Dodaj do ulubionych

Przesiadka z IE na FF - zgrzyty :/

11.09.05, 12:16
Pod wpływem ogólnoforumowej "nagonki" na IE i wychwalania FF postanowiłem dać
Liskowi szansę, no i w sumie jest ok, ale... Jak zmusić do współdziałania z FF
takich programów jak LeechGet albo NetPumper (automatyczne włączanie przy
ściąganiu albo opcje w menu kontekstowym -prawoklik myszki)?
Obserwuj wątek
    • gray Re: Przesiadka z IE na FF - zgrzyty :/ 11.09.05, 12:30

należy pobrać i zainstalować rozszerzenie FlashGot do FF, które jest
      odpowiedzialne za współpracę z najpopularniejszymi akceleratorami pobierania.
      • bartoszpar Podziałało...połowicznie 11.09.05, 13:19
        FlashGot rozpoznaje LeechGet, ale niestety NetPumper'a juz nie i musze ręcznie
        go odpalać i przenosić URL do niego (niektóre strony wymagają tylko i wyłącznie
        NetPumpera :/)
    • hanatol Re: Przesiadka z IE na FF - zgrzyty :/ 11.09.05, 12:31
      Możesz poszukac pluginu do mozilli/opery na stronie leechgeta
    • tiges_wiz Re: Przesiadka z IE na FF - zgrzyty :/ 11.09.05, 13:21
      Firefox to panda ruda a nie zaden lis :P
      • eressea Re: Przesiadka z IE na FF - zgrzyty :/ 11.09.05, 13:34
        tiges_wiz napisał:

> Firefox to panda ruda a nie zaden lis :P

pl.wikipedia.org/wiki/Panda_ma%C5%82a
        W wyniku pomyłki na stronie internetowej Wellington Zoo nazywając przeglądarkę
        internetową Mozilla Firefox dosłownym angielskim tłumaczeniem wyrażenia "ognisty
        lis" (firefox) uważano iż chodzi właśnie o pandę małą. Tymczasem tak na prawdę
        wcześniej w języku angielskim nazwa firefox nie była raczej stosowana jako
        określenie na pandę małą. Dopiero producent tej przeglądarki rozpowszechnił
        pogląd iż firefox to panda mała, a nie "ognisty lis". Twórca loga Mozilli
        Firefox wspominał, iż choć pierwotnie chciał w nim zamieścić pandę małą, to
        ostatecznie umieścił w nim lisa.
      • Gość: xx Re: Przesiadka z IE na FF - zgrzyty :/ IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.09.05, 13:34
        Robicie sobie sami problemy.Po co ci te głupie przeglądarki ? Testowałem
        wszystkie i wywaliłem wszystkie.Zostałem przy IE6.
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: Przesiadka z IE na FF - zgrzyty :/ IP: *.toya.net.pl 11.09.05, 15:26
          gratuluje intelignecji!!!!!

skoro tak kochasz WIRUSy!! tylko nie proś o pomoc jak je pościągasz

___

Za LENISTWO się płaci.

"Internet Explorer to program do surfowania po internecie z Twojego komputera i
          na odwrót"

Zanim spytasz www.google.pl

• Gość: Greg Re: Przesiadka z IE na FF - zgrzyty :/ IP: *.acn.waw.pl 11.09.05, 15:36
            Parafrazując znane przysłowie administratorów: gdzie user dupa, tam śmiechu
            kupa... Dziwne, że cały czas powtarza się ten sam argument, a ja, mimo że
            równolegle używam nadal IE6 (łatanego, jak cały Windows, z WU) i Opery, nie
            złapałem ANI JEDNEGO wirusa, robaka, trojana itp. W tle działa sobie Avast,
            firewall to ZoneAlarm, słowem-cisza i spokój, dziwnych procesów brak, plików
            też.
    • bartoszpar Przesiadki ciąg dalszy 11.09.05, 16:27
      Nie rozpoczynam nowego wątku, ale jak przesiadłem się na FF to teraz czas na
      przejście z OE na Thunderbird, ale tym razem pytania wyprzedzające:
      1) Czy i w jaki sposób integruje się z shellem (powłoką) Windowsa (XP)
      2) Czy obsługuje wieloprofilowość (profile chronione hasłem - jak w OE)
      3) Czy tworzy coś na wzór plików dbx znanych z OE i czy istnieją podobne
      narzędzia które potrafią z takich plików wyodrębniać poszczególne maile (np.
      wtyczki w Total Commander Power Pack)
      4) Czy możliwy jest import kontaktów z OE (najlepiej automatycznie jak zakładek
      z IE do FF ;) )

Dzięki z góry za info :)
      • darekkr1 Re: Przesiadki ciąg dalszy 11.09.05, 16:52
        1) mozna ustawic Thunderbirda jako program odmyslny do poczty czy news (usenet)
        2) mozna postawic kilka profili, menedzer profili uruchamia sie z przelacznikiem
        -p czyli thunderbird -p (jest dodatek ktory zaklada haslo na profil)
        3) poczte przechowuje w plikach typu mbox (standard unixowy) do obslugi tego
        formatu jest pelno narzedzi
        4) przy pierwszym uruchomienie import z OE jest automatyczny (listy, konta i adresy)
        • bartoszpar Re: Przesiadki ciąg dalszy 12.09.05, 17:51
          THX :)))
          Już śmigam na Thunderbirdzie, tylko podaj skąd można ten dodatek "hasło na
          profil" pociągnąc i już będę 100% happy :)
          • blekot Re: Przesiadki ciąg dalszy 12.09.05, 18:32
            mozillapl.org/projekty/Dodatki/ProfilePassPL?v=13lo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka