Gość: kasa IP: *.versanet.de 21.08.06, 10:03 Najwazniejsze sa numery kont! Po wplacie otrzymuje sie mailem przepis, jak zrobic domowym sposobem oplatek do komuni. Spowiedz (przez email) wysylac do mnie. Obiecuje rozgrzeszac wszystkich bez wyjatku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gizberniasty Ja pier...lę! 21.08.06, 15:37 Niedługo będą (bo gdzieniegdzie już są): msze w radiu, msze w telewizji, msze w kinach, msze w internecie, msze w pociagach i autobusach, msze na boiskach, msze w szkołach, msze w sejmie, msze na plaży, msze w restauracjach, msze w nightclubach, msze na rynku w każdym mieście, msze w supermarketach, msze na parkingach strzeżonych, msze w szpitalach i przychodniach, msze na stacjach benzynowych, msze na polach uprawnych, msze w kopalniach, msze na bazarach, msze na większych skrzyżowaniach itp. itd. itp. itd... A wszystko w odpowiednich intencjach (i za odpowiednią opłatą). Odpowiedz Link Zgłoś
mr.hell jak przekonać do czarnej mszy w urzedzie skarbowym 21.08.06, 16:53 ?]:O( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nico Re: Ja pier...lę! IP: *.charite.de / *.charite.de 21.08.06, 18:15 "msze w nightclubach" ???? Ksiadz przy rurce? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Ja pier...lę! IP: 87.65.138.* 21.08.06, 20:43 Nie przesadzaj! Moim zdaniej to bardzo dobry pomysl. I nikt nie zmusza ciebie, czy ludzi ktorzy nie maja na to ochoty na uczestnictwo w takiej mszy. I nie miej mnie za dewotke, moherowy beret itp. Kazdy ma prawo do wolnosci i wybierania tego, na czym mu zalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Ja pier...lę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 09:47 Dobry pomysł? Chory pomysł - kochana i nie mający nic wspólnego z wiarą! Przeciez pełne uczestnictwo we Mszy, to przyjęcie Komunii sw. czyli pokarmu dla duszy!!! Ty jesz codzień, a swoja dusze chcesz zagłodzić? Bardzo ładnie, tylko tak dalej klechy, a kościoły będa puste!!! Tam gdzie nie ma kultu i szacunku dla Eucharystii, wspólnota parafialna umiera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gizberniasty Nikt mnie nie zmusza? 22.08.06, 10:24 W telewizji coraz więcej czarnych się pojawia. Zmniejsza się ilość normalnych rzeczy moge obejrzeć bo panuje pogłębiająca się CENZURA! Za to serwuja filmy o zyciu swiętych, reportaże o rozwkicie parafii, filmy o stanie wojennym i o tym jak to komuna gnębiła ludzi i tępiła księży. Nawet reklamy są obcinane żeby nie były nieprzyzwoite i nie "obrażały" uczuć wierzących, którzy nawiasem mówią sami stokroć więcej się gorszą nawzajem. Na każdej uroczystości, gdzie bym nie poszedł, widzę księdza. Nieważne czy państwowa, czy miejska, czy szkolna. I wszystko bez wyjątku jest wyświęcane - włącznie z czołgami służącymi do zabijania. Do konstytucji wpisywane są przykazania kościelne, ustawy tworzone są wedle zasad i przykazań religijnego życia. I to nie ważne czy dla wierzących czy nie - dla wszystkich. Ograniczane sa moje swobody. Religia na swiadectwie, religia na maturze, modlitwy w szkołach... Pieniądze z moich podatków idą na budowy kościołów i innych pomników ludzkiej naiwności i bezsensownego marnowania pieniędzy typu Świątynia Opatrzności chociaż tego nie chcę. Nikt mnie nie zmusza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysekciarz Re: Na mszę do internetu IP: 80.55.118.* 21.08.06, 17:39 co za sekciarstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek gdzie lezy granica? IP: *.bredband.comhem.se 21.08.06, 21:35 Moze porod w internecie? Maz dzwoni do zony i mowi 3 razy "nie kocham cie",nastepnie do swojej matki i mowi "mamo wlasnie sie rozwiodlem, jade do ciebie na obiad z nowa zona".......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiorka_pl zamówić mszę przez sieć, płacąc kartą kredytową IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.08.06, 22:40 zamówić mszę przez sieć, płacąc kartą kredytową - kasa, kasa, kasa, kasa i jeszcze raz kasa Odpowiedz Link Zgłoś
rred Na mszę do internetu 22.08.06, 00:52 Ciekawe kiedy ich w końcu opodatkują. Może wtedy wywieszą jakieś cenniki, bo jak na razie to cennik mają jak na tureckim bazarze... --------- Zarabiaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kmita Re: Na mszę do internetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 09:29 Jak wiem to owieczki strzyże się raz w roku, to dlaczego barany górale pozwalają się strzyc na okrągło przez cały rok, może dlatego że są baranami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aNRa Re: Na mszę do internetu IP: *.tecnet.pl 22.08.06, 10:22 Twoja wypowiedź jest żałosna i świadczy o tym, że nie masz najmniejszego pojęcia czym jest Komunia święta i spowiedź. Pewnie o pozostałych elementach życia religijnego też nie masz pojęcia. a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Na mszę do internetu 22.08.06, 10:51 "To był świetny pomysł, bo dzięki temu mogę sprawdzić, czy mój synek faktycznie jest na mszy, czy może stoi z kolegami przed wejściem do kościoła - opowiada pani Monika z Koszęcina, mama 11-letniego Mateuszka." Posłuchaj, głupia wiejska c@#o z Koszęcina, jeśli twój syn nie chodzi na mszę z własnej potrzeby, to daj mu pograć w piłkę z kolegami albo poczytać książkę, a nie monitoruj go kamerą. Wk@#$ia mnie taki moralny terroryzm katorodziny. Jak dorośnie i zachce mu się Kościoła, sam do niego przyjdzie. A jak nie, to też dobrze. Ale po takich doświadczeniach z kamerą możesz być pewna, że skojarzenia z KK będzie miał jak najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Na mszę do internetu IP: *.upc-d.chello.nl 22.08.06, 10:54 Wlasciwie to taka msza w internecie nie jest zla. PRzeciez nie wszyscy moga isc do kosciola, np z powodu choroby. W takiej mszy sie lepiej uczestniczy niz w mszy radiowej. Ja mieszkam zagranica i chetnie od czasu do czasu wezme udzial w mszy prowadzonej po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Na mszę do internetu 22.08.06, 10:50 >To był świetny pomysł, bo dzięki temu mogę sprawdzić, czy mój synek faktycznie >jest na mszy, czy może stoi z kolegami przed wejściem do kościoła - opowiada pani >Monika z Koszęcina, mama 11-letniego Mateuszka. Jakie zaufanie do swojego dziecka, no no... Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Na mszę do internetu 22.08.06, 11:24 Brawo! Następny krok, to chyba możliwość odsiedzenia wyroku w internecie! Oczywiście, jak nakaże koalicjantom, przegłosować taki projekt, nieoceniony no i oczywiście niezależny (od własnego rozumu, pod warunkiem, że coś takiego mu funkcjonuje) pan poseł Kuciński, z inicjatywy wiadomo czyjej. Autor: Oglądający z otwartą gębą posiedzenia Wysokiego Sejmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azi Msza przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 15:24 A co z komunią? Przecież to chyba najważniejsza część mszy świętej. Odpowiedz Link Zgłoś
alek06 Re: Msza przez internet 23.08.06, 15:16 Bo to co nas podnieca to sie nazywa kasa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artek Re: Na mszę do internetu IP: *.eranet.pl 16.03.08, 17:35 Szkoda że nie transmitują Gorzkich Żali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Na mszę do internetu IP: *.t-mobile.co.uk 14.12.08, 22:52 Mozna sie wysmiewac z mszy w internecie ja do teg tez sceptycznie podchodziła ale teraz zmieniłam zdanie gdyż sam staneła przed faktem niemożnosci uczestniczenia we mszy co niedziele a internet daje mi ta możliwosc Odpowiedz Link Zgłoś