Dodaj do ulubionych

Do mądrych Panów...

25.06.05, 14:43
Mam ostatnio problem z programem All Player, dźwięk odtwarzanych filmów jest
jakiś inny, troszeczkę trzeszczy, ale generalnie chodzi o to, że dźwięk jest
taki "dudniący", podobny do echa. Co można z tym zrobić? Dodam tylko, że
odinstalowanie i ponowne zainstalowanie programu nic nie dało :( Czy ktoś wie
co z tym zrobić? Z góry serdecznie dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: emplo Re: Do mądrych Panów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 14:53
      Droga Janino!
      Czy owo dudnienie, poglos czy jakkolwiek to nazwiemy, slyszysz tylko w czasie
      odtwarzania filmow allplayerem?
      Jaki jest dzwiek gdy odtwarzasz muzyke albo filmy jakims innym programem?
      Bo cos mi sie zdaje, ze to wina ustawien sterownika do dzwieku, albo samego
      sterownika...
      Pozdrawiam
      • janina_r Re: Do mądrych Panów... 25.06.05, 14:59
        ostatnio z winampem również były podobne problemy, ale teraz jest już chyba ok,
        tylko te filmy... a co konkretnie sugerujesz w sterownikach?
        • Gość: emplo Re: Do mądrych Panów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 15:03
          W moim C-media (bo tak sie chyba ten sterownik nazywa) mam mozliwosc zmieniac
          brzmienie dzwieku tak zeby przypominalo np sale koncertowa, jaskinie czy rozne
          inne dziwne miejsca. Moze ty tez masz cos takiego?

Zobacz panelu sterowania na ustawienia dzwieku. Ja mam ustawione Efekty na
          "generic".

A jesli to nie to to sie poddaje. Innego pomyslu nie mam. Moze ktos inny cos
          podpowie :-)
          • janina_r Re: Do mądrych Panów... 25.06.05, 15:10
            niestety, po zmianie z "none" na cokolwiek innego jest jeszcze gorzej i
            zakłócenia są jeszcze bardziej intensywne :(
          • neder Re: Do mądrych Panów... 25.06.05, 15:11
            spróbuj zainstalować na nowo sterowniki
            • janina_r Re: Do mądrych Panów... 25.06.05, 15:18
              Kochany Nederku, a tak bardziej konkretnie możesz? Co mam zrobić? Tylko spróbuj
              wyjaśnić w taki sposób, żeby kobieta zrozumiała... Wielkie dzięki
              • neder Re: Do mądrych Panów... 25.06.05, 15:35
                > Tylko spróbuj
                > wyjaśnić w taki sposób, żeby kobieta zrozumiała.

to masz jak w banku;) sama jestem kobietą i inaczej nie umiem ;)

mój koputer (prawoklik) > właściwości > zakładka sprzęt > menedżer urządzeń >
                kontrolery dźwięku, wideo i gier > szukasz swojej karty dżwiekowej - prawoklik >
                właściwości > zakładka sterowniki > aktualizuj sterownik > wkładasz płytkę,
                wysszukiwane są sterowniki i instalowane na nowo. Możesz też ściągnąć z jakiejś
                stronki sterowniki odpowiednie dla Twojej karty.

Może to też być wina koderów- dekoderów audio -> wtedy wybierasz w menedżerze
                urządzeń tą opcję zamiast swojej karty> prawoklik > rozwiązywanie problemów i
                zaznaczasz co u Ciebie jest nie tak (sprawdziłam jest opcja z trzeszczącym
                dźwiekiem) i po kolei robisz co tam piszą. W sumie to od tego bym zaczęła;)

PS. to wszystko dla XP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka