Gość: borsuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 18:21 mam pytanie psoaidam z kumplem serwery do www co sa podpiete pod NEo czy da sie zrobic z tego serwery radiowe jak tak to niech ktos powie jaki gdzie i po co? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: JDRK Re: Pytanie apropo Radia netowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 19:43 Jest program który pozwala postawić radio w wianmpie. Jest to pluginek do łinampka, żeby sie bawić w radio trzeba dysponować dobrym łączem!Jak ja postawie radio na winampie to cały czas osoby słuchające mają buffering:-( Plugina znajdziesz na:www.shoutcast.com/ Nazwa:SHOUTcast Server 1.9.x Z tej samej strony zassaj: SHOUTcast 1.9.4 Winamp plugin Jeden z tych plików stawia serwer ale nie pamiętam który:-) Miłego nadawania, Pozdro Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Pytanie apropo Radia netowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 20:45 ej ja wiem bo nadaje w www.radio.dj4dj.net ale czy z serwera do neo mozna zrobic staly serwer? Link Zgłoś
jdrk17 Re: Pytanie apropo Radia netowego? 01.11.04, 11:55 Szczerze to nie mam pojęcia :] Ale chyba się da Link Zgłoś
gray Re: Pytanie apropo Radia netowego? 01.11.04, 13:00 jeżeli chodzi ci o to żeby serwer miał stały adres to da się - dyndns.com . no-ip.com mam nadzieję, że nie jesteś posiadaczem neo z limitem bo zarżnąłbyś go w dzień - dwa. należy również wziąść pod uwagę fakt, że prędkość wysyłania danych z łącza na neo (czyli np. nadawania radia internetowego) jest cztery razy mniejsza niż prędkość pobierania danych a zatem niewiele osób będzie mogło słuchać te4go radyjka :/ Link Zgłoś