Dodaj do ulubionych

Subiekt czy Symfonia?

IP: 83.22.52.* 04.11.05, 11:19
witam,
który program bedzie lepszy dla malej firmy?
Symfonia czy Subiekyt?a Moze WF-Mag?
Dziekuje za szybka odpowiedz Ewa
Obserwuj wątek
    • r.kaminski Re: Subiekt czy Symfonia? 04.11.05, 12:55
      Bardzo proszę o dodatkowe informacje tzn. czym się firma zajmuje? (usługi, produkcja, handel), ile wystawia przeciętnie faktur w miesiącu? czy potrzebna jest obsługa magazynu? kadry?
      • Gość: Michał Korycki Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 15:18
        A ja poleciłbym Raksa. Jeśli chodzi o księgowość, to Panie księgowe chwalą
        sobie ten program narzekając jednocześnie na Fakira. A RaksSQL Sprzedaż śmiało
        może iść w szranki z VF-Magiem.
        Więcej pytań? michal.korycki@ati.com.pl
      • Gość: ewa Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:12
        Witam,
        generalnie musimy miec kilka magazynow,wystawiamy faktury,korekty,WZ;potzebne
        nam sa rozliczenia,zbiorczxe raporty- czyli jak w kazdej mniejszej firmie-
        zdecydowanie handel-kadry jako takie potrzebne nam nie sa.
        Pozdrawiam Ewa
        • Gość: Michał Korycki Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 14:58
          RaksSQL Sprzedaż pasuje jak ulał:)

Pozdrawiam,
          Michał Korycki
          michal.korycki@ati.com.pl
          • Gość: ewa Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 15:01
            jednak caly czas Raks? a jak z cena?czy jest tam przelicznik walutowy?czy
            wspolgra z czytnikami?mamy juz demo z symfoni,mag'a i subiekta - teraz kolej na
            Raksa :)
            • Gość: mario Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 14:28
              www.raks.pl/
              • Gość: Michał Korycki Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:13
                Ewo: z czytnikami kodów kreskowych Raks jeszcze nie współpracuje.
                Przelicznik walut posiada jak najbardziej, tak samo jak generatotr raportów.
                Istnieje również możliwość pracy zdalnej przez Internet, a serwer może być
                postawiony na Linuxie, co znacznie obniża koszty...

Podejrzewam też, że Raksa bardziej dostosujesz do swoich potrzeb, szyjąc sobie
                w zasadzie system na miarę. Wystarczy, że zadzwonisz, lub napiszesz. Uszyjemy
                Ci również demko na miarę, które będzie mogła pobrać z naszej strony,
                ewentualnie prześlemy Ci je pocztą tradycyjną.

Pozdrawiam,
                (022) 836 55 11
                • Gość: Michał Korycki Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 16:53
                  Poprawię się: Raks współpracuje z czytnikami, wszystko zależy od tego na jakim
                  poziomie chcesz z nimi współpracować. Jesli masz na myśli czytnik podłączany do
                  komputera to owszem, jeśli natomiast myslisz o kasie fiskalnej (nie mylić z
                  drukarką fiskalną) to niestety....
        • Gość: tem Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 09:57
          Odradzam Symfonię. Subiekty są OK, zarówno Subiekt5 Euro jak Subiekt GT(oba
          650zł- do 3 stanowisk- netto). S5 jest dosowy, wię ma sens przy słabszym
          sprzęcie. Jeśli komp nowy -oczywiście GT (baza sql - bez kosztów, bo działa na
          MSDE). Inna propozycja - dla jednego stanowiska cena zbliżona - to program
          enova (zobacz www.enova.pl)- naprawdę super - mozliwości konfiguracyjne
          ogromne, też może być na MSDE. Do wszystkich wymienionych przeze mnie programów
          są KPiR, sprawdzone. No i jeszcze dobre programy CDN COMARCH: FPP dla
          DOS,OPTIMA dla Windows, nieco droższe.
    • Gość: Lewa Ręka Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:13
      A zna ktoś może Left Hand?
      • Gość: Anatol Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 09:47
        LeftHand to dramat! Projekty są martwe. Mała Księgowośc zawiera tragiczne błędy.
        Zerowy support. Odradzam Left Hand. Nawet za niską cenę - szkoda czasu!
        • Gość: MK Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 16:25
          Też słyszałem, że jest dosyć słaby - dlatego nie zainstalowałem go nawet, żeby
          popatrzeć na konkurencję;-)

