Dodaj do ulubionych

problem z nero

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:55
zainstalowalem sobie program nero. teraz probuje wypalic sobie mp3 i problem
w tym, ze nero nie widzi plytek z cd roomu.nie moge ich wgrac i skompresowac
w nero. a z poziomu windowsa explorera płytki tez nie widac. gdzie tkwi blad?
poz,maciej
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: problem z nero 26.01.05, 13:05
      Co to znaczy "nero nie widzi plytek z cd roomu. nie moge ich wgrac i
      skompresowac w nero. a z poziomu windowsa explorera plytki tez nie widac.".
      Gdzie nie mozesz ich wgrac? Nero nie jest programem do ripowania CD do mp3. Z
      poziomu windows explorera nie widac jakiej plytki?
    • doomboy Re: problem z nero 26.01.05, 13:12
      Troszeczkę niejasno sprecyzowałeś problem, więc nie wiem czy dobrze
      zrozumiałem. Być może w Nero nie masz wybranej odpowiedniej nagrywarki. Zobacz
      w polu wybrana nagrywarka (jeżeli pisze tam Image Recorder to rozwiń listę i
      wybierz nagrywarkę). Jeżeli kopiujesz płyty w Nero to napęd źródłowy ustaw jako
      CD-ROM (wybierz literę i nazwę cd-rom), a napęd docelowy jako nagrywarkę.
      • Gość: maciej Re: problem z nero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 14:04
        nie wiem czy dobrze robie ale tak: w oknie moj dysk mp3 kilkam DODAJ bo chce
        dodac cala plytke ktora jest w cd roomie. otwiera sie okno WYBOR PLIKOW I
        FOLDEROW i okazuje sie ze audio cdd jest puste. co za cholera? tym bardziej ze
        jesliby chciec wypalic plytke audio cd to nie ma problemu
        poz,maciej
        • Gość: ass Re: problem z nero IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.05, 14:14
          Przejrzyj dokladnie OPCJE(wybor plikow)?????
          Ustaw sobie wszystko dobrze w opcjach.........
          • Gość: maciej Re: problem z nero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 14:29
            tak teraz pliki muzyczne widac, tylko jest inny problem. kazdy z "utworow" ma
            tylko 1 kb i jest oznaczony ikonka windows media player i oczywisci nie moge
            ich dodac do plikow ktore chce nagrac bo wyswietla sie komunikat ze " nie
            znaleziono zadnego pliku. moze w WMP tkwi problem...
            poz,mac
            • m.gregor Re: problem z nero 26.01.05, 14:46
              Zaraz, zaraz...Ty chcesz zeby automatycznie Nero zrobilo Ci z plyty audio CD
              (plytka wlozona do CD-ROM'u) plyte z plikami mp3?
              • Gość: maciej Re: problem z nero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 15:02
                tak! dotychczas tak wlasnie robilem za pomoca itunes i dzialalo. plytka za
                plytka wgrywana do foldera i potem calosciowo 12 plyt wypalanych w formacie
                mp3.wiec jak powinienem robic z nero zeby zadzialalo podobnie?
                • m.gregor Re: problem z nero 26.01.05, 15:51
                  He he he ;-) To tak sie nie da w nero (albo ja o czyms nie wiem). Najpierw
                  przekonwertuj CDAudio do mp3 a potem wypal plyte z mp3.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka