Dodaj do ulubionych

dysk seagate 120 GB SATA

IP: *.chello.pl 16.05.05, 17:54
kupiłem dysk twardy (jak w tytule wątku) i zastanawiam sie co znim nie tak. miał być cichi itd. a on jak odczytuje dane lub zapisuje chrupie jak dzik(;-P) normalnie. przynajmniej chrupaniem tak mozna określić dzwieki jakie z niego sie wydostają.
ktoś ma jakiś pomysł co to mojże być?
za pomoc bede wdzięczny
Obserwuj wątek
    • Gość: niktabc@vp.pl Re: dysk seagate 120 GB SATA IP: *.toya.net.pl 16.05.05, 19:07
      nie powinien SEAGATE są to raczej dobre dyski - poleam www.seagate.com io
      sprawdzic go SEA TOOLS moze już sie na serwis kwalifikiuje
    • Gość: bbb Re: dysk seagate 120 GB SATA IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.05, 17:15
      ja tez kupiłem seagate 80GM SATA-chrupie strasznie-chyba go oddam i wymienie-
      przeciez tak nie moze byc!
    • Gość: akodo Re: dysk seagate 120 GB SATA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 17:23
      Niestety dyski S-ATA pracują trochę głośniej :) Nie przesadzacie?
      • Gość: bb Re: dysk seagate 120 GB SATA IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.05, 17:34
        czy nie przesadzamy?-hmm, sam nie wiem-mój owy dysk jest -seagate sata, jest
        głosniejszy do mojgo starszego dysku caviar-poprostu sie zastanawiam, jak to
        jest-mam nowy komputer, a chodzi mi głosniej-w starym chrupania nie było, w
        nowym co jakis zcas podzcas pracy słysze cos-niby mozna właczyc muzyke-ale
        przeciez nie o to chodzi
        • Gość: akodo Re: dysk seagate 120 GB SATA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 17:38
          ale za to szybszy :) BTW nowe komputery są głośniejsze od starych
    • Gość: mmm Re: dysk seagate 120 GB SATA IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 08.06.05, 20:25
      no ja mam taka 120 stke sata i moge powiedziec ze jest nadzwyczaj cicha
    • Gość: dominik666 Re: dysk seagate 120 GB SATA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.05, 20:48
      miałem segate 40GG 7200 - był dosyć cichy ale dało się słyszeć chrobotanie
      w sumie to ta sama technologia co 120GB tylko 2 tależe.
      Niestety dysk okazał się wadliwy po 2 latach uzytkowania (trudno to wyjaśnić -
      zacinał się czasami ale nie miał bad sectorów)

seagate jest dosyć głośny - teraz mam wd 160 GB i różnica jest naprawde
      odczuwalna - jest o wiele szybszy od seagate i cichszy

• Gość: niktabc@vp.pl Re: dysk seagate 120 GB SATA IP: *.toya.net.pl 08.06.05, 23:24
        WD są awaryjne i tyle!!
        SEAGATE - czy głośne nie wiem 0 mnie to nie przeszkadza:)
        • Gość: Darek007 Re: dysk seagate 120 GB SATA IP: *.crowley.pl 08.06.05, 23:31
          Mam Seagata 80 GB SATA (prawie 2 lata) pracuje dość cicho moim zdaniem bardzo
          dobry dysk.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka