoje posty sa celowo kontrowersyjne i prowokujace, pozbawiane czesto tresci, i pobudzjacych innych do REAKCJI. Z takim charakterem i kwalifikacjami NIGDY nie powinnas zostac MODERATOREM nawet spolecznym. W stosunkach zawodowych takim ludziom ktorzy "mysla ze" na zachodzie zawsze pokazuje sie drzwi, bo to kosztuje wlasciciela pieniadze, powoduje czesto duze straty a nie przyczynia sie do produkcji. W przemysle nie ma czasu na spekulacje. MODERATOR powinien "obserwowac" z boku a nie pisac glupie komentarze, i podsycac innych kpinami do glupich komentarzy jak to celowo i zrecznie robisz udajac tylko okaleczona jalowke. Sama potwierdzasz czesto na tym i innym forum ze wiesz ze nic nie wiesz. OPERATOR musi byc DOSWIADCZONY a nie szczenieco naiwny szukajac tylko konfrontacji aby paplac bez sensu. Znasz trzy linie w LINUX a wypowiadasz sie jak bys byla wlascicielem wszystkich praw do CYBER technology. Za czesto przedstawiasz tylko OPINIE zamiast faktow a to ciebie dyskwalifikuje. Aby przedstawiac OPINIE trzeba cos wiedziec na konkretny temat bo "podsluchanki" nie maja zadnej wartosci. Tobie pom prostu brakuje przemyslowego doswiadzczenia zyciowego, to ze przeczytalas trzy wszystkie ksiazki z bibloteki w ciemnoladzie nie znaczy ze masz pojecie o tym o czym sie tak czesto wypowiadasz ... "... a ja myslalam ....". Link Zgłoś
eressea Re: Nero 6 !!! 05.08.04, 12:57 bzykbzyk. napisał: > Napisalas > > "Nie możesz prosić o podpowiedź jesli chodzi o podanie klucza do komercyj > nego > > programu." > > Ostrzegajac: "Nie możesz prosić...." SUGERUJESZ ze jest to zabronione. > > Prosić może a czy dostanie to zupełnie inna sprawa. Nie będę zmieniać swojego stylu pisania tylko dlatego, ze akurat tobie on nie odpowiada. Łaskawie zapomnij, że jestem moderatorem społecznym tego forum i daj mi żyć człowieku. Mam takie same prawo jak i ty pisać tutaj i wyrażać swoje opinie. Już kiedyś proponowałam byśmy drogą prywatną prowadzili nasze niezwykle budujące dyskusje, które innych zapewne niewiele interesują. > Moga, ... nie wyjasnilas ze licencje MOZNA kupic! i podalas jakis > link. Jeśli nie zauważyłeś link był do programu, który może zastąpić Nero. To chyba logiczne, że licencję mozna kupić, pisac o tym nie trzeba. > Nie ma dowodu naukowego ze płachta dziala na byka, poluz plachte na ziemi To jest takie powiedzenie, i pewnie doskonale o tym wiesz. Co do praktycznego zastosowania tej płachty na arenie to stanowi ona jak gdyby przedłużenie tułowania torreadora, byk ma wrażenie że stoi przed nim przeciwnik. > Twoje posty sa celowo kontrowersyjne i prowokujace, pozbawiane czesto > tresci, i pobudzjacych innych do REAKCJI. Moje posty sa dalekie od kontrowersji. Najpierw poczytaj swoje i wtedy mozemy porozmawiać. Jak na razie pobudzają do reakcji tylko CIEBIE. > Z takim charakterem i kwalifikacjami NIGDY nie powinnas zostac > MODERATOREM nawet spolecznym. Na szczescie nie tobie o tym decydować. Jestem ciekawa jakie powinnam mieć kwalifikacje, to brzmi bardzo interesująco. I od kiedy znasz mnie tak dobrze by okreslać mój charakter? > MODERATOR powinien "obserwowac" z boku a nie pisac glupie komentarze, > i podsycac innych kpinami do glupich komentarzy jak to celowo i zrecznie > robisz udajac tylko okaleczona jalowke. Piszę nie jako moderator. Po raz enty powtarzam ci - jestem uzytkownikiem tego forum i mam prawo tu pisać. > Sama potwierdzasz czesto na tym i > innym forum ze wiesz ze nic nie wiesz. Na jakim innym forum? Nigdy nie twierdziłam, że zjadłam wszystkie rozumy i ze moja wiedza wykracza ponad przeciętną. > OPERATOR musi byc DOSWIADCZONY a nie szczenieco naiwny szukajac > tylko konfrontacji aby paplac bez sensu. Moderator ma za zadanie usuwac spam, treści wulgarne, chamskie i niezgodne z prawem. > Znasz trzy linie w LINUX a wypowiadasz sie jak bys byla wlascicielem > wszystkich praw do CYBER technology. Tylko ty tak to odbierasz, masz jakiś kompleks na moim punkcie czy jak? > Za czesto przedstawiasz tylko OPINIE zamiast faktow a to ciebie > dyskwalifikuje. Aby przedstawiac OPINIE trzeba cos wiedziec na > konkretny temat bo "podsluchanki" nie maja zadnej wartosci. Nie czytaj moich opini. Zawsze się loguję, istnieje opcja wygaszania wypowiedzi wybranych uzytkowników. > Tobie pom prostu brakuje przemyslowego doswiadzczenia zyciowego, A i owszem - brakuje, i nigdy nie twierdziłam że jest inaczej. Link Zgłoś
Gość: Hakier Re: Nero 6 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:50 jak mi podasz dokladna nazwe i wersje programu to Ci podam numer. Link Zgłoś
Gość: olivia Re: Nero 6 !!! IP: *.net.pl 04.08.04, 21:20 Hakier dzieki i mam nadzieje,ze zadziala :) Nero 6 start smart i oczekuje na Twoja pomoc :) Link Zgłoś
Gość: Hakier Re: Nero 6 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:31 Mam tego duzo ale do tej wersji akurat nie mam. :( przykro mi Link Zgłoś
Gość: olivia Re: Nero 6 !!! IP: *.net.pl 04.08.04, 21:40 Hakier mi jeszcze bardziej :( wiec mam ten program odinstalowac, bo w tym momencie jest bezuzyteczny. Co mi radzicie ? Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: Nero 6 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:44 1.) Zdeinstalowac i postapic wg. rady erressea 2.) Podobno gdzies w sieci mozna znalezc numery do nero...;-) Link Zgłoś
Gość: olivia Re: Nero 6 !!! IP: *.net.pl 04.08.04, 21:50 mgregor to mnie troszeczke pocieszyles :) jednak czy mozesz choc troche przyblizyc,gdzie w sieci moge tego poszukac, bo kompletnie nie mam pojecia a bardzo mi zalezy :D Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: Nero 6 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 22:02 www.google.pl hasło "Nero 6 serial" Link Zgłoś
Gość: ass [...] IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.04, 22:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
Gość: mgregor [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 22:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
Gość: ass [...] IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.04, 22:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Nero 6 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 22:17 Co znaczy ze poblokowany. do mojego taki jest i takiego uzywam i nic mi sie nie blokuje. Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: Nero 6 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 22:49 A wgrales SP1 i robiles Windows Update? Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Nero 6 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 22:51 Nie ale zaraz mialem ochote to zrobic. Lepiej nie? Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: Nero 6 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 22:56 Powiem odrazu: nie da rady wgrac SP1. Mozesz sie nie trudzic. Jesli zmienisz klucz to wtedy MOZE sie da... Link Zgłoś
Gość: hreg Re: Nero 6 !!! IP: *.acn.waw.pl 05.08.04, 01:16 Gość portalu: mgregor napisał(a): > Powiem odrazu: nie da rady wgrac SP1. Mozesz sie nie trudzic. Jesli zmienisz > klucz to wtedy MOZE sie da... A jak zmienic klucz?....moze sie da :)ponowna istalacja? Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 23:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
eressea Re: Nero 6 !!! 05.08.04, 00:23 > A ten numer czemu nie wycięty???????????????????????????????????????????? ;-) > > Nie popadajmy w paranoję... :-) Spokojnie, żadna paranoja ;-))) A numer nie został wycięty bo jest nieaktualny. Pozdrawiam i miłej nocy zyczę :-))) Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Nero 6 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 07:33 Jak to nieaktualny, jak można z nim system zainstalować??? Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk. Re: Nero 6 !!! IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 05.08.04, 14:47 No to zaczelo sie odcinanie gazu do piecyka ... To forum zaczyna sie robic JALOWE! ;-))))) Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: Nero 6 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 23:57 Ale: 1.) SP1 ani SP2 na nim nie zainstalujesz. 2.) Nie skorzystasz z nowego Windows Update v5 Link Zgłoś
Gość: Wampir Re: Nero 6 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 06:17 A w jakim sensie Nero 6 jest lepszy od 5.5. Może ktos wyjaśni? Używam go i działa wszystko. :-) Link Zgłoś
Gość: olivia Re: Nero 6 !!! IP: *.net.pl 05.08.04, 14:29 Chcialabym sie ustosunkowac do tego, co tutaj dzisiaj przeczytalam. Nie bylo moja intencja zakladajac ten temat, ze ktokolwiek sie pokloci :( Wiem, ze kazdy z wypowiadajacych sie tutaj chcial dobrze, napisal to, co uwazal za najlepsze a kazda kolejna osoba ewentualnie to weryfikowala, rowniez w mysl tego co uwazala za najtrafniejsze w tym temacie. Musicie wziac pod uwage fakt, ze osoby takie jak ja, ktore prawie wcale nie maja jeszcze pojecia o zasadzie dzialania komputerow i wiekszosci programow, zagladaja na to forum, ktore jest bardzo pomocne. Sama odkrylam to forum przez przypadek, dostalam konkretne odpowiedzi na dany temat, stad prosilam o kolejna porade. Wiem, ze czasem pytania laikow takich jak ja sa glupie a nawet wrecz smieszne dla kogos kto ma szerokie pojecie w tym temacie i za to z gory przepraszam, ale z mojego punktu widzenia, wlasnie z porad osob takich jak Wy chce korzystac by sama czegokolwiek sie nauczyc. NIestety nie studiuje informatyki a ekonomie i dla mnie tematy z tej dziedziny sa mi zupelnie obce.Naprawde przepraszam, ze moje naiwne pytanie wywolalo taka "burze" ale musicie zrozumiec, ze jak ktos sie na czyms nie zna, to po prostu pytania zadaje na oslep. Mimo wszystko dziekuje wszystkim za szeroka game wszelkich sugestii dotyczacych nero 6 i zaraz bede sie starala, by uruchomic ten program. Mam nadzieje, ze gdy kolejnym razem zwroce sie o porade, otrzymam od Was taka sama pomoc jak w tej kwestii. Pozdrawiam i dziekuje. :) Link Zgłoś