Dodaj do ulubionych

komp sie resetuje jak gram w ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 11:38
ostatnio mam taki ciekawy problem otuż jak gram w gta vc, moh pa, albo w nfs underground 2 po pewnym czasie obraz zaczyna migać i skakć jakieś 1 klatka na parę sekund albo sie resetuje komputer. wtedy jak skacze obraz i go zminimalizuje i przywróce obraz jest ok. cos siada w kompie czy co??
Obserwuj wątek
    • amon-ra Re: komp sie resetuje jak gram w ... 26.02.05, 14:42
      IMO kwestia chłodzenia procesora CPU lub procesora graficznego (GPU). Oczywiście nie podkręcasz tychże?
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: komp sie resetuje jak gram w ... IP: *.toya.net.pl 26.02.05, 15:37
        jeśli masz karte ATI
        spróbuj sterów stąd www.omegadrivers.net (sterowniki nieorginalnie, niezalecane
        przez producenta sprzętu) doświadczalnie wiem że są to najlepsze drivery do kart
        ATI (instalowałem na kilkunastu komputerach)
    • tswiercz Re: komp sie resetuje jak gram w ... 26.02.05, 15:48
      Oprócz przegrzań, to może być też problem z zasilaczem, który przy dużym obciążeniu nie radzi sobie. Jakim masz, tj firma i ilość Watt?
      • Gość: bananaboy Re: komp sie resetuje jak gram w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 15:59
        zasilacz codegen 300W karta grafiki gf fx 5500. mam podpięte 2 napędy hdd muzyke dodatkowy wentylator .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka