Dodaj do ulubionych

Hotel Pine Bay

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.13, 09:19
Planuję wraz z rodziną (2+2) na pobyt w tym hotelu w miesiącu lipcu. Przeczytałem wiele opinii na temat tego hotelu, bardzo często ze sobą sprzecznych. Dlatego mam pytanie do z tych Państwa którzy byli w tym hotelu, czy w okresie szczytu sezonu można będzie się dopchać do stolika w restauracji, basenu czy do baru ?. Trochę przeraża mnie ilość pokoi w tym hotelu.
A może jednak wybrać trochę mniejszy hotel np. Side Serenis. Nie ukrywam, że zależy mi również na atrakcjach dla dzieci (12 i 8 lat).
Obserwuj wątek
    • Gość: setim Re: Hotel Pine Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.13, 15:02
      Hej. Pełno zieleni :) fajne zjeżdżalnie, animacje, dobre jedzenie o tyle, że w sezonie moga byc jednak kolejki i kelnerzy nie nadążali w roznoszeniu talerzy, sztućców. Część hotelowa o wiele ładniejsza niż bungalowy które zasługują na 3 gwiazdki.
    • Gość: Piotr Re: Hotel Pine Bay IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.13, 21:19
      Mam jeszcze pytanie dotyczące klimatyzacji w bungalowach. Bungalowy w ofercie Itaki są przedstawione jako dwuosobowe + 2 dostawki. Na zdjęciach widziałem, że jest tam sypialnia i taki jakby pokój przejściowy z dwoma dostawkami. Czy urządzenie klimatyzujące jest również w tym pokoju przejściowym ?
      • Gość: kamil Re: Hotel Pine Bay IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.13, 08:08
        witam
        jest również klima w tym "podłóżnym " pokoju , my byliśmy na przełomie maja i czerwca więc nie używaliśmy tego ustrojstwa , tym bardziej że jest tam tyle drzew ,inna sytuacja może być w sezonie
        • des4 Re: Hotel Pine Bay 28.11.13, 10:25
          klima jest w obu pomieszczeniach, nadmuchy przypodłogowe, przynajmniej w odnowionych bungalowach

działa dobrze, bungalowy są wystawione na zachód, po południu nieźle przypieka, w środku jest przyjemnie i chłodno, grzewa nie zacieniają wszystkich bungalowów, tylko niektóre rzędy

w sezonie w restauracji głównej tłok jest rzeczywiście niemiłosierny

basen tez zatłoczony, co najlepsze plaża jest zwykle dość luźna, tak samo bar przy marinie

jedzenie bardzo dobre
      • Gość: Piotr Re: Hotel Pine Bay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.13, 12:04
        Dziękuję wszystkim za informacje. Zdecydowaliśmy się jednak na hotel Pine Bay i myślę że nie będziemy żałować.
    • Gość: michał Re: Hotel Pine Bay IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.13, 13:26
      mam pytanie bedziemy w tym hotelu w czerwcu ,wylot mamy o północy wymeldowanie wiadomo o 12 w południe - co robić przez pół dnia tym bardziej przez tyle godzin w małym dzieckiem (wszędzie daleko) czy odcinają opaski ? czy można korzystać jeszcze w wszystkiego ? z góry dzięki za odpowiedz
      • Gość: stavros Re: Hotel Pine Bay IP: *.rev.netart.pl 09.12.13, 08:47
        Możecie korzystać z AI do samego wylotu. Jedziecie w czerwcu, jest więc duża szansa że dacie radę dokupić late check-out do godziny 18-19. Kosztowało to chyba 40 euro. Możecie też z kimś się dogadać i dokupić na spółkę, wtedy wam wyjedzie taniej.
        • Gość: michał Re: Hotel Pine Bay IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.13, 07:48
          dziekuje , najważniejsze że możemy korzystać z AI bo przy dzieciach ma to duże znaczenie
          • Gość: nikrus Re: Hotel Pine Bay IP: *.siedlce.vectranet.pl 08.01.14, 22:58
            Witam. Czy ktoś był w tym hotelu w maju? Czy można korzystac wtedy ze wszystkiego, chodzi mi o zjezdzalnie.
            • Gość: gosia Re: Hotel Pine Bay IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.14, 08:06
              my byliśmy na początku lipca, teren rozległy można się nachodzić, basen, zjezdzalnie, jedzonko ok. Fakt czasem było trzeba poczekać na stolik, ale bez przesady. Personel pomocny. Mieszkaliśmy w bungalowach i tu loteria zależy na jaki trafisz. Myslę że bedziecie zadowoleni.
              • zmarekz2 Re: Hotel Pine Bay 09.01.14, 10:57
                A czy w tym hotelu są zjeżdżalnie dla 3 - 5 latków ? (Np jakieś wiadro, lub statek z małymi zjeżdżalniami) ?
                • Gość: gosia Re: Hotel Pine Bay IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.14, 12:12
                  jest taki osobny basenik z niebieskim czymś smok, krokodyl czy coś jak chcesz podeśle zdjęcie
                  • zmarekz2 Re: Hotel Pine Bay 10.01.14, 07:34
                    Czy chodzi o to ?
                    www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/4/1167319940.jpg
                    Trochę to za mało jak dla 6 latka, który boi się wysokich zjeżdżalni.
                    DO tej pory jeździliśmy do Egiptu ale już się trochę przejadł ;) W Tym roku szukamy odmiany.
                    • Gość: gosia Re: Hotel Pine Bay IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.14, 12:24
                      dokładnie to, tam sa jeszcze zjezdzalnie takie zwykłe proste, nie za strome nasz 7 latek z nich zjezdzał, prędkość nie jest oszałamiająca. Obok jest wielki aquapark przy sąsiednim hotelu, ale wstęp płatny nie pamietam ile
                      • Gość: gosia Re: Hotel Pine Bay IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.14, 12:32
                        te białe www.holidaycheck.pl/hm/26a2bc03-6c6f-327c-b03f-34ed855a72af/-/m/picture/mediaId/1577c328-be9b-35d9-93cf-2826faf6c7f9?mediaCategorySubId=48&mediaOrder=4
                      • zmarekz2 Re: Hotel Pine Bay 10.01.14, 12:34
                        A jak nazywa się ten hotel obok ?
                        • Gość: gosia Re: Hotel Pine Bay IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.14, 19:40
                          to był Adaland - aquapark i delfinarium, o ile pamiętam dzieciaki do 3 lat wchodziły za free, do 10 chyba 16 euro, a reszta 23 euro. Pływanie z delfinami oczywiście dodatkowo płatne. To od Pine Bay jest jakieś 10 minut piechotką
                        • Gość: gtw Re: Hotel Pine Bay IP: *.static.sl-net.pl 11.01.14, 19:54
                          Adaland nie jest przy żadnym hotelu, po drugiej stronie jest hotel Aquafantasy, też ze swoim aquaparkiem, ale jakieś 2x dalej od Adalandu niż Pine Bay, w dodatku trzeba wejść pod górkę....
                          • Gość: gosia Re: Hotel Pine Bay IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.14, 17:51
                            gtw masz racje ja na początku myslałam o Aquafantasy a dopiero pózniej mi sie przypomniał Adaland
    • Gość: Sisi Re: Hotel Pine Bay IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.14, 12:14
      My lecimy do tego hotelu Pine Bay 27 maja-3 czerwca, moze ktoś jeszcze leci w tym terminie?
      • Gość: ola Re: Hotel Pine Bay IP: *.197.88.30.edial.pl 13.04.14, 10:31
        Witam
        My lecimy 20 maja do 3 czerwca z Katowic.
      • Gość: izka2309 Re: Hotel Pine Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 20:07
        Witam.Lece z mezem i corka w tym samym terminie.Wylot z Warszawy.Pozdrawiam
        • Gość: ola Re: Hotel Pine Bay IP: *.197.88.19.edial.pl 19.05.14, 06:34
          To bardzo się cieszymy ze się z Wami spotkamy. My lecimy z 4 letnią córką wylot mamy jutro o 18 na miejscu bedziemy w nocy.
          ps.czekamy na was i stawiamy drinki ;)
      • Gość: Aga Re: Hotel Pine Bay IP: *.tktelekom.pl 09.05.15, 22:23
        My lecimy 09 czerwca-23 czerwca 2015r. Może ktoś leci w tym terminie (z dzieciakami:)?
    • Gość: Piotr Re: Hotel Pine Bay IP: *.play-internet.pl 22.06.14, 12:38
      Mam pytanie odnośnie plaży hotelowej dla z tych Państwa, którzy byli w hotelu. Czy plaża tam jest piaszczysta (jak podaje Itaka) i czy jest łagodne wejście do morza. Ponadto, czy wymagane jest tam obuwie do wody, ze względu na możliwość występowania jeżowców.
      • Gość: Piotr Re: Hotel Pine Bay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.14, 09:07
        Podnoszę wątek
        Czy plaża w Pine Bay jest piaszczysta i czy jest tam łagodne wejście do morza. Ponadto, czy wymagane jest obuwie do wody, ze względu na możliwość występowania jeżowców.
        • noa-75 Re: Hotel Pine Bay 07.07.14, 21:04
          witam, w Pine Bay byłąm dwa lata temu i było cuuudownie, co do plazy mielismy buty do wody, ale ani razu ich nie użyliśmy, co prawda wejscie do wody jest kamieniste, ale nie w kazdej czesci i spokojnie mozna bez butów, takze klapki czy sandałki zostawialismy na brzegu, a chodzilismy w nich poniewaz piasek i wszystie miejsca bardzo nagrzane, jest to cudowne miejsce i nie bedziecie załowac wyboru, to byłay najfajniejsze dwa tygodnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka