Gość: ewa IP: 83.22.52.* 04.11.05, 11:19 witam, który program bedzie lepszy dla malej firmy? Symfonia czy Subiekyt?a Moze WF-Mag? Dziekuje za szybka odpowiedz Ewa Link Zgłoś Obserwuj wątek
r.kaminski Re: Subiekt czy Symfonia? 04.11.05, 12:55 Bardzo proszę o dodatkowe informacje tzn. czym się firma zajmuje? (usługi, produkcja, handel), ile wystawia przeciętnie faktur w miesiącu? czy potrzebna jest obsługa magazynu? kadry? Link Zgłoś
Gość: Michał Korycki Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 15:18 A ja poleciłbym Raksa. Jeśli chodzi o księgowość, to Panie księgowe chwalą sobie ten program narzekając jednocześnie na Fakira. A RaksSQL Sprzedaż śmiało może iść w szranki z VF-Magiem. Więcej pytań? michal.korycki@ati.com.pl Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:12 Witam, generalnie musimy miec kilka magazynow,wystawiamy faktury,korekty,WZ;potzebne nam sa rozliczenia,zbiorczxe raporty- czyli jak w kazdej mniejszej firmie- zdecydowanie handel-kadry jako takie potrzebne nam nie sa. Pozdrawiam Ewa Link Zgłoś
Gość: Michał Korycki Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 14:58 RaksSQL Sprzedaż pasuje jak ulał:) Pozdrawiam, Michał Korycki michal.korycki@ati.com.pl Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 15:01 jednak caly czas Raks? a jak z cena?czy jest tam przelicznik walutowy?czy wspolgra z czytnikami?mamy juz demo z symfoni,mag'a i subiekta - teraz kolej na Raksa :) Link Zgłoś
Gość: mario Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 14:28 www.raks.pl/ Link Zgłoś
Gość: Michał Korycki Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:13 Ewo: z czytnikami kodów kreskowych Raks jeszcze nie współpracuje. Przelicznik walut posiada jak najbardziej, tak samo jak generatotr raportów. Istnieje również możliwość pracy zdalnej przez Internet, a serwer może być postawiony na Linuxie, co znacznie obniża koszty... Podejrzewam też, że Raksa bardziej dostosujesz do swoich potrzeb, szyjąc sobie w zasadzie system na miarę. Wystarczy, że zadzwonisz, lub napiszesz. Uszyjemy Ci również demko na miarę, które będzie mogła pobrać z naszej strony, ewentualnie prześlemy Ci je pocztą tradycyjną. Pozdrawiam, michal.korycki@ati.com.pl (022) 836 55 11 Link Zgłoś
Gość: Michał Korycki Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 16:53 Poprawię się: Raks współpracuje z czytnikami, wszystko zależy od tego na jakim poziomie chcesz z nimi współpracować. Jesli masz na myśli czytnik podłączany do komputera to owszem, jeśli natomiast myslisz o kasie fiskalnej (nie mylić z drukarką fiskalną) to niestety.... Link Zgłoś
Gość: tem Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 09:57 Odradzam Symfonię. Subiekty są OK, zarówno Subiekt5 Euro jak Subiekt GT(oba 650zł- do 3 stanowisk- netto). S5 jest dosowy, wię ma sens przy słabszym sprzęcie. Jeśli komp nowy -oczywiście GT (baza sql - bez kosztów, bo działa na MSDE). Inna propozycja - dla jednego stanowiska cena zbliżona - to program enova (zobacz www.enova.pl)- naprawdę super - mozliwości konfiguracyjne ogromne, też może być na MSDE. Do wszystkich wymienionych przeze mnie programów są KPiR, sprawdzone. No i jeszcze dobre programy CDN COMARCH: FPP dla DOS,OPTIMA dla Windows, nieco droższe. Link Zgłoś
Gość: Lewa Ręka Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:13 A zna ktoś może Left Hand? Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 09:47 LeftHand to dramat! Projekty są martwe. Mała Księgowośc zawiera tragiczne błędy. Zerowy support. Odradzam Left Hand. Nawet za niską cenę - szkoda czasu! Link Zgłoś
Gość: MK Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 16:25 Też słyszałem, że jest dosyć słaby - dlatego nie zainstalowałem go nawet, żeby popatrzeć na konkurencję;-) Pozdrawiam, michal.korycki@ati.com.pl Link Zgłoś
Gość: AW Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 11:27 Ja polecam KPiR START - łatwy w obsłudze, szybki, aktualizacje zawsze na czas i w cenie programu - idealny dla małej firmy, bo za 249 zł netto i masz spokój cały rok. Link Zgłoś
Gość: MK Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:29 Z Raksem też za 249,00 zł masz spokój, ale oprócz KPiR dostaniesz Środki Trwałe (do 10 środków)oraz Kase, Bank i Rozrachunki. No i masz program technologicznie lepszy od konkurencji. Pozdrawiam, michal.korycki@ati.com.pl Link Zgłoś
Gość: duch Re: Subiekt czy Symfonia? IP: 82.160.91.* 01.02.06, 22:29 widze ze MK jest chyba przedstawicielem handlowym RAKS'a ;) Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:56 obydwa to kaszana Link Zgłoś
Gość: MK Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 10:14 Uzasadnij swoją wypowiedź w jakiś sposób :/ Link Zgłoś
Gość: Fechner Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:17 Wszystkie firmy, które zdecydują się na zakup Symfonii mogą skorzystać z promocji biura rachunkowego Fechner i Wspólnicy Sp. z o.o. www.fechner.pl/promocje.html Zapraszamy! Link Zgłoś
marzena1996 Re: Subiekt czy Symfonia? 10.11.06, 15:08 Witam, sama pracuję na Symfonii FKF, HMF, KDF, jestem zadowolona i polecam. W razie jakiś pytań proszę pisać i pytać na e-maila marzena1996@gazeta.pl Pozdrawiam Marzena Link Zgłoś
Gość: Gość forum Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:01 Ja także pracuję na Handlu Forte a wcześniej pracowałam na Premium. W Twoim przypadku wydaje mi się że i Premium i Forte byłby odpowiedni pytanie ile chcesz wydać. Premium to około 1300 netto za stanowisko bez promocji a Fort to około 3200 bez promocji. Ja jestem bardzo zadowolona z Symfonii i odsyłam do strony internetowej partnera - mojego opiekuna www.mappg.pl i tam można zamówić bezpłatną prezentację lub zamówić materiały z wersją demo. Pozdrawiam. Monika Link Zgłoś
Gość: Bartłomiej Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 13:30 Witam Jeśli wybrałeś Subiekt GT i chciałbyś wziąć udział w profesjonalnym szkoleniu a nie tylko wyjaśnieniu co do czego służy. Zapraszam na szkolenie dla użytkowników. Szczegóły na stronie www.4.com.pl Link Zgłoś
Gość: paryt Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.software.com.pl 24.09.07, 13:04 Od roku pracuje na Lefthand i widze spore zmiany w programach tej firmy, poprawili zdecydowanie support a i w programach jest sporo nowosci dodatkowo ich produkty sa łatwe i intuicyjne. Link Zgłoś
Gość: czacza Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.zdnet.com.pl 15.10.07, 11:27 żaden z nich, proponuje spotkać się z kimś z partnerów CDNa na bezpłatną prezentację, osobiście pracowałem na większości programów klasy ERP i CDN bije je wszystkie na głowę. Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.piraty.pl 07.01.08, 12:28 a ja polecam "Mala ksiegowosc RP"... za free z gazeta i czesto uaktualniana. Link Zgłoś
Gość: tomek4400 Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.08, 12:25 Symfonia forum użytkowników Systemu Symfonia forum.mojaSymfonia.pl Link Zgłoś
Gość: Xenos Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.08, 13:31 Bezwzględnie Symfonia. Sam w mojej firmie mam ten soft od 1,5 roku i nie dość, że spełnia oczekiwania, to rozbudowałem go dzięki jednemu ze Złotych Dystrybutorów z Poznania, firmie Positiv s.c. Chłopaki wiedzą co robią! Polecam!!! Aha ich www: www.positiv.pl. Link Zgłoś
Gość: tarpin Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.software.com.pl 21.07.08, 10:03 polecam lefthanda, bardzo funkcjonalny i rozbudowany Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.raks.pl 19.12.08, 12:10 Zdecydowanie polecam RAKSSQL gdyż, to nowoczesny, w pełni zintegrowany system dający nieograniczone możliwości w prowadzeniu firmy przy zachowaniu kosztów dostosowanych do krajowych realiów. To Klient decyduje jakie moduły programu są potrzebne dla Jego firmy. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 15:50 Ja polecam Subiekta ze względu na to iż otwartość firmy Insert przyczyniła się do powstania wielu rozszerzeń programowych pisanych przez firmy partnerskie. W przypadku braku jakichś funkcji można się zawsze dogadać. Link Zgłoś
Gość: Dora Re: Subiekt czy Symfonia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 16:26 Może cos wiecie o ifirma? Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Subiekt czy Symfonia? - A może Infakt.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.09, 10:23 Chciałbym polecić prosty i przyjemny w użytkowaniu program do fakturowania Infakt.pl Zapraszam do bezpłatnego przetestowania. Link Zgłoś
jaffka Re: Subiekt czy Symfonia? - Zdecydowanie Subiekt 08.03.09, 19:32 Ze względu na program partnerski i szeroki dostęp do dokumentacji Subiekt jest programem do którego pojawiło się wiele rozszerzeń i modułów partnerskich. Firmy skojarzone wykonują takie rozszerzenia do samego subiekta oraz innych skojarzonych podsystemów Insert GT (np. oscgt/sfera). Więcej informacji na stronach Insert, natomiast ja mogę polecić jedną z firm partnerskich, producenta modułów i rozszerzeń do Subiekta/Gratifykanta, również Optimy, tj. firmę Biuroster Link Zgłoś
kamis1982 Re: Subiekt czy Symfonia? 17.03.09, 10:24 Nie subiekt ani symfonia tylko - CDN Optima :) a poniżej argumenty przemawiające na korzyść CDN Optimy: - cena oraz sposób licencjonowania - funkcjonalność jeśli chodzi o sposób wyszukiwania informacji - przyjazny interface - intuicyjna obsługa - łatwość generowania dokumentów - np. wystawiamy fakturę proformę - później tylko jednym przyciskiem konwertujemy dokument w FS, Zamówienie, dokumenty magazynowy. - koszty aktualizacji - wiem że w syfmonii, aby zaktulizować z wersji 4 do 14 trzeba przejść przez wszystkie kolejne wersje 5,6,7,.. - w optimie jest tak , że można zaktulizować z wersji 1 do 20. koszt aktualizacji wynosi 20% łącznej wartości licencji. - dedykowany do branży handlowo - usługowej oraz Biur rachunkowych - specjalne nakładki dla danej branży ułatwiające obsługę i pracę. - program zawsze zgodny z polskim prawem - wszelkie aktualne wskaźniki ściągane z internetu - kursy walut NBP Oczywiści moja wypowiedź może być dla kogoś reklamą :) ale uważam że nie ma idealnego programu dla wszystkich - ale warto sobie zawsze porównać kilka ofert i wybrać ten który będzie najbardziej odpowiedni. Na terenie warszawy mogę przeprowadzić bezpłatną prezentację z funkcjonalności programu www.mi2.com.pl Kamila 664 042 046 Link Zgłoś