Pozdrawiam,
    • Gość: AW Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 11:27
      Ja polecam KPiR START - łatwy w obsłudze, szybki, aktualizacje zawsze na czas i
      w cenie programu - idealny dla małej firmy, bo za 249 zł netto i masz spokój
      cały rok.
      • Gość: MK Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:29
        Z Raksem też za 249,00 zł masz spokój, ale oprócz KPiR dostaniesz Środki Trwałe
        (do 10 środków)oraz Kase, Bank i Rozrachunki. No i masz program technologicznie
        lepszy od konkurencji.

Pozdrawiam,
        • Gość: duch Re: Subiekt czy Symfonia? IP: 82.160.91.* 01.02.06, 22:29
          widze ze MK jest chyba przedstawicielem handlowym RAKS'a ;)
          • Gość: MK Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:11
            ;-)
            • Gość: aaa Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:56
              obydwa to kaszana
              • Gość: MK Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 10:14
                Uzasadnij swoją wypowiedź w jakiś sposób :/
    • Gość: Fechner Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:17
      Wszystkie firmy, które zdecydują się na zakup Symfonii mogą skorzystać z
      promocji biura rachunkowego Fechner i Wspólnicy Sp. z o.o.

www.fechner.pl/promocje.html

Zapraszamy!

• marzena1996 Re: Subiekt czy Symfonia? 10.11.06, 15:08
      Witam, sama pracuję na Symfonii FKF, HMF, KDF, jestem zadowolona i polecam. W
      razie jakiś pytań proszę pisać i pytać na e-maila marzena1996@gazeta.pl

Pozdrawiam
      Marzena
    • Gość: Gość forum Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:01
      Ja także pracuję na Handlu Forte a wcześniej pracowałam na Premium. W Twoim
      przypadku wydaje mi się że i Premium i Forte byłby odpowiedni pytanie ile
      chcesz wydać. Premium to około 1300 netto za stanowisko bez promocji a Fort to
      około 3200 bez promocji. Ja jestem bardzo zadowolona z Symfonii i odsyłam do
      strony internetowej partnera - mojego opiekuna www.mappg.pl i tam można zamówić
      bezpłatną prezentację lub zamówić materiały z wersją demo.
      Pozdrawiam.
      Monika
    • Gość: Bartłomiej Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 13:30
      Witam
      Jeśli wybrałeś Subiekt GT i chciałbyś wziąć udział w profesjonalnym szkoleniu a
      nie tylko wyjaśnieniu co do czego służy. Zapraszam na szkolenie dla
      użytkowników. Szczegóły na stronie www.4.com.pl
    • Gość: paryt Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.software.com.pl 24.09.07, 13:04
      Od roku pracuje na Lefthand i widze spore zmiany w programach tej firmy,
      poprawili zdecydowanie support a i w programach jest sporo nowosci dodatkowo ich
      produkty sa łatwe i intuicyjne.
      • Gość: czacza Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.zdnet.com.pl 15.10.07, 11:27
        żaden z nich, proponuje spotkać się z kimś z partnerów CDNa na bezpłatną
        prezentację, osobiście pracowałem na większości programów klasy ERP i CDN bije
        je wszystkie na głowę.
    • Gość: ziutek Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.piraty.pl 07.01.08, 12:28
      a ja polecam "Mala ksiegowosc RP"... za free z gazeta i czesto uaktualniana.
    • Gość: tomek4400 Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.08, 12:25
      Symfonia
      forum użytkowników Systemu Symfonia
      forum.mojaSymfonia.pl
    • Gość: Xenos Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.08, 13:31
      Bezwzględnie Symfonia. Sam w mojej firmie mam ten soft od 1,5 roku i nie dość,
      że spełnia oczekiwania, to rozbudowałem go dzięki jednemu ze Złotych
      Dystrybutorów z Poznania, firmie Positiv s.c. Chłopaki wiedzą co robią!
      Polecam!!! Aha ich www: www.positiv.pl.
    • Gość: tarpin Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.software.com.pl 21.07.08, 10:03
      polecam lefthanda, bardzo funkcjonalny i rozbudowany
      • Gość: lukasz Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.raks.pl 19.12.08, 12:10
        Zdecydowanie polecam RAKSSQL gdyż, to nowoczesny, w pełni
        zintegrowany system dający nieograniczone możliwości w prowadzeniu
        firmy przy zachowaniu kosztów dostosowanych do krajowych realiów.
        To Klient decyduje jakie moduły programu są potrzebne dla Jego firmy.
        • Gość: gość Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 15:50
          Ja polecam Subiekta ze względu na to iż otwartość firmy Insert przyczyniła się
          do powstania wielu rozszerzeń programowych pisanych przez firmy partnerskie. W
          przypadku braku jakichś funkcji można się zawsze dogadać.
      • Gość: Dora Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 16:26
        Może cos wiecie o ifirma?
    • Gość: Krzychu Re: Subiekt czy Symfonia? - A może Infakt.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.09, 10:23
      Chciałbym polecić prosty i przyjemny w użytkowaniu program do fakturowania Infakt.pl

Zapraszam do bezpłatnego przetestowania.
      • jaffka Re: Subiekt czy Symfonia? - Zdecydowanie Subiekt 08.03.09, 19:32
        Ze względu na program partnerski i szeroki dostęp do dokumentacji Subiekt jest programem do którego pojawiło się wiele rozszerzeń i modułów partnerskich. Firmy skojarzone wykonują takie rozszerzenia do samego subiekta oraz innych skojarzonych podsystemów Insert GT (np. oscgt/sfera). Więcej informacji na stronach Insert, natomiast ja mogę polecić jedną z firm partnerskich, producenta modułów i rozszerzeń do Subiekta/Gratifykanta, również Optimy, tj. firmę Biuroster
    • kamis1982 Re: Subiekt czy Symfonia? 17.03.09, 10:24
      Nie subiekt ani symfonia tylko - CDN Optima :)

a poniżej argumenty przemawiające na korzyść CDN Optimy:
      - cena oraz sposób licencjonowania
      - funkcjonalność jeśli chodzi o sposób wyszukiwania informacji
      - przyjazny interface - intuicyjna obsługa
      - łatwość generowania dokumentów - np. wystawiamy fakturę proformę - później
      tylko jednym przyciskiem konwertujemy dokument w FS, Zamówienie, dokumenty
      magazynowy.
      - koszty aktualizacji - wiem że w syfmonii, aby zaktulizować z wersji 4 do 14
      trzeba przejść przez wszystkie kolejne wersje 5,6,7,.. - w optimie jest tak , że
      można zaktulizować z wersji 1 do 20. koszt aktualizacji wynosi 20% łącznej
      wartości licencji.
      - dedykowany do branży handlowo - usługowej oraz Biur rachunkowych - specjalne
      nakładki dla danej branży ułatwiające obsługę i pracę.
      - program zawsze zgodny z polskim prawem - wszelkie aktualne wskaźniki ściągane
      z internetu - kursy walut NBP

Oczywiści moja wypowiedź może być dla kogoś reklamą :) ale uważam że nie ma
      idealnego programu dla wszystkich - ale warto sobie zawsze porównać kilka ofert
      i wybrać ten który będzie najbardziej odpowiedni.

Na terenie warszawy mogę przeprowadzić bezpłatną prezentację z funkcjonalności
      programu
      www.mi2.com.pl
      Kamila 664 042 046

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka