Dodaj do ulubionych

Problem z drukarkami

IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 13:09
Mam drukarki HP i Canon, ale częściej korzystam z Canon-a, więc w panelu
sterowania systemu ustawiłem ją jako domyślną. Jednak po każdym uruchomieniu
systemu domyślną samoczynnie staje się HP i muszę to zmieniać ręcznie. Czy
można to zmienić?
Obserwuj wątek
    • Gość: niktabc@vp.pl Re: Problem z drukarkami IP: *.toya.net.pl 06.11.05, 14:20
      A co to za HP?? pewnie ma jakieś oprogramowanie dodane i ono to zmienia stale -
      zajrzyj do oprogramowania HP
    • Gość: Art Re: Problem z drukarkami IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 14:36
      Te drukarki to HP 5150 i Canon 3000. Ustawienie domyślności zauważyłem jedynie
      w Panelu sterowania. Gdy zaglądam np. w Wordzie do właściwości drukarek, to w
      żadnej nie ma opcji ustawiania jako domyślnego wydruku.
      • Gość: Laki_luke Re: Problem z drukarkami IP: 80.51.247.* 06.11.05, 15:06
        ale moze cos sie ladowac z autostartem. Zobacz czy nie masz jakiejs ikonki w
        trayu i sprawdz co sie laduje w autostarcie.
    • Gość: Art Re: Problem z drukarkami IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:28
      W panelu mam wszystkie drukarki, nawet HP 845c którą dawno odłączyłem, ale
      jeszcze programowo nie odinstalowałem. Teraz mam podłączone HP 5150 i Canon
      3000, ale ta ostatnia nie jest pokazywana pod ikoną pokazywaną po starcie
      systemu z prawej części dolnego paska. Są tam tylko obie drukarki HP.
      • Gość: Laki_luke Re: Problem z drukarkami IP: 80.51.247.* 06.11.05, 17:11
        stara drukarke wywal bo nie jest potrzebna. To co sie laduje w pasku na dole po
        prawej to wlasnie tray. Widac ze tak jak podpowiedzial niktabc razem z systemem
        startuje dodatkowe oprogramowanie do HP ktore ustawia te wlasnie drukarke jako
        domyslna. Pogrzeb w opcjach tego co sie laduje, moze jest mozliwosc wylaczenia.
        Mozesz tez wywalic ten programik z autostartu i to by bylo chyba najlepsze. Tez
        mam HP i wszystkie te smieci wywalilem a drukarka (odpukac) dziala super :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka