paker-man 28.10.05, 20:01 Jeśli niepodłączy się kabla od zasilacza 12V do płyty głównej to co prędzej się zepsuje płyta główna, procesor a może nic? Jeśli już się coś popsuje to jakie są tego objawy. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Nie dla IDIOTÓW ! Re: Co się prędzej zepsuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 07:52 paker-man napisał: > Jeśli niepodłączy się kabla od zasilacza 12V do płyty głównej to co prędzej się > zepsuje płyta główna, procesor a może nic? Jeśli już się coś popsuje to jakie > są tego objawy. Pytanie jest tak zajeb*ście GŁUPIE że aż nie chce mi się odpowiadać na nie !!! Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: Co się prędzej zepsuje? IP: *.toya.net.pl 29.10.05, 15:06 najprędzej plyta główną plyty MSI czy FOXCONN, mają zabezpieczenia przed uszkodzeniem!! ale np ASROCK potrafi przestać działać i tyle!! Link Zgłoś
Gość: bil nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 16:47 Z braku zasilania nic się nie popsuje. Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: nic IP: *.toya.net.pl 29.10.05, 17:33 niestety brak dodatkowego zasilania przy podłączonym głownym potrafi być zabójczy dla płyt ASROCK-A Link Zgłoś
qqbek Re: nic 29.10.05, 23:22 amon-ra napisał: > W takim wypadku system nawet się nie uruchomi ;) Niezupełnie... 12V jest od "wiatraków" i zasilania napędów głównie... tak więc samo 5V potrafi troszeczkę "pobuszować" (to negatywna kolokacja związana z pewnym Prezydentem) po płycie głównej i CPU, o ile (co wspomniano w poprzednich postach) płyta danego producenta nie posiada odpowiednich zabezpieczeń. Link Zgłoś
paker-man Dzięki 30.10.05, 09:35 Mam MSI K7N2 Delta2 bałem się ,że coś może się popsuć bo widziałem jeden taki wątek i były dwie odpowiedz ,że można już coś dać na złom. Link Zgłoś
amon-ra Re: nic 30.10.05, 10:51 Masz rację, ale częściowo. W moim przypadku (ASUS P4P800) brak podłączenia dodatkowego kabla zasilającego kończył się właśnie niemożnością zrealizowania bootsequence i w rezultacie uruchomieniem systemu z HDD. Link Zgłoś
Gość: Greg Na dobrej płycie - NIC IP: *.acn.waw.pl 03.11.05, 22:53 Właśnie dzisiaj przez niedopatrzenie przy zmianie obudowy miałem okazję zaobserwować efekt braku podłączenia kabelka ATX12V - brak efektów (mo-bo Intel 865GBF). Zasilacz się włączył, dysk również, ale monitor już nie został wzbudzony, co oznacza, że sekwencja startowa została zatrzymana - nic się jednak nie stało, po dołączeniu tej wtyczki do płyty głównej komputer normalnie wystartował i działa bezproblemowo. Link Zgłoś
Gość: dominik666 g.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.05, 23:06 tak samo jak niepodłączenie 4 pinowej wtyczki zasilającej core procesora po prostu system nie "odpali" i koniec marka MOBO nic do tego nie ma bo i tak wszystkie tłuczone są w jednej chińskiej fabryczce przez te same 12 letnie dzieci... Link Zgłoś