Dodaj do ulubionych

Pomysl na obiad

04.01.12, 12:40
Zupa pomidorowa juz sie gotuje + makaron
A co na drugie??? A moze ktos podpowie co na deser - nie budyn , nie kisiel((((
Nie wiem jak u Was ale mi zaczyna brakowac pomyslow.
Przez te swieta to jest tak ze to juz bylo i to tez juz bylo ...
Obserwuj wątek
    • polnaro Re: Pomysl na obiad 04.01.12, 13:56
      Myślałam, że Ty pomysł i chcesz 'sprzedać nam. Ja tam kucharka marna, ale w potrzebie, tak szybko, to:
      sznycel albo karbinadle /big_grin/, surówka i chyba ziemniak, bo po makaronie w zupie.
      Deser: masz po świętach jakieś owoce starawo wyglądające, to je pokrój drobno, skrop cytryną, otwórz puszkę brzoskwiń, też pokrój na cząstki; wymieszaj i gotowe, chyba, że chce Ci się ubić śmietanę....
      • eurytka Re: Pomysl na obiad 04.01.12, 15:27
        Trudno podpowiedzieć,
        ja czytam często forum kuchnia i inne fora o gotowaniu.
        Tam powinni wiedziećbig_grin
        • filip505 Re: Pomysl na obiad 04.01.12, 16:19
          ....misiu,najprosciej to telefon do chinczyka i za pol
          godziny goracy obiadek pod drzwiami,dwa w jednym,
          obiad domowy znaczy w domu,malo pracy,
          • misia007 Re: Pomysl na obiad 04.01.12, 16:26
            filipie ale to nie ja potrzebuję pomysłu na obiad a gotować to akurat lubię.Klaro może ryz z pieczarkami,łazanki z tuńczykiem,pizza....z deserów zrezygnowałam.
            • filip505 Re: Pomysl na obiad 04.01.12, 16:36
              ...no tak,przepraszam misiu,klara to pewnie
              do chinczyka pobiegla,zamiast zadzwonic.
              • kla-ra Re: Pomysl na obiad 05.01.12, 09:01
                A... chinskie jedzonko Czy ktos pamieta kiedy w Polsce powstaly pierwsze restauracje chinskie??? Krzystalam z nich bardzo chetnie w latach 1996-97.Jedzenie bardzo smaczne - wiadomo co tluste to smaczne .Bardzo szybko tez mi sie przejadlo,a kiedy w tv zobaczylam co moglam zjesc,to przestalam korzystac i do dnia dzisiejszego mam obrzydzenie!!!!!!!
                Ja gotuje z przyjemnoscia , umie i lubie nie latam po restauracjach - zoladek sie buntuje))))
                No i byla zupa pomidorowa z makaronem i kurczakiem.
                • natla Re: Pomysl na obiad 05.01.12, 12:49
                  Chyba pamiętacie, że bardzo nie lubię gotować, więc ułatwiam sobie jak mogę.
                  Moim przebojem od 2 lat jest zielona fasola ze słoika, rzucona na olej i czosnek. Do tego np. garstka ryżu albo 1 ziemniak, może jakieś pokrojone resztki wędliny. Obiad pycha i ciągle mi się nie przejadł. A przygotowanie, to 10 min. Zawsze pod ręką ma psi ryż. big_grin
                  • izis52 Re: Pomysl na obiad 05.01.12, 13:27
                    Lubię gotować z naciskiem na czasem. Ostatni hit naleśniki z beztłuszczowej patelni ze świeżym szpinakiem z dodatkiem sera koziego lub oscypka oraz czosnku. Polane na talerzu tomatem i posypane parmezanem. Czas wykonania 30 min. Często leczo oraz pieczone w piekarniku ryby. Zup raczej nie gotuję, chyba, że wpadają dzieci z wnukami. Najczęściej krem z brokuła, selera naciowego lub z porów.

• misia007 Re: Pomysl na obiad 05.01.12, 15:29
                      Taaa ja akurat zupy lubię i misiek też bo w sumie to gotuję pod niego.Jak jest w pracy(cały dzień) to nie gotuję albo coś prostego a czego on nie lubi np.omlet ze szpinakiem.
    • amityr Re: Pomysl na obiad 05.01.12, 15:58
      Zamiast mięska pędraki zapiekane,zamiast ziemniaków topinambur, zamiast herbaty melisa . Czasem trochę mleka od wściekłej krowy. Świniny w kraju mamy i tak 95%.
      • filip505 Re: Pomysl na obiad 05.01.12, 18:45
        ....amityr,mozesz jakos po ludzku napisac,mleko
        od wscieklej krowy to chyba %,ale reszta jest mi
        nieslyszana nigdy,
        • filip505 Re: Pomysl na obiad 05.01.12, 18:49
          .....jajecznica smakuje mi od zawsze,chinczyk tez,wiec
          jak musze sam "gotowac" to jest to podstawa,na szczescie
          bardzo nieczesto to robie,a natle rozumiem doskonale.
          • misia007 Re: Pomysl na obiad 05.01.12, 19:11
            ja jeszcze o melisie słyszałam ,to na uspokojenie ale o reszcie też nie.
            • natla Re: Pomysl na obiad 05.01.12, 20:18
              Amityr! POLECENIE SŁUŻBOWE big_grin : pisz zrozumiale, bo faktycznie, co post, to trzeba łamać to co nam jeszcze pod czaszką zostało (co to Amityrek miał na myśli), a złamania w naszym wieku są b. niebezpieczne. Tylko nie mów, że gimnastyka umysłu, to zdrowie. wink
      • amityr Re: Pomysl na obiad 05.01.12, 23:31
        Dzisiaj miałem mnóstwo liczenia(inwentaryzacja) ale jutro wkleję odpowiednie zdjęcia potraw ,to sami zobaczycie.A jak ktoś jara ,to na deser może kapcia sobie zrobić z pinduryndy. Odjazd pełen.
        • natla Re: Pomysl na obiad 06.01.12, 00:24
          No nie! Kapeć z pinduryndy! Idę spać.
          • filip505 Re: Pomysl na obiad 06.01.12, 01:21
            .....chyba ta melisa zamiast cherbaty,pare szklanek
            dziennie nie dziala za dobrze jednak,ale poczekamy
            do jutra,
      • amityr Re: Pomysl na obiad 06.01.12, 10:33
        http://i44.tinypic.com/mceonl.jpg +http://i43.tinypic.com/20ztmds.jpg sadIMG]http://i41.tinypic.com/2s91u8j.jpg[/IMG] orazhttp://i43.tinypic.com/lzk36.jpg
        jak ktoś lubiwww.smaczny.pl/forum/topic/34-mleko-wscieklej-krowy/
        A na deser http://i41.tinypic.com/mvmg44.jpg
        • misia007 Re: Pomysl na obiad 06.01.12, 10:35
          E tam, kotlety z indyka zrobiłam w sosie pieczarkowym,śląskie ,buraczki i cykorie z kukurydzą.
        • natla Re: Pomysl na obiad 06.01.12, 10:46
          Z tym deserem to byśmy się Amityr dogadali. Mam identyczne włosy big_grin
          • filip505 Re: Pomysl na obiad 06.01.12, 19:24
            ....tez "zjadlbym" taki deser,
        • kla-ra Re: Pomysl na obiad 07.01.12, 16:23
          O !!!! Jak widze to w kazdym miesiacu 2012 przepysznym deserem bedziesz sie raczyl)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka