Dodaj do ulubionych

PPPoE, a PPPoA ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:54
Jaka jest różnica pomiędzy PPPoE, a PPPoA ? i co ustawić w modemo-ruterze D-
Linka dla Neostrady.
Obserwuj wątek
    • Gość: no Re: PPPoE, a PPPoA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 00:22
      PPPoA vc-mux
      vpi 0
      vci 35
      Virtual Circuit - enable
      Bridge disable
      IGMP disable
      MRU 1492
      MTU 1492
      MSS 1432
      • darek12345 Re: PPPoE, a PPPoA ? 27.07.05, 08:25

> PPPoA

Na PPPoE też będzie działać
    • cveps Re: PPPoE, a PPPoA ? 27.07.05, 09:08
      Ja zmieniałem,ale różnicy od tego nie ma.Wszelkie przyśpieszania mogą przynieść
      efekt odwrotny,na prawdę.
      • Gość: Magda Re: PPPoE, a PPPoA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 11:54
        Ustawiłam DHCP Server w D-Linku i zmieniam raz na PPPoE, a raz PPPoA i nie
        widzę żadnej różnicy, w jednym i drugim przypadku działa tak samo.
        Jakaś różnica pewnie jest ale nikt nie wie jaka - super mózgi z neostrady
        wogóle nie są zorientowani i dla zachowania pozorów pieprzą dyrdymały.
        Pytałam administratorów sieci i otrzymałam odpowiedź - trzeba pokombinować i
        sprawdzić co lepsze - bardzo profesjonalni specjaliści.
        A ja i tak się dowiem, bo jakaś różnica musi być, bo jak by nie było to chłop
        by się żenił z chłopem a baba z babą - a ja z praktyki wiem że różnica jest i
        to duża.
    • Gość: Zacho Re: PPPoE, a PPPoA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 18:56
      Wybierz PPPoA, bo jest zalecane do neo no i ma MTU 1500, a nie 1492 jak PPPoE, a lan ma 1500 więc te 8 bitów robi kłopoty, nie takie wielkie ale trzeba by wszyskie karty sieciowe ustawić na 1492 i po co?
      • Gość: Magda Re: PPPoE, a PPPoA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 21:24
        Dzięki Zacho za radę.
      • Gość: kamil Re: PPPoE, a PPPoA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:36
        nie trzeba !!! bo osobiście tak mam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka