april102 15.01.05, 22:57 czesc, czy w pine istnieje mozliwosc wyeksportowania wszystkich maili na raz (ponad 100 sztuk) do okreslonego pliku/katalogu? likwiduje skrzynke ale chce zachowac otrzymana poczte, pozdr, Aida Link Zgłoś Obserwuj wątek
kell99 Re: pine 15.01.05, 23:10 pine korzysta przeciez z uniksowego formatu mbox, z ktorego korzystaja tez inne programy. przekopiowac plik mbox (ktory jest wlasciwie wszystkimi mailami sklejonymi razem) i po klopocie. Link Zgłoś
april102 Re: pine 15.01.05, 23:59 dzieki za rade ale moglbys przeciez mnie oswiecic gdzie tego pliku szukac? jest on ukryty? Link Zgłoś
april102 Re: pine 16.01.05, 18:03 szukalam :) nie ma tam zadnego pliku, ktory moglby zawierac wszystkie maile, nawet w formie zakodowanej, pozdr Link Zgłoś
kell99 Re: pine 16.01.05, 20:55 wiec skad one sie biora w pine? a sprawdzalas juz opcje pine (np plik .pinerc) poczta jest na serwerze, poszukaj w katalogach: /usr/spool/mail /var/spool/mail /var/mail etc u mnie np poczta jest na: /var/mail/moje_userid a moze napisz grzecznie do administratora (to jakies konto uniksowe, uczelniane np?) moze pomoze. pamietaj, ze admini kobietom nie odmawiaja ;))) Link Zgłoś
mrowkolew Re: pine 16.01.05, 21:40 jeśli okienka to kde można przeszukać narzędziem do wyszukiwania plików-element konquerora,tego folderu o nazwie < mail >,w pocztowym KMail folder Mail jest normalnym(nie ukrytym)plikiem w /home nie wiem jak w pine-czy jest on widoczny jako pine w katalogu /home?jeśli nie to może jest plikiem ukrytym i trzeba w konqueror'ze w zakładce widok zrobić aby pokazywał ukryte pliki-wyglądają one tak .pine albo może jest ukryty .Mail?takich plików chyba też można wyszukiwać narzędziem konquerora(narzędzia>znajdź plik) się rozpisałam,a autor wątku ma interface Gnome :D:D:D:D:D lub Window Maker:D:D:D:D ale w konsoli wyszukuje się też,niezależnie od używanych okienek wpisując: find nazwa_pliku/folderu -print ,tyle,że nie wiem co dodać aby pokazywał ścieżkę do znalezionych folderów(ale za to chyba pokazuje też od razu dla wyszukiwanego hasła Mail pliki ukryte,które przed nazwą mają kropkę .Mail???a moze pine ma folder poczty z małej litery-mail??? Link Zgłoś
april102 Re: pine 16.01.05, 22:09 > find nazwa_pliku/folderu -print ,tyle,że nie wiem co dodać aby pokazywał > ścieżkę do znalezionych folderów(ale za to chyba pokazuje też od razu dla :) wystarczy dac mu przekierowanie do pliku: polecenie > nazwa.pliku mi grzecznie wypisuje w ten sposob sciezki dostepu dziekuje za rady Link Zgłoś