Dodaj do ulubionych

Problem ze słuchawkami

IP: *.njp.gliwice.pl / 213.227.72.* 09.02.05, 10:07
Na początek powiem że na komputerze to nie za bardzo się znam a problem jest
ze słuchawkami. Jak mam włączone głośniki to wszystko gra i to głośno ale po
włączeniu słuchawek (podobno takie do komputera :-)) słyszę w nich bardzo
słabu nawet przy usawieniu głóśności na maxa. Testowałam też inne słuchawki
ale problem był ten sam. Poradźcie "zielonej" uzykowniczce komputera w czym
problem i jak to rozwiązać, tylko w miarę prostym językiem :-)))
Z góry dziekuję
Obserwuj wątek
    • user0001 Re: Problem ze słuchawkami 09.02.05, 10:24
      Słuchawki "do komputera", to jak wino "do gotowania". Rzeczony płyn zwykle ma niewiele wspólnego ze szlachetnym trunkiem, i nawet do gotowania się nie nadaje ;-)

W sprawie słuchawek: zaawansowana teoria mówi o "niedopasowaniu impedancji", a w prostym tłumaczeniu: na karcie muzycznej masz pewnie wyjście "Line-Out", nadaje się ono do podłączenia wzmacniacza, lub głośników z własnym wzmaczniaczem. Jeżeli masz w karcie muzycznej wyjście SPK-OUT to podłącz tam słuchawki, jeżeli nie, to może w sterownikach karty muzycznej jest opcja do przestawienia w tryb pracy ze słuchawkami (klikajcie a znajdziecie)?
      • Gość: baska Re: Problem ze słuchawkami IP: *.njp.gliwice.pl / 213.227.72.* 09.02.05, 10:47
        Podłączone są do SPK-Out i niestety. Może te moja karta jest do niczego?
        • m.gregor Re: Problem ze słuchawkami 09.02.05, 10:54
          A jaka masz karte dzwiekowa?
          • Gość: baska Re: Problem ze słuchawkami IP: *.njp.gliwice.pl / 213.227.72.* 09.02.05, 11:00
            Pisałam że ja z kompami nia za bardzo ale podobno to jest jakaś zintegrowana na
            płycie i chyba coś takiego "sis7020"
            Chyba sie musze w tym poszkolić :-)
            • m.gregor Re: Problem ze słuchawkami 09.02.05, 11:03
              A czy przy zegarze nie masz ikonki od tej karty? Powinien byc jakis programik
              zarzadzajacy od niej. Popatrz tam czy nie jest ustawione np. na 4 glosniki i ew.
              przestaw na sluchawki.
              • Gość: baska Re: Problem ze słuchawkami IP: *.njp.gliwice.pl / 213.227.72.* 09.02.05, 11:13
                Niestety nic tam związanego ze słuchawkami nie znalazłam, jest linia
                telefoniczna, głosnik PC i inne ale słuchawek nie ma :-(
                • m.gregor Re: Problem ze słuchawkami 09.02.05, 11:23
                  Karta dzwiekowa powinna miec kolorowe wyjscia. Podlaczasz do zielonego?
                  • Gość: baska Re: Problem ze słuchawkami IP: *.njp.gliwice.pl / 213.227.72.* 09.02.05, 11:29
                    Tak jest do zielonego, chyba się juz poddam i będę zmuszona kogos tu do siebie
                    ściągnąć do domku ;-)
                    • m.gregor Re: Problem ze słuchawkami 09.02.05, 11:34
                      To jeszcze dwie rzeczy zrob:
                      Start -> Panel sterowania -> Dźwięki, mowa i urzadzenia audio -> Zmien
                      ustawienia glosnikow -> Ustawienia glosnikow Zaawansowane i tam ustaw Sluchawki
                      stereo. Potem OK, OK i zamknij panel sterowania.
                      Teraz kliknij 2x lewym klawiszem myszy na glosniczku przy zegarze i suwaki
                      'Regulacja glosnosci' i 'Wave' ustaw na maks. I teraz zobacz czy nadal bedzie
                      cicho. Jesli tak to ja juz wiecej pomyslow nie mam (no moze poza uszkodzonymi
                      sluchawkami ale mowilas ze podlaczalas tez inne i bylo to samo).
                      • Gość: baska Re: Problem ze słuchawkami IP: *.njp.gliwice.pl / 213.227.72.* 09.02.05, 11:56
                        Dzieki za cierpliwość, niestety dalej cicho a słuchawek testowałam kilka :-(
                        Pozdrawiam
    • Gość: Ola Re: Problem ze słuchawkami IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 09.02.05, 10:40
      Czy karta muzyczna to jest to samo co karta dźwiękowa?
      Przepraszam, jeśli to głupie pytanie?
      • m.gregor Re: Problem ze słuchawkami 09.02.05, 10:53
        Tak. To to samo.
    • barta Re: Problem ze słuchawkami 09.02.05, 11:39
      Jeszcze 15 min temu miałem podobny problem. Dzięki sugestiom usera i m.gregora
      odnalazlem w panelu sterowania ikonkę: Dźwięki i urządzenia audio. Tam
      przestawiłem opcję na słuchawki, następnie wtyczkę słuchawki wetknąłem w
      dziurkę słuchawkową znajdującą się w głośniku, i w słuchawkach popłynął dźwięk.
      Co ciekawe, po wyjęciu wtyczki z owej dziurki w głośnikach znów pojawił się
      dźwięk.
      Może ten sposób będzie zaowocuje w Twoim przypadku? Co szkodzi spróbować?
    • Gość: tremor Baśka miała fajny biust IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.02.05, 11:42
      kobiety przy komputerze to jest pomyłka.
      • Gość: baska Re: Baśka miała fajny biust IP: *.njp.gliwice.pl / 213.227.72.* 09.02.05, 12:18
        najpierw odpowiem na wczesniejszą sugestię: niestety nie mam w głosnikach tej
        zaczarowanej dziurki na słuchawki :-(
        A jesli chodzi o kobiety przy komputerach to pewnie sądzisz podobnie jak
        niektórzy o kobietach za kierownicą. Ale skoro jesteś taki dobry w te
        komputerowe klocki to moze podzielisz sie wiedzą?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka