Dodaj do ulubionych

Hmmm...mam IE 11

21.07.16, 10:22
Zdecydowałem że zostanę przy Internet Eksplorerze 11 (po aktualizacji z IE 7) ponieważ chodzi już nieźle a inne przeglądarki, wg. mnie, nieco muliły (pewnie "uroda" mego systemu).
No i wszystko fajnie tylko jeden problem: strona startowa to gazeta.pl i za nic nie da się zmienić ani usunąć, próbowałem ADWCleaner, Junkware removal Tool, ręcznej zmiany w "opcje internetowe" i nic. Jak to zmienić bo myślę że strona nowej karty powodowałaby szybszą możliwość dalszego surfowania.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Hmmm...mam IE 11 22.07.16, 01:00
      Najpierw pytanie - skąd pochodzi komputer (w sensie zainstalowanej wersji Windows
      i domyślnej konfiguracji) i skąd pochodzi instalka IE11? Coś musiało wstawić stronę
      gazeta.pl w miejsce domyślnego MSN czy powszechnie praktykowanego google.pl
      albo utrwalić zmiany, które sam wcześniej dokonałeś.

Ustawienia IE mogą pochodzić zarówno od wpisów w rejestrze (poszukaj tam gazeta.pl)
      jak ustawień w polisach (C:\Windows\System32\GroupPolicy), w gpedit.msc lub w domenie,
      plików konfiguracyjnych w kartotekach C:\Program Files\Internet Explorer\SIGNUP oraz CUSTOM
      i to samo dla wersji 32-bit w C:\Program Files (x86)\... oraz oczywiście od innego oprogramowania
      działającego na komputerze i wymuszającemu/przeciwdziałającemu zmianie ustawień IE.

Trochę grzebania będzie.

Na początek zaloguj się na innego użytkownika (w razie braku utwórz konto, które później
      usuniesz wraz z zawartością) i zobacz, czy problem dotyczy indywidualnych ustawień użytkownika,
      czy całego komputera. Możesz również spróbować zresetować ustawienia IE, może coś pomoże
      i sprawdzić, czy w trybie awaryjnym z siecią i po wyłączeniu antywirusa dzieje się to samo.
    • menago_bb Re: Hmmm...mam IE 11 22.07.16, 07:47
      No właśnie, gdyby było google.pl to w porządku. Dzięki za podpowiedzi, poszukam innego instalatora i po prostu przeinstaluję aplikację.
    • menago_bb Re: Hmmm...mam IE 11 22.07.16, 18:55
      No i przeinstalowałem...na Operę.Proszę o wszelkie za i przeciw:).
      • wariant_b Re: Hmmm...mam IE 11 23.07.16, 00:52
        Fajna chińska przeglądarka na silniku od Chromium.
        Nie tak kultowa, jak poprzednia generacja Opery na Presto,
        ale robi postępy i ma parę unikalnych możliwości.
        Czasem używam do oglądania filmów w skalowalnym okienku.
        Ze starej Opery 12.18 też zresztą jeszcze korzystam.

Inny ciekawy projekt byłej ekipy Opery to Vivaldi.
      • calafiore Re: Hmmm...mam IE 11 31.07.16, 05:20
        Z wtyczkami przeciwreklamowymi to b słuszna opcja, wyraźnie szybsza od chrome.
        • menago_bb Re: Hmmm...mam IE 11 11.08.16, 00:05
          No, i z tą stroną startową dałem radę-najpierw zmieniłem na zasugerowaną wp.pl a potem na nową kartę.I działa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka