Dodaj do ulubionych

Czy SDI to podpucha?

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.07.01, 10:08
Łącze się z siecią przez SDI. Płace za to co miesiąc 160zł. Zanim zdecydowałem
sie na ten rodzaj dostępu zostałem poinformowany przez miłą panią w biurze
obsługi klienta w tpsa, że za ww 160zł moge przebywać w sieci ile mi sie podoba
i na której stronie www chce. Tymczasem dobiegają mnie słuchy, ze za łączenie
się z zagranicznymi stronami jest osobna opłata nie wliczona w abonament. Czy
to jest prawda? Proszę o odpowiedź. A jak wygląda sprawa łączenie się ze
stronami przez dialery w przypadku posiadania SDI? Czy jest to liczone osobno?
Dziękuje za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojciech Re: Czy SDI to podpucha? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 29.07.01, 23:50
      Gość portalu: Umberto napisał(a):

&#62 Łącze się z siecią przez SDI. Płace za to co miesiąc 160zł.

Wiem, wiem to dużo, ale pociesz się, gdyż od 1 sierpnia SDI tanieje do ok 140 zł.
      BTW nie lepiej założyć sieć np dla czterech, czy pięciu osób i płacić ok 35 zł
      miesięcznie?

&#62 Zanim zdecydowałem
      &#62 sie na ten rodzaj dostępu zostałem poinformowany przez miłą panią w biurze
      &#62 obsługi klienta w tpsa, że za ww 160zł moge przebywać w sieci ile mi sie podoba
      &#62 i na której stronie www chce. Tymczasem dobiegają mnie słuchy, ze za łączenie
      &#62 się z zagranicznymi stronami jest osobna opłata nie wliczona w abonament. Czy
      &#62 to jest prawda?

Zwolnij swoich informatorów, albo płac im mniej - to nieprawda.Surfujesz w sieci
      gdzie chcesz i robisz co chcesz (www, ftp, telnety, telefony internetowe i inne
      bajery) za cenę abonamentu.

&#62 Proszę o odpowiedź. A jak wygląda sprawa łączenie się ze
      &#62 stronami przez dialery w przypadku posiadania SDI? Czy jest to liczone osobno?

Nie, ponieważ nie da się połączyc za pomocą SDI przez dialer - do tego potrzebny
      jest modem a jeśli używasz go równolegle z SDI, to koszta wliczane sa w rachunek
      jako impulsy telefoniczne.

Wojciech
      • Gość: Umberto Re: Dzięki za info IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 10:25
        Dziękuje za bezcenne informacje :) Mam teraz większy komfort w podróżach po
        świecie bo się nie stresuje, że płace za to jakieś ogromniaste pieniądze.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Mariusz Re: SDI IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 01:02
          Pytanie tylko, czy surfujesz dość szybko, ja często na zwykłym modemie (max 33
          kB) wdzwaniając się do InternetPartners (d. Atom) chodziłem szybciej i
          potrafiłem ściągnąć plik z Microsoftu. Przez SDI jest to praktycznie
          niemożliwe - więc jednak chyba to lipa.
          • Gość: Wojciech Re: SDI IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 09:18
            Gość portalu: Mariusz napisał(a):

&#62 Pytanie tylko, czy surfujesz dość szybko, ja często na zwykłym modemie (max 33
            &#62 kB) wdzwaniając się do InternetPartners (d. Atom) chodziłem szybciej i
            &#62 potrafiłem ściągnąć plik z Microsoftu. Przez SDI jest to praktycznie
            &#62 niemożliwe

Ciekawe jak na to stwierdzenie zareagują użytkownicy SDI, których notabene nie
            jest aż tak mało.
            W sumie to bardzo odważny głos, biorąc pod uwagę, że w wielu przypadkach SDI
            dzielone jest pomiędzy kilka komputerów.
            Owszem zdażaja się chwile spowolnienia transferu, ale kazdy wie jak wygląda
            infrastruktura teleinformatyczna w Polsce.Polpak działa znacznie gorzej -
            wieszanie się łączy to częsty przypadek, ale znowu nie przesadzajmy, bo nie jest
            aż tak źle.
            Faktem jest jednak, że w ostatnich dniach w niektórych regionach kraju jakośc
            połączeń znacznie sie pogorszyła, jednak spowodowane jest to w głównej mierze
            powodzią jaka nawiedziła Polskę.
            Na zakończenie dodam, że mam SDI i pliki z zachodnich serwerów ściągam z
            przyzwoita prędkością.

Wojciech

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka