Dodaj do ulubionych

Program do faktur i magazynu

14.08.20, 00:09
Jaki ematka poleca program do wystawiania faktur i prowadzenia magazynu? Coś prostego i intuicyjnego, głównie do sprzedaży na allegro. Ktoś tam mi polecał symfonię, ale ma dużo opinii negatywnych. Ktoś inny subiekt gt i tutaj są opinie skrajne w obu kierunkach. Chodzi mi wyłącznie o wystawiania faktur, paragonów, korekt i magazyn. Całą resztę będzie robić biuro księgowe. Może ematka coś podpowie?
Obserwuj wątek
    • z_lasu Re: Program do faktur i magazynu 14.08.20, 06:11
      Comarch Optima. Ma połączenie z allegro (można tak ustawić, żeby zamówienia wpadały od razu do programu) i z firmami kurierskimi.
    • kk345 Re: Program do faktur i magazynu 14.08.20, 12:03
      Ja używam programu Faktura Small Business, Mega-techu, system niedrogi i dobre wsparcie techniczne.
    • nowaczek12345 Re: Program do faktur i magazynu 14.08.20, 13:22
      Comarch Optima, jak wcześniej była polecana. Ja korzystam z wersji w chmurze i to bardzo wygodne - loguje się z pracy, z domu, z laptopa skądkolwiek. Płacę miesięczny abonament coś koło 200 zł.
      Program łatwy w obsłudze, a wersja zdalna ma zalety, że nie trzeba robić kopii i nie trzeba aktualizować.
    • backup_lady Re: Program do faktur i magazynu 14.08.20, 14:50
      MP Firma - oferowana przez Binsoft. Super support, program intuicyjny, licencja roczna, w trakcie jej trwania aktualizacje gratis. Pełno funkcji w standardzie (co odkryłam jak przeszliśmy na inny system i okazało się, że albo muszę prosić o wgranie tego, albo musi to być dopiero napisane dla nas itp). Dodam jeszcze, że MP Firma jako nieliczny program działa na Mac i na Windows.
    • alpepe Re: Program do faktur i magazynu 14.08.20, 14:56
      my mamy pełną księgowość i Petra, wejdź na biuropetra.pl, może to coś dla ciebie. Ja jestem zadowolona, choć oczywiście zdarzają się błędy.
      • ren.s Re: Program do faktur i magazynu 28.09.20, 12:58
        Założycielka nie szuka programu do do księgowości.
    • enigma81 Re: Program do faktur i magazynu 15.08.20, 10:11
      Subiekt ma jeden główny minus - za pomoc techniczną musisz zapłacić a dodzwonić się do nich trudno.
      Firma, w której pracuję jest na etapie wyboru programu, aktualnie na topie są Yuma, enova i comarch.
      • ren.s Re: Program do faktur i magazynu 28.09.20, 12:57
        Pracuję z Subiektem i innymi programami Inserta od wielu lat i NIGDY nie korzystałam z pomocy technicznej. Wszelkie problemy (np. z SQL) rozwiązywałam sama, to nie jest skomplikowane. A dodam, że jestem już "starszą panią" po 50 wink
        • enigma81 Re: Program do faktur i magazynu 28.09.20, 13:26
          O, dzięki, przekażę wyżej smile
    • julia_wl1 Re: Program do faktur i magazynu 28.09.20, 12:19
      Mogę polecić Weaver WMS. Korzystałam z niego w poprzedniej firmie i nie było z nim żadnych problemów, a praca szła sprawnie. Można go pobrać za darmo na tej stronie weaversoft.pl/
    • tilijka123 Re: Program do faktur i magazynu 28.09.20, 12:59
      Przez wiele lat pracowałam na Symfonia Handel i byłam zadowolona.
      Przed laty używałam WF-Mag i też dobrze go wspominam.

Nie polecam natomiast Enova i Reset2. Nie są intuicyjne, wiele rzeczy trzeba robić okrężną drogą.

Większość producentów udostępnia 14 lub 30 dniowe wersje testowe. Warto zainstalować i potestować co najlepiej sprawdzi się do Twoich potrzeb.
      • tilijka123 Re: Program do faktur i magazynu 28.09.20, 14:24
        A i do wf-maga jest dodatek wf-aukcje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka