wk2 15.02.05, 10:49 Może ktoś wie?? Jesli przeskanowałam Ad-adware komputer i pokazało mi dużo zagrożonych obiektów (na czerwono), to po poddaniu ich kwarantannie maja tam zostać, czy lepiej je wyrzucić?? dziękuje za pomoc. Link Zgłoś Obserwuj wątek
wk2 Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 11:13 czyli może leżeć spokojne, nie muszę wyrzucać, ale jesli wyrzucę, to nic sie nie wyrzuci potzrebnego?? Link Zgłoś
filu667 Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 11:15 nie wyrzucaj bo ad-aware wyrzuca wirusy od razu z plikami nawet nie spróbuje go naprawić- on tylko pokazuje pliki ktore mu nie pasują i tu jest problem bo mi po takich skanowaniach rozwaliły się 2 programy (naszczęście nie system) a więc może lepiej zostaw ad-awara w spokoju i weź coś innego. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Ad- adware Kto mi pomoże? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.02.05, 11:17 Nie wprowadzaj w błąd. Pliki w kwarantannie są neutralne i "niezależne" od systemu, więc nieistotne co z nimi zrobisz. Link Zgłoś
wk2 Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 11:29 jesli nie ad-adware, to co? o podobnym działaniu. zaznaczam, że antywirusa mam, chodzi mi o wykrywanie i usuwanie dialerów i innych smieci. Link Zgłoś
m.gregor Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 13:33 AdAware nie moze wyrzucac wirusow bo nie jest programem antywirusowym. Nie wprowadzaj w blad. Link Zgłoś
wk2 Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 13:55 czyli, że mogę spokojnie powyrzucac śmieci z kwarantanny ad-adware??? Link Zgłoś
m.gregor Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 13:34 A swoja droga moze powiesz jakie programy Ci rozwalil? Moze Kazaa ktorej wersja oficjalna jest naszpikowana spyware? A moze jakiego eDonkey'a albo inne ścierwo? Link Zgłoś
filu667 Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 14:32 a wywalił mi Nortona Internet Security a do tego wywalał wpisy w rejestrze przez co pare innych programów (nie szpiegów jak mówisz) przestało działać albo ich niektóre funkcje. Ad-aware usuwa szpiegów , nie naprawwia plików tylko wywala - raz pokazał że mam 130 szpiegów.... Link Zgłoś
m.gregor Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 16:00 A to dziwne...Mialem NIS2002, 2003, 2004 i AdAware i...I jakos nic nie powywalal...Hmmm...to jest bardzo dziwne co mowisz...A jakiez to inne programy przestaly Ci jeszcze dzialac? > raz pokazał że mam 130 szpiegów Widzisz...nawet nie wiesz "co on do Ciebie rozmawia"...Nie miales 130 szpiegow ale miales lacznie tyle wpisow w rejestrze, tracking cookie, plikow adware itp. Wiesz: jest taka zasada. Zanim zaczniesz czegos uzywac to naucz sie tego uzywac. Link Zgłoś
filu667 Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 14:36 dodam że żadnego ścierwa nie miałem typu Kaaza, Emule i innych Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 14:45 A nie zauważyłeś , że w Ad-aware jest coś takiego jak "lista ignoruj" . Możesz do niej dodać wpisy które usuwa program , a które są potrzebne . Ad-aware znajduje np. blokady Spywareblastera oraz Spybota , więc dodałem je do listy ignoruj i już ich nie likwiduje . Pozdrawiam . Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Ad- adware Kto mi pomoże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:56 Używam AdAware i Nortona na jednym komputerze i AdAware i Avasta na laptopie od roku i jestem bardzo zadowolony (dziękuję mGregor to za Twoją radą) Nic z komputerami się nie dzieje a co do kwarantanny to jet ona bezpieczna i zawsze w przypadku problemów można pliki z kwarantanny przywrócić. Link Zgłoś
mika_p Re: Ad- adware SE - Kto _mi_ pomoże? :-) 15.02.05, 19:03 To może ja się podwieszę pod temat. Mam Ad-aware SE i trochę inszy jest niz poprzednia wersja. Intrygują mnie obiekty typu negligible - wywalać je, czy skoro są niegroźne, to dać spokój ? Z moich obserwacji wynika, że są to głownie wpisy w rejestrze na temat ostatnio otwieranych dokumentów, programów i takie tam... Link Zgłoś