Gość: Mors Re: Jaki srevice pack 1 czy 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:37 Zainstaluj sobie SP2 (zawiera rowniez wszystko potrzebne z SP1) - jeśli zainstalujesz SP2 to juz on ma w sobie wszystko z SP1. Łata dziury w Windowsie - zwieksza bezpieczenstwo Twojego kompa. Link Zgłoś
mientkivv Re: Jaki srevice pack 1 czy 2 09.05.05, 19:46 odpowiedz jaki sp powinienes zainstalowac nie jest tak prosta. ja osobiscie mam sp1 i musze przyznac ze zdecydowanie bardziej mi on odpowiada. nie ma co prawda zapory takiej jak następca (ktora w sp2 i tak niewiele daje) ale za to nie koliduje z programami i grami. po pierwsze jestes z sp2 widoczny na necie dla wszystkich internautow wyjatek stanowi podobno polaczenie poprzez router dsl. nie zapomnij tez ze sp2 to mocne obciazenie dla systemu okolo 350mb dll sys exe. jesli chodzi o niekompatybilnosc to masz tutaj zone alarma (starszego) sygate personal firewall niektore filmy moga ci nie chodzic no i klopoty z deamonem. no i jeszcze masz klopoty czasami z p2p czyli emule kazaa itp bo sp2 blokuje proby polaczenia. tak na koniec to nie mozna jeszcze nie wspomniec o klopotach z witrynami w ie oraz wirualnymi napedami czy znikajace nie wiadomo gdzie usb... ale to nie znaczy ze zachwalam sp1 poprostu uwazam ze sp2 zupelnie sie nie udalo microsoftowi a i tak trzeba go czyms wspomoc po co wiec sobie zycie utrudniac... zreszta jak kto woli :-) Link Zgłoś
onequestion Re: Jaki srevice pack 1 czy 2 09.05.05, 20:35 to fakt, ja też korzystam tylko z sp1 Link Zgłoś
dakow1 Re: Jaki srevice pack 1 czy 2 09.05.05, 23:20 Wymieniliscie tyle plag egipskich Sp 2 że włos się jeży mam SP2 i nie potwierdzam Link Zgłoś
m.gregor Re: Jaki srevice pack 1 czy 2 09.05.05, 23:47 Ja tez nie potwierdzam. 1.) Mam SP2 i kompletnie zadnych problemow z grami czy p2p 2.) Skad kolega mientkivv wytrzasnal to: 'po pierwsze jestes z sp2 widoczny na necie dla wszystkich internautow wyjatek stanowi podobno polaczenie poprzez router dsl' A co? Jak nie masz SP2 to jestes niewidoczny co? Nie masz adresu IP itd...Ehhh... 3.) Uzywam Sygate PF, Alcohol'a 120%, urzadzen USB (pendrive'y) i jeszcze w zyciu nic mi nie zginelo. 4.) Co do witryn w IE sie nie wypowiem bo uzywam tylko FF (IE tylko do aktualizacji systemu) Reasumujac: od momentu instalacji nie mialem kompletnie zadnych problemow z SP2. Ani z systemowa zapora (ktora zostala wylaczona po instalacji SPF ale ktora do czasu jego instalacji dzialala bardzo dobrze) ani z zadnym innym oprogramowaniem. Link Zgłoś
Gość: werty Re: Jaki srevice pack 1 czy 2 IP: *.radom.pilicka.pl 10.05.05, 10:51 jak już powiedział m.gregor: mam SP 2 i: 1. nic nie zginęło, 2. daemon chodzi jak ta lala, 3. co do gier: ruszył nawet Tomb Rider 1, aże sam się zdziwiłem, gdyż 100 powodów wymyśliłem, dla których nie powinien, 4. IE również tylko do aktualizacji (i czasem skanera MKS), a tak to FF i jesli skaner to TREND MICRO 5. Zaporę mam wyłączoną (sprzętowy firewall=święty spokój). Link Zgłoś
mientkivv Re: Jaki srevice pack 1 czy 2 10.05.05, 21:27 ej spokojnie ja tego nie wytrzasnolem tylko sprawdzilem jezeli nic sie wam nie dizeje to dobrze nie powiedzialem ze sp2 jest zly tylko zaznaczylem jego wady i nie napisalem tez ze chrzani sie zawsze ale przy pewnych ustwieniach windowsa i sa to dane oficjalnie potwierdzone bynajmniej nie przeze mnie tylko przez ludzi ktorzy w tym siedza.... no Link Zgłoś
mientkivv Re: Jaki srevice pack 1 czy 2 10.05.05, 21:34 gratuluje ze nic wam sie nie wali to bardzo dobrze... i sie tak nie wnerwiajcie na przyszlosc bo sie odechciewa czytac Link Zgłoś
Gość: werty Re: Jaki srevice pack 1 czy 2 IP: *.radom.pilicka.pl 10.05.05, 21:36 ejże, kto się wnerwia, zdaje mi sie, ze Ty? Link Zgłoś
gray Re: Jaki srevice pack 1 czy 2 11.05.05, 08:20 mientkivv napisał: > po pierwsze jestes z sp2 widoczny na necie dla wszystkich internautow wyjatek > stanowi podobno polaczenie poprzez router dsl. kto ci takich bzdur naopowiadał? > jesli chodzi o niekompatybilnosc to masz tutaj zone alarma (starszego) sygate > personal firewall są nowe wersje. > niektore filmy moga ci nie chodzic niby czemu? > no i klopoty z deamonem. z czym kłopoty? > no i jeszcze masz klopoty czasami z p2p czyli emule kazaa itp bo sp2 blokuje > proby polaczenia. nie sp2 tylko zapora, którą można wyłączyć i zainstalować coś porządniejszego. > uwazam ze sp2 zupelnie sie nie udalo microsoftowi owszem ale nie ze względów o których piszesz. > a i tak trzeba go czyms wspomoc po co wiec sobie zycie utrudniac.. po to żeby mieć dostęp do najnowszych aktualizacji. Link Zgłoś
lamerka SP2 a ZoneAlarm 28.05.05, 19:00 gray, sciagnelam najnowsza wersje ZA i nadal mi blokuje internet (nic nie chodzi poza gg). masz na to jakas rade? dopoki nie zainstalowalam SP2 korzystalam z ZA i bylam z niego zadowolona. a teraz szlag mnie trafia. Link Zgłoś