Dodaj do ulubionych

Jaki polecacie Tuner TV???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 11:53
Hej! Wiem ze zapewne juz nie jedna osoba pisala w tej sprawie, ale jesli
mozesz polecic jakis dobry model karty TV to bede wdzieczny za odpowiedz!
Zainteresowany bylbym karta tv max do 200zł.
Obserwuj wątek
    • cnjry Re: Jaki polecacie Tuner TV??? 17.02.05, 12:04
      A co chcesz na niej ogladac ?
      dvb-s, dvb-t, analog ?
      • misiaaczek Re: Jaki polecacie Tuner TV??? 17.02.05, 12:18
        zwykla telewizja:-) No i moglaby byc jeszcze mozliwosc zgrywania na twardziela
        programow, taki magnetowid w kompie:-)
    • cnjry Re: Jaki polecacie Tuner TV??? 17.02.05, 12:25
      Nie mam zwyklej to ci nie poradze.
      Ale poszukaj w goglach ogolnie kart tv porownaj ceny modeli a potem poszukaj
      opni na temat interesujacego cie modelu
    • pjg7 Re: Jaki polecacie Tuner TV??? 17.02.05, 18:38
      polecam prolinka jest tani a co ważne na more tv bez problemu rozkodowuje
      canal + (kablówka)
      • cnjry Re: Jaki polecacie Tuner TV??? 17.02.05, 18:48
        Tylko ze kablowki z kanalami premium przechodza na cyfrowy przekaz, nie wiem jak
        to jest w malych sieciach
    • Gość: dominik666 tylko cyfrowy !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.05, 19:33
      za 269 złotych masz karte zdolną rozkodowac kilkaset programów - ogólnie jest
      ich kilka tysięcy,pozatym masz możliwość dostępu do darmowego internetu - często
      z szybkością 7MB/s !! - jak jeszcze ci mało to powiem że masz możliwośc odbioru
      HDTV czyli telewizji wysokiej rozdzielczości

większoć kanalów nadaje w dolby 5.1 a nawet 7.1 NIE MA absolutnie żadnego
      porównania do zwykłego analoga - w którym "ekstra" dodatkiem jest stereo :)

www.skystar2.cnet.pl/ - radze poczytac - instalacja nie jest
      skomplikowana - tak samo obsługa jedynym wymaganiem jest antena satelitarna
      ustawiona na hot bird albo astre

nagrywanie - jest dziecinnie proste - nie zużywa mocy procesora,wspaniale działa
      tez time shifting - możesz sobie włączyć pauze w oglądaniu np. filmu...
      • Gość: qba Re: tylko cyfrowy !! IP: *.czajen.pl / 80.51.251.* 17.02.05, 19:57
        Do "Dominika"Jeśli masz tą kartę powiedz mi jak to jest z "przegrzewaniem"tej
        karty,czy masz dodatkowe wiatraki czy nie lepiej kupić VP1020 ta się podobno
        mniej grzeje a możliwości takie same ,jedyny mankament-mniej publikacji w
        necie.
        • Gość: dominik666 Re: tylko cyfrowy !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.05, 20:16
          karta pracuje zawsze stabilnie - mam ją ponad pół roku nie zdazyło się żeby się
          "przegrzała" nie instalowałem żadnego dodatkowego chłodzenia,wiatraczków itp..

tylko skystar 2 ! - nie polecam nawet tych z hardware`owym dekoderem (skystar 1)
          bo karta doskonale działa nawet na celeronach 800MHZ (zapis,decoding,time shifting)

ps. za to z vision plus były i są problemy,gubi transpondery,nie działa
          poprawnie Capi ;) progdvb sie sypie .. ehh nie warto
          • Gość: qba Re: tylko cyfrowy !! IP: *.czajen.pl / 80.51.251.* 17.02.05, 21:11
            Dzięki Dominik,powiedz mi jak to jest z pilotamiw jednej ofercie jest pilot
            czarny(ponoć orginał?)w innej taki popielaty, też orginał??ten ma podobno
            wklepane funkcje myszy??!! no i gotowy od razu do jazdy,z kompem nie będę miał
            problemu mam dość mocną "maszynke"Pozdr.
            • cnjry Re: tylko cyfrowy !! 17.02.05, 21:15
              Ten szary jest polskiej produkcji, ta sama firma produkuje dla Datcoma piloty
              ktore czesto sie zawieszaja i trzeba baterie wyjmowac na jakis czas
            • Gość: dominik666 Re: tylko cyfrowy !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.05, 21:58
              nie wydaje mi sie żeby jakikolwiek pilot dodawany do skystara był polski ...

ja kupiłem w vobisie bez pilota - zawsze mozna zadać pytanie na forum
              www.skystar2.cnet.pl/forum/index.php
              • Gość: qba Re: tylko cyfrowy !! IP: *.czajen.pl / 80.51.251.* 17.02.05, 22:21
                ten???pilot26d :aukcja.onet.pl/show_item.php?item=41583072 czy
                ten?:aukcja.onet.pl/show_item.php?item=42036857
                • Gość: Michal SkyStar 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:53
                  Hmmm Czy ta karta to nie jakas sciema??? Jakos trudno mi uwierzyc ze to moze
                  tak dzialac, ze moze odkodowac programy tv??? Hmmm mam wrazenie ze to takie
                  cudo jak mozliwosc ogladania tv na kompie bez karty TV!!!
                  • Gość: qba Re: SkyStar 2 IP: *.czajen.pl / 80.51.251.* 17.02.05, 23:19
                    Sama karta Ci nie rozkoduje(potrzebne programy z kluczykami)Wszystkie karty
                    TVSAT są "normalymi odbiornikami TVSAT!!!" Nie mieszaj z odbiorem danych z
                    netu,rokręciliśmy ten temat żeby podzielić się własnymi doświadczeniami,twoje
                    wnioski są "porażające"
                  • Gość: dominik666 Re: SkyStar 2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.05, 23:28
                    ehhh niektórzy już nawet nie wierzą że ludzie wylądowali na księżycu

BTW bez karty da się oglądac tv ale w kiepskiej jakości ograniczonej
                    przepustowością sieci - skystar 2 jest też modemem satelitarnym o przepustowości
                    100Mb/s gdybyś miał takie łącze teoretycznie mógłbyś oglądac TV bez karty...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka