Dodaj do ulubionych

Dziękuje .......................mozilla...........

13.10.04, 20:16
Dziękuje Tym, którzy namówili mnie na mozille, która jest o niebo lepsza o IE.
Dzięki niej czuje się bardziej bezpieczniejszy, surfowanie jest bardziej
komfortowe. Jeszcze raz dzięki. ...........Mój post jest sponsorowany przez
tpsa, symanteca, browar kasztelan, durexa oraz makro soft :P
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Dziękuje .......................mozilla...... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.10.04, 21:31
      Jeszcze do pełni szczęścia brakuje Ci AdBlocka! ;-)
      downloads.mozdev.org/adblock/adblock-0.5-dev.xpi
      • m.gregor Re: Dziękuje .......................mozilla...... 13.10.04, 21:38
        A gesty masz doinstalowane? A jak nie bedzie Ci sie chcial zainstalowac AdBlock
        sciagnij ten plik .xpi na dysk i przeciagnij go do okienka albo na ikonke
        mozilki. Zainstaluje sie bez problemu (wiem bo dzisiaj sam mialem taki problem -
        Piecyk dzieki za cynk o AdBlocku :-D ).

Potem w ustawieniach adblocka dodaj:
        *ban*er*
        *reklam*
        *ads*
        *gemius*
        *click*
        To wycina 99% reklam u mnie...

Swiat bez reklam jest taaaaaki piekny :-D
        • Gość: piecyk gazowy Re: Dziękuje .......................mozilla...... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.10.04, 21:46
          I jeszcze:

*adv*
          *adsv*

:-)
          • m.gregor Re: Dziękuje .......................mozilla...... 13.10.04, 21:51
            *ads* juz zalatwil sprawe ;-)
            • Gość: piecyk gazowy Re: Dziękuje .......................mozilla...... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.10.04, 21:54
              1:0 dla Ciebie! :-)
              • m.gregor Re: Dziękuje .......................mozilla...... 13.10.04, 21:56
                Bez przesady :-D Nie o to tu chodzi :-D W koncu jedziemy na jednym wózku ;-)
                • Gość: piecyk gazowy Re: Dziękuje .......................mozilla...... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.10.04, 22:04
                  W Maxthonie jest ciut lepiej, bo jeszcze jest lista wyjątków.
                  Adblock z tym sobie nie poradzi (chyba że o czymś nie wiem):
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=16616570&v=2&s=0
                  • user0001 Re: Dziękuje .......................mozilla...... 13.10.04, 22:11
                    Wyrażenia regularne :) jedno z ulubionych narzędzi osób które wyrosły w kulturze
                    *nix'a dotarło także do Adblock'a :)
                    Przy ich użyciu można zbudować wyjątki.
    • Gość: perun Re: Dziękuje .......................mozilla...... IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.04, 21:48
      A ja zainstalowałem Firefoxa i też jestem zadowolony :)
      • m.gregor Re: Dziękuje .......................mozilla...... 13.10.04, 21:53
        To samo wnetrze tylko z zewnatrz uboższy: nie ma klienta pocztowego :-) Ale
        rownie dobry :-) Widze ze coraz wiecej osob przekonuje sie do alternatywnych
        przegladarek. To dobrze. Moze bedzie troche bezpieczniej i skoncza sie placze w
        stylu: "Cos mi zmienilo strone startowa i nie moge tego odwrocic. POMOCY!"
        • Gość: perun Re: Dziękuje .......................mozilla...... IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.04, 21:58
          Racja, Firefox nie ma klienta pocztowego ale tuż obok mam link do Thunderbird :P
          Też niedawno zainstalowany i również mi się podoba.
          • isuam OPERA RULEZZZZ 13.10.04, 23:23
    • Gość: mangus Re: Dziękuje .......................mozilla...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:08
      Ale jak to zrobic? Mam Firefoxa...

>Potem w ustawieniach adblocka dodaj:
      >*ban*er*
      >*reklam*
      >*ads*
      >*gemius*
      >*click*
      >To wycina 99% reklam u mnie...
      • Gość: mangus Re: Dziękuje .......................mozilla...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:17
        Aha, juz wiem.... ehhehe:P
      • user0001 Re: Dziękuje .......................mozilla...... 14.10.04, 10:27
        Najpierw zainstaluj adblock'a
        update.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=10
        klikasz w Install Now, może pojawić się tobie informacja o zablokowaniu
        instalowania ze strony update.mozill.org, wtedy musisz kiliknąć i odblokować,
        potem ponownie dać Install-Now.
        Gdy się zainstaluje, uruchom ponownie przeglądarkę, w prawym dolnym rogu będzie
        podkreślony napis Adblock
        Otwórz jakąś strone, klinkij w ten napis, wybierz reklamę do usunięcia, postaraj
        się nieco uogólnić, aby nie blokować jednego obrazka ale wszystkie podobne.

*hit.gemius*
        adv.gazeta.pl/ads/*
        s1.gde.adocean.pl/*/ad.js?id
        bi.gazeta.pl/img/stopka_ban.gif
        forum.gazeta.pl/i/stopka_new.gif
        bi.gazeta.pl/im/2148/m2148475.gif
        wiadomosci.gazeta.pl/i/stopka_new.gif
        wiadomosci.gazeta.pl/ods?id=*
        *.gazeta.pl/i/stopka_new.gif
        *.gazeta.pl/ods?id=*
        bi.gazeta.pl/im/2091/m2091450.gif

Taki zestaw wystarcza mi do przeglądania gazety :)
        • Gość: mangus Re: Dziękuje .......................mozilla...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:33
          Ok, juz sobie wczesniej poradzilem, ale na poczatku nie moglem "zajarzyc" o co
          chodzi:P.... Ale dzieki, dzieki:)...

btw: Po tych zabiegach przegladarka znacznie przyspieszyla:)))....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka