Dodaj do ulubionych

Norton System Works 2005

IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:05
Witam, jesli ktoś używa tego programu, to interesują mnie takie rzeczy jak:
1. Czy nie zamula kompa?
2. W jaki sposób przebiegała instalacja (custom or express)?
3. Ewentualne fajne linki na temat tego programu (konfiguracja, spolszczenia
itd.)
4. Własne opinie na temat uzytkowania.
Dzięki

Dzięki
Obserwuj wątek
    • mbucz Re: Norton System Works 2005 20.07.05, 18:20
      Moge Ci powiedzieć po roku uzywania:
      1. Zamula straaasznie. Nie uwierzysz, że bez niego twój komp może byc aż tak szybki.
      2. Instalacja przebiega bez większych problemów, custom dajesz, gdy nie chcesz
      dodatkowych bajerów. Natomiast odinatalowanie tego to dramat. Do tej pory mam po
      tym kilka giga śmieci, których nie da się usunąć w żaden sposób.
      3 i 4 Tak naprawdę to nie ma o czym pisać, bo i nie ma wiele do
      konfigurowania.NSW sobie jest w systemie, niby coś sprawdza i zamula. Ustawia
      się, że raz w tygodniu robi skan i sprzątanie kompa (tzn przegląd rejestru,
      czyszczenie tempów itp), ale to lipa, bo są dedykowane narzędzia, które te
      funkcje spełniają lepiej. Sam antywirus nie jest może zły, ale wolny
      niemiłosiernie. Co jakiś czas trzeba po nim sprawdzać jakimś skanerem on-line,
      ale tak już jest z wirusami.
      2 razy zdarzyło mu się zgubić plik konfiguracji i nie dość, że sie
      wyrejestrował, to jeszcze raz musiałem ściągać wszystkie updaty.

Podsumowując:
      Nie warto, a na pewno juz nie warto za to płacić.
      Co w zamian?
      Przejrzyj forum, zorientujesz się, że można zapewnić sobie dobrą ochronę za
      darmochę.
      Pozdrawiam
    • Gość: cool daddy Re: Norton System Works 2005 IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:53
      A jaki twój komp miał parametry? ram i te inne wiesz.... Ja mam pentium 4 2,5
      Ghz i 512 ddr ram czy tez mi zamuli?
      • k_michu Re: Norton System Works 2005 20.07.05, 20:31
        Ty jesteś jakiś dziwny, jak zamuli to zamuli każdego kompa// Ten Norton to jest
        taki zamulacz, że instalowanie go to istne sepuku.. nie rób tego...!!!
        • real_krecik Re: Norton System Works 2005 20.07.05, 23:05
          Po którymś update z kolei to zaczął mi w końcu blokować httpa na normalnym
          poziomie zabezpieczeń. Aż sie boje pomyśleć co by mogło być przy wysokim. A co
          do tych parametrów podanych wyżej, komp by musiał mieć chyba ze 2 GB ramu, żeby
          norton pożywił sie dostatecznie.
          • Gość: cool daddy Re: Norton System Works 2005 IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 00:14
            No i zainstalowałem!!! W pierwszej chwili zmulił mi moje P4 2,5 Ghz do
            kalkulatora z lat 80s. W pakiecie jest kilka bajerów (antywir, duch , narzedzia
            do dysku i takie tam gadżety). Rozpocząłem żmudną konfigurację (trwała ok 5 h)i
            co................???? Stan obecny:
            Komp działa normalnie, norton działa ale nie pożera ramu, jest tylko rezydentem
            mojego komputera (trzeba się nieźle nagimnastykować żeby to zrobić). Poza tym
            to dobry program, tylko strasznie pamięciożerny. Żeby nie zamulił kompa trzeba
            wszystko dobrze poustawiać i już można powiedzieć, że mamy do dyspozycji dobry
            program....
            • mbucz Re: Norton System Works 2005 21.07.05, 00:38
              Spoko, w końcu satysfakcja użytkownika jest najwazniejsza:) I życzę, żeby
              sprawiał jak najmniej kłopotów.
              • Gość: caroll Re: Norton System Works 2005 IP: *.toya.net.pl 21.07.05, 09:54
                Swego czasu beż wielkiego żalu rozształem się z tym kombajnem.Dawne to czasy,
                ale pamietam, że jedynie format skutecznie likwidował różne "pamiątki" po
                NSW.Rejetr był nieźle tym zaśmiecony.
                • k_michu Re: Norton System Works 2005 24.07.05, 23:52
                  Ta ja też na początku myślałem, że dobrze go ustawiłem... Ale zobaczysz za
                  jakis czas..:P

------------------------------------------------------------------------
                  Nic nie jest idealne...
    • Gość: hhh tak jak ludzie rozwijają sie lub nie to samoprogra IP: *.block.alestra.net.mx 25.07.05, 00:19
      tak jak ludzie rozwijają sie lub nie to samo programy
      jedne podciągają sie w gore a inne w dół
      ~podciąganie się wdół to własnie cecha tego programu
      Zamulanie pamieci to fakt tak jest ochrona nadmierna
      az do bólu uciązliwa

Stary sytem norton works 2002 był jeszcze dobry
      upadek tego programu zaczął sie od puzniejszych wersji

w wersji 2004 nie ma chyba nawet mapki gdy narzedziem naprawia
      się dysk twardy

wersja z 2002 roku była jeszcze dobra nie wycinała się z drugim antywirusem

czyli mozna było miec dwa antywirusy norona i jeszcze jakis

Norton z 2002 roku moze posłużyc jako narzedzie do sprawdzania twardego dysku czy nie jest uszkodzony

Mówiąc na koniec ja po prostu zrezygnowałem z tego programu

trzeba sazukać czegoś mniej upierdliwego zapraszam na www.avg.pl
      jakby norton napsuł krwi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka