Dodaj do ulubionych

Siadł DVD

IP: *.5.waw.pl / 213.241.23.* 16.10.04, 14:04
Witam,

Właśnie siadł DVD firmy LG(wiem, wiem, to nie najlepsza firma, ale cóż, taki był). Teraz czyta zwykłe płytki CD, ale DVD nie, tylko kręci nimi, lecz bez efektu. Kiedyś mu się to zdarzyło, ale był na gwarancji.

Co mogło się popsuć i jak droga byłaby naprawa? Czy się opłaca?
A jak lepiej kupić nowy, to jaki? Kasy nie ma za dużo, ale chodzą przeważnie po 110-120 zeta...
Obserwuj wątek
    • nat26 Re: Siadł DVD 16.10.04, 15:46
      ja wlasnie przeszukuje forum bo mam taki sam problem, i mialam nadzieje ze to
      sie da rozwiazac szybko bo mam wielka ochote poogladac film, pomozcie...:)
    • user0001 Re: Siadł DVD 16.10.04, 16:03
      Sprawdź najpierw czy to problem czytnika, czy systemu operacyjnego, polecam
      włożenie bootowalnej płytki DVD, jeżeli ruszy, to problem jest w systemie.

Jeżeli nie ruszy, to lepiej poszukaj nowego czytnika, zwykle naprawa oznacza
      konieczność wymiany lasera, i robione "przy okazji" czyszczenie napędu.

Najprawdopodobniej zakup nowego czytnika nie wyniesie ciebie dużo drożej niż
      naprawa starego.

Jedynym usprawiedliwieniem dla naprawy starego czytnika było by posiadanie
      czytnika "Region Free", ale go już zupełnie inna historia.
      • nat26 Re: Siadł DVD 16.10.04, 16:10
        dzieki za odpowiedz, chociaz to o czym piszesz nie brzmi optymistycznie bo
        pomijajac ten fakt ze nie mam 'bootowalnej plytki DVD' (cokolwiek to jest:)) to
        z mojego seansu filmowego dzis nic nie bedzie... pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka