Dodaj do ulubionych

Mozilla firefox się popsuła:(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 20:08
Zawiesiła się, wyłączyłem i jak chciałem uruchomić ponownie to wyskoczyła
jakaś ramka z konfiguracją profilu. Zrobiłem "dalej" chyba ze 2 razy, ale po
ponownym uruchomieniu jest standardowy wygląd i NIE MA ZAKŁADEK!!!! Niektóre
zakładki są dla mnie szalenie ważne:( co się stało? Help!
Obserwuj wątek
    • neder Re: Mozilla firefox się popsuła:( 01.11.05, 20:20
      mozillapl.org/projekty/FAQ/MozillaFirebird#h34-18
      • Gość: kraiczek Re: Mozilla firefox się popsuła:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 21:04
        Dzięki:)
        "Przypuszczalne ten błąd spowodowany jest złym stanem systemu"
        Też mi się tak wydaje. System mam zainstalowany od 1,5 roku i przez ten czas
        przewinęla się masa programów. Mam nortona, adaware i takie tam różne które nic
        u mnie nie wykrywają, jednak mój komp czasami dziwnie się zachowuje. Ale tu
        pewnie chodzi o coś inngo. Jak można odświeżyć system?
        • Gość: Laki_luke Re: Mozilla firefox się popsuła:( IP: 80.51.247.* 01.11.05, 21:12
          > Jak można odświeżyć system?

reinstalacja
          • Gość: kraiczek Re: Mozilla firefox się popsuła:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 21:21
            Czyli jak,co? A co z programami, dokumentami, sterownikami? Zostaną?
            • Gość: Laki_luke Re: Mozilla firefox się popsuła:( IP: 80.51.247.* 01.11.05, 21:41
              tak troche nie bardzo. System nalezy instalowac na swiezej partycji wiec
              wszystko co masz na dysku c: bedzie usuniete (musisz sformatowac dysk). To co
              masz na dyskach innych ocaleje :) Sterowniki musisz zainstalowac od nowa
              (najlepiej od razu swiezutkie z internetu), dokumenty te co beda ci jeszcze
              potrzeben (np. z Moich dokumentow) przekopiuj na inny dysk. Programy (zakladajac
              ze masz isntalki) lepiej odinstalowac przed formatowaniem systemu zeby nie bylo
              pustych powiazan.
              Poszukaj na forum jak sie do tego dobrac bo juz sie to przewijalo :)
    • Gość: eR Re: Mozilla firefox się popsuła:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 22:22
      Jedna ważna rada: zanim cokolwiek zrobisz skopiuj w bezpieczne miejsce plik z
      zakładkami (najprościej wyszukaj w katalogu instalacyjnym firefoxa plik
      bookmarks.html)
    • lammeresse Re: Mozilla firefox się popsuła:( 01.11.05, 22:51
      Niestety czasem tak "się" robi. Nauczona doświadczeniem, zakładki trzymam w
      nieużywanym IE i jak mi Mozilla pożre, wtedy robię import. Wiem, że to
      upierdliwe, ale chyba tak jest najmniej roboty wbrew pozorom.
      • neder Re: Mozilla firefox się popsuła:( 01.11.05, 22:55
        a nie lepiej skorzystać z mozilla backups?
        • lammeresse Re: Mozilla firefox się popsuła:( 01.11.05, 22:57
          neder napisała:

> a nie lepiej skorzystać z mozilla backups?

Może i tak, ale jestem samoukiem-beztalenciem, więc piszę, jak sobie radzą
          prości ludzie, nie zgłębiający istoty każdego używanego programu :-)))
          • Gość: kraiczek Re: Mozilla firefox się popsuła:( IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.11.05, 23:11
            No Firefox już tak ma, jak dojdzie do nagłego wyłączenia komputera to historia i
            adresy wylatyją standardowo. A że u mnie restarty to ostatnio codzienność to
            jest to trochę upierdliwe, ale i tak nie zamienię firefoxa na IE, mowy nie ma.
            • blekot Re: Mozilla firefox się popsuła:( 02.11.05, 09:09
              Gość portalu: kraiczek napisał(a):

> No Firefox już tak ma, jak dojdzie do nagłego wyłączenia komputera to historia
              > i adresy wylatyją standardowo.

prawda
              ale wystarczy dodateczek do czyniena backupów tychże danych /i nie chodzi o
              mozbackup, który robi znacznie więcej i polecam bardzo/ i problem z głowy, kopie
              są robione przy każdym zamykaniu programu
              mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow/rozszerzenia/zakladki/bookmark_backup
              i jeśli mnie pamięć nie myli i na starośc nie płata figla to kopie są z
              podziałem na dni tygodnia ;)
            • barracuda7110 Re: Mozilla firefox się popsuła:( 02.11.05, 10:36
              Może to rozszerzenie pomoże?
              addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=436
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka