Dodaj do ulubionych

Podłączenie głośników (?)

20.10.04, 22:11
Witam!
Mam głupi, prozaiczny problem! Nie mogę podłączyć głośników! Wczesniej komputer był podłączony do wieży, teraz mam zwykłe małe głosniki, jeden kabelek, podłączam go i co? Coś muszę konfigurować, dodawać, ustawiać?
Przejrzałam już wszystkie tematy pomocy i nic nie pasuje. Po prostu komp ich nie widzi! Jestem już wkurzona, więc zamiast myśleć, jaka ze mnie idiotka, pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • user0001 Re: Podłączenie głośników (?) 20.10.04, 22:30
      Obejrzyj głośniki, jeżeli mają zasilacz to podłącz go, wtyczkę od głośników
      (minijack) podłącz do komputera (gniazdo Line-Out, lub SPEAKER, lub SPK-Out,
      powinno być w kolorze limonka). Wystartuj komputer, uruchom ustawienia
      głośności, jakiegoś winampa, reguluj głośność (różne suwaki).

Większy problem, jeżeli wieża miała podłączenie SPDIF. Wtedy trzeba grzebać w
      konfiguracji sterowników, aby dźwięk szedł na line-out a nie na spdif
    • m.gregor Re: Podłączenie głośników (?) 20.10.04, 22:31
      Nie masz szans zeby ich nie widzial. Glosniki podlaczasz do zielonego zlacza na
      karcie dzwiekowej (wiekszosc nowych ma kolorowane gniazda). Ew. musisz ustawic w
      systemie ze masz tylko dwa glosniki (w ustawieniach karty). Sprawdz w mikserze
      dzwieku (kliknij 2 razy lewym klawiszem myszy na glosniku przy zegarze) czy
      dzwiek nie jest sciszony wadz wogole wyciszony.
      • yudith Re: Podłączenie głośników (?) 20.10.04, 22:35
        No dobra: nie ma głośnika przy zegarze. Wszystkie opcje dot. ustawień głośności itp. są nieaktywne...
        • Gość: ja Re: Podłączenie głośników (?) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.10.04, 22:51
          Sterownik karty dźwiękowej jest na pewno zainstalowany?
    • Gość: linux-bobas Re: Podłączenie głośników (?) IP: *.crowley.pl 20.10.04, 22:34
      zwykle to co jest potrzebne do korzystania z głośników już jest w systemie
      więc może kabel nie jest w tym gniazdku kompa co powinien(zwykle kolor
      zielony),albo trzeba przestawić gdzieś w ustawieniach dźwięku-urządzenia-wyjścia
      dźwięku,były tam jakieś opcje-słuchawki,głosniki,ale nie pamiętam gdzie się w te
      ustawienia wchodzi w windowsie(chyba gdzieś w panelu sterowania>dżwięk)
      • Gość: yudith Re: Podłączenie głośników (?) IP: 81.15.236.* 20.10.04, 22:57
        Po starcie winampa mam taki komunikat:
        BAD DIRECT SOUND DRIVER.PLEASR, INASTALL PROPER DRIVERS OR SELECT ANOTHER DEVICE IN CONFIGURATION. ERROR CODE 88780078.
        Ale mnie te głośniki wkurzają!!!
        • m.gregor Re: Podłączenie głośników (?) 21.10.04, 00:01
          No to chyba ten komunikat mowi sam za siebie prawda? Zastosowalas sie do niego?
          Odinstaluj sterowniki (Start -> Panel sterowania -> Dodaj/usun programy),
          zrestartuj komputer i zainstaluj je ponownie (ja bym polecal sciagnac sterowniki
          ze strony producenta karty - pewnosc ze sa najnowsze i maja poprawione jakies bledy)
          • yudith Re: Podłączenie głośników (?) 21.10.04, 10:43
            Chodziło o sterowniki (a raczej ich brak!) Już jest ok!
            Dziękuję Wam za pomoc!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka