Dodaj do ulubionych

Ad- adware Kto mi pomoże?

15.02.05, 10:49
Może ktoś wie??
Jesli przeskanowałam Ad-adware komputer i pokazało mi dużo zagrożonych
obiektów (na czerwono), to po poddaniu ich kwarantannie maja tam zostać, czy
lepiej je wyrzucić?? dziękuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • eles Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 11:01
      to nie ma znaczenia
      • wk2 Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 11:13
        czyli może leżeć spokojne, nie muszę wyrzucać, ale jesli wyrzucę, to nic sie nie
        wyrzuci potzrebnego??
      • filu667 Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 11:15
        nie wyrzucaj bo ad-aware wyrzuca wirusy od razu z plikami nawet nie spróbuje
        go naprawić- on tylko pokazuje pliki ktore mu nie pasują i tu jest problem bo
        mi po takich skanowaniach rozwaliły się 2 programy (naszczęście nie system) a
        więc może lepiej zostaw ad-awara w spokoju i weź coś innego. Pozdrawiam
        • Gość: piecyk gazowy Re: Ad- adware Kto mi pomoże? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.02.05, 11:17
          Nie wprowadzaj w błąd. Pliki w kwarantannie są neutralne i "niezależne" od
          systemu, więc nieistotne co z nimi zrobisz.
        • wk2 Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 11:29
          jesli nie ad-adware, to co? o podobnym działaniu. zaznaczam, że antywirusa mam,
          chodzi mi o wykrywanie i usuwanie dialerów i innych smieci.
        • m.gregor Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 13:33
          AdAware nie moze wyrzucac wirusow bo nie jest programem antywirusowym. Nie
          wprowadzaj w blad.
          • wk2 Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 13:55
            czyli, że mogę spokojnie powyrzucac śmieci z kwarantanny ad-adware???
        • m.gregor Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 13:34
          A swoja droga moze powiesz jakie programy Ci rozwalil? Moze Kazaa ktorej wersja
          oficjalna jest naszpikowana spyware? A moze jakiego eDonkey'a albo inne ścierwo?
          • filu667 Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 14:32
            a wywalił mi Nortona Internet Security a do tego wywalał wpisy w rejestrze
            przez co pare innych programów (nie szpiegów jak mówisz) przestało działać albo
            ich niektóre funkcje. Ad-aware usuwa szpiegów , nie naprawwia plików tylko
            wywala - raz pokazał że mam 130 szpiegów....
            • m.gregor Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 16:00
              A to dziwne...Mialem NIS2002, 2003, 2004 i AdAware i...I jakos nic nie
              powywalal...Hmmm...to jest bardzo dziwne co mowisz...A jakiez to inne programy
              przestaly Ci jeszcze dzialac?
              > raz pokazał że mam 130 szpiegów
              Widzisz...nawet nie wiesz "co on do Ciebie rozmawia"...Nie miales 130 szpiegow
              ale miales lacznie tyle wpisow w rejestrze, tracking cookie, plikow adware itp.
              Wiesz: jest taka zasada. Zanim zaczniesz czegos uzywac to naucz sie tego uzywac.
    • filu667 Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 14:36
      dodam że żadnego ścierwa nie miałem typu Kaaza, Emule i innych
      • kalinowski11 Re: Ad- adware Kto mi pomoże? 15.02.05, 14:45
        A nie zauważyłeś , że w Ad-aware jest coś takiego jak "lista ignoruj" . Możesz
        do niej dodać wpisy które usuwa program , a które są potrzebne . Ad-aware
        znajduje np. blokady Spywareblastera oraz Spybota , więc dodałem je do listy
        ignoruj i już ich nie likwiduje . Pozdrawiam .
        • Gość: Obcy Re: Ad- adware Kto mi pomoże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:56
          Używam AdAware i Nortona na jednym komputerze i AdAware i Avasta na laptopie od
          roku i jestem bardzo zadowolony (dziękuję mGregor to za Twoją radą)
          Nic z komputerami się nie dzieje a co do kwarantanny to jet ona bezpieczna i
          zawsze w przypadku problemów można pliki z kwarantanny przywrócić.
    • mika_p Re: Ad- adware SE - Kto _mi_ pomoże? :-) 15.02.05, 19:03
      To może ja się podwieszę pod temat.
      Mam Ad-aware SE i trochę inszy jest niz poprzednia wersja. Intrygują mnie
      obiekty typu negligible - wywalać je, czy skoro są niegroźne, to dać spokój ? Z
      moich obserwacji wynika, że są to głownie wpisy w rejestrze na temat ostatnio
      otwieranych dokumentów, programów i takie tam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka