Dodaj do ulubionych

Mozilla FireFox jest beznadziejna

IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 21:24
Słyszałem same pochwały o tej przeglądarce, więc ją zainstalowałem a myślą,
że teraz jej będę używał. Przeczytałem w Ekspercie, że jest o wiele szybsza
od pozostałych. Jednak te strony, które w Operze i MyIE otwierają się w 2-
3sek., w tej otwierają się kilkadziesiąt sekund. I jest graficznie
beznadzijna. W MyIE od razu są ładne obrazki, a FireFox zanim je zabaczę,
jest masa pustych okienek.
Czy można to poprawić? Takie efekty mam po instalacji. Może to kwestia
odpowiedniej konfiguracji...
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzegorz Re: Mozilla FireFox jest beznadziejna IP: *.phil.east.verizon.net 10.12.04, 22:55
      Poczytaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15679891
    • user0001 Re: Mozilla FireFox jest beznadziejna 10.12.04, 23:26
      W przeciwieństwie do IE, Firefox może zostać zupełnie odinstalowany nie pozostawiając po sobie śladu. Jak się nie podoba nikt nie każe Tobie używać.
      • Gość: radiator Re: Mozilla FireFox jest beznadziejna IP: 212.244.168.* 11.12.04, 10:27
        niestety rowniez slyszalem same pochwaly tymczasem okazuje sie zwyklym go*nem.. a w ekspercie napisale ze lepsza od operki!!! zgtroza mam 7.54 i od 2 lat uzywam opeki jeszcze od wersji 6 cos tam.
        firefoxa dodatkowo mam na liniuxie i tam spisuje sie jakby lepiej chociaz operka opd linem i tak jest lepsza....
        • user0001 Re: Mozilla FireFox jest beznadziejna 11.12.04, 11:22
          Używałem pod GNU/Linuksem zarówno Opery jak i FF, i wolę FF gdyż:

Zajmuje mniej miejsca na ekranie (po wszystkich modyfikacjach konfiguracji jakie
          wprowadziełem) i ma adblock (znaczna różnica w szybkości otwierania stron).

Nadal mam kilka uwag do funkcjonalności, ale widzę, że te ficzery na których mi
          zależy mają pojawić się już w kolejnej wersji (a swoją drogą opera ich nie ma).
          • oo Re: Mozilla FireFox jest beznadziejna 11.12.04, 13:19
            > Zajmuje mniej miejsca na ekranie (po wszystkich modyfikacjach konfiguracji
            > jakie wprowadziełem)

A u mnie to Opera zajmuje "mniej miejsca na ekranie" (po wszystkich modyfikacjach, jakie wprowadziłem) :)

pozdrawiam
            • Gość: ass Re: Mozilla FireFox jest beznadziejna IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.04, 13:27
              Przepraszam o jakiej wielkosci miejsca mowicie: MB?
              Co to jest Windows??????
              "najważniejszym produktem wiedzy jest ignorancja"
              • user0001 Odpowiedzi... 11.12.04, 15:31
                Gość portalu: ass napisał(a):

> Przepraszam o jakiej wielkosci miejsca mowicie: MB?

Wszystkie paski narzędziowe, paski statusu, reklama w nierejestrowanej operze,
                zajmują miejsce na ekranie. Zaawansowany użytkownik korzysta z gestów i skrótów
                klawiszowych, a nie z pasków narzędzi, więc woli schować paski tak aby widzieć
                kilka linijek tekstu więcej, gdy już usunie się niepotrzebne paski następują
                dalsze kombinacje, na przykład umieszczenie combobox'u do wpisywania adresów
                obok menu...

> Co to jest Windows??????

Jeden z dowodów (innym był VHS), że przy odpowiednim marketingu rynek przymie
                gorszy produkt i uczyni z niego standard.
                • oo Re: Odpowiedzi... 11.12.04, 15:53
                  Paski narzędzi zajmują też miejsce w innych przeglądarkach. Wszystkie da się łatwo wyłączyć i dostosować do własnych potrzeb. Opera nie ma widocznego paska statusu w domyślnej konfiguracji. Wspominasz o zaawansowanym użytkowniku - to samo może on zrobić w Operze.

Pasek reklamowy zajmuje IMO tak mało miejsca jak to tylko możliwe w programie typu adware. Fakt faktem, że reklama w niezarejestrowanej wersji Opery jest odbierana często jako wada. Warto jednak wspomnieć, że Opera Software wprowadziła 70% zniżki przy rejestracji _wyłącznie dla Polaków_, co jest dość niespotykanym gestem IMO.

Poza tym Opera 7.6 będzie mieć o połowę mniej pasków w domyślnej konfiguracji (tzn będą one wyłączone) i lepiej rozplanowane menu.
      • Gość: jarek I nie tylko, mozna go z dysku na dysk IP: *.fastres.net 11.12.04, 19:46
        przesunac i od nowa chodzi, a pozatym jest doskonal, moze nawet od Opera nie
        bardzo gorszy a organizacja wkladki ksiazkowej jest duzo lepsza i mozna zawsze
        nowy otworzyc browser jak juz innei nformacje potrzebne sa i pozatym chodzi pod
        Linuxem, wkladke ksiazkowa mozna przesunac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka