jasia6 01.04.05, 23:08 Jak skonfigurować ZoneAlarm aby nie blokował mi poczty: Outlook Express? Posiadam win xp pro. Link Zgłoś Obserwuj wątek
sendto Re: Konfiguracja Zone Alarm 02.04.05, 00:44 1)Kliknij dwa razy na ikonkę Zone Alarm na pasku zadań 2)Kliknij na zakładkę "Program Control" 3)Po prawej stronie w dziale Programs odnajdź Outlook Express 4)Ustaw Access na zielone ptaszki Link Zgłoś
jasia6 Re: Konfiguracja Zone Alarm 03.04.05, 00:26 Witam Dziękuję za okazaną pomoc. Pomogło mi rozwiązać problem. Miałam Zone Alarm 5.5 i nie miał żadnej, nawet podobnej opcji odblokowującej Outlook Express. Zaonstalowałam wersję wczesniejszą 3.7, ale w tej wersji tak samo nie ma takiej opcji. Taka opcja podobno jest w wersji ok 2.... Wykryłam metodą prób, aby nie wystąpiła bloka Outlooka, trzeba zezwolić programowi Zone Alarm na dwa peogramy. Pierwszy najważniejszy Windows Mesenger (brak zgody blokuje internet i pocztę), i drugi ..., kurcza zapomniałam, który blokuje tylko pocztę. Jak się zezwoli tym programom ,to wszystko działa OK. Pozdrawiam z dyzuru Link Zgłoś