Gość: san IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:15 po właczeniu komputera zamiast startu windowsa pojawia sie symbol kieszeni i dyskietki. nic nie kombinowałem po włączeniu tylko to sie pojawia. system windows 98. proszę o radę co zrobić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
b00g13 Re: symbol dyskietki??? 23.03.05, 21:21 Zaraz zarz.. jaki symbol dyskietki?! Coś takiego jak na Amidze?? Link Zgłoś
Gość: san Re: symbol dyskietki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:40 nie wiem jaki był na amidze . tak jak pisałem symbol duży prawie na pół ekranu i pod spodem jescze cyfry F1 F2 itd. to wygląda jak by właczał się w dos-ie ale nie wiem co dalej robić. Link Zgłoś
b00g13 Re: symbol dyskietki??? 23.03.05, 21:46 To znaczy, włącza się coś w dosie, czy w explorerze? I tak z głupia frant się zapytam, czy masz wyjęte cd i dyskietki z napędów? Link Zgłoś
Gość: san Re: symbol dyskietki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:56 napiszę od razu że jestem ciemny w tych sprawach. rzecz ma się w starym laptopie, który używam do pracy w terenie. więc jeszcze raz: następuje to zaraz po włączeniu laptopa, pokazuje się strona nazwa komputera, następnie zawsze następowało ładowanie windowsa a teraz nic tylko pojawia się czarny ekran z tymi symbolami, nadmienię jeszcze że sa tam też takie migające strzałki które sugerowałyby włożenie właśnie jakiejś dyskietki do kieszeni, strzałki też migają nad napisem F1 Link Zgłoś
b00g13 Re: symbol dyskietki??? 23.03.05, 22:33 No to ja wysiadam, albo jest jeszcze coś czego nie zauważyłeś, albo jest to coś mi nie znanego. Może popróbuj naciskać klawisze f1 f2... nie wiem. Pozostaje mieć nadzieje, ze ktoś na forum zna ten problem. Link Zgłoś
Gość: san Re: symbol dyskietki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:01 dzięki ale nie ma żadnej reakcji. mo.ze ktos inny pomoże Link Zgłoś
Gość: san Re: symbol dyskietki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 10:25 już wiem , może komuś się przyda na przyszłość. poprostu obluzował się dysk twardy i symbol oznaczał że należy wyjąć i jeszcze raz docisnąć dysk. Link Zgłoś