Dodaj do ulubionych

pamięci GoodRam

IP: *.piasta.pl 07.11.05, 17:06
czy warto brać te pamiątki ?? [ bo chcem kupić 1 x 512MB DDR\400MHz ] czy one są dobrej jakosci ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: pamięci GoodRam IP: *.acn.waw.pl 07.11.05, 18:06
      AFAIK to one nie są dużo tańsze, a czasami, o zgrozo, droższe od Kingston'a...
      Sam bym nie ryzykował, bo te pamiątki produkowane są w oparciu o różne kości,
      różną zatem prezentują jakość...
      • tswiercz Re: pamięci GoodRam 07.11.05, 20:09
        co gorsza są produkowane w Polsce... :-)
      • Gość: Laki_luke Re: pamięci GoodRam IP: 80.51.247.* 07.11.05, 20:17
        > Sam bym nie ryzykował, bo te pamiątki produkowane są w oparciu o różne kości,
        > różną zatem prezentują jakość...

nie przesadzaj. Kingstony np. tez sa produkowane w oparciu o rozne kosci np.
        Nanya, Samsung, jeszcze cos. Produkowane sa w Chinach, Tajlandii itd. MIalem
        taki przypadek ze 2 Chinskie sie ze soba gryzly chociaz byly z tej samej serii a
        Tajwanskie dzialaly bez zarzutu.
        • Gość: Greg Re: pamięci GoodRam IP: *.acn.waw.pl 07.11.05, 20:43
          Widzisz, różnie bywa - ja z kolei "sparowałem" do duala kości z zupełnie
          różnych partii produkcyjnych... Jedno jest pewne - Kingston na swoje pamięci
          daje, o ile mi wiadomo, 5 lat gwarancji (przynajmniej takiej mi udzielono,
          zarówno na pendrive'a, jak i ww. kostki DDR).
    • Gość: OCfan Re: pamięci GoodRam IP: *.toya.net.pl 07.11.05, 20:46
      poki mialem jedna to smigala az milo, ale jak dolozylem druga to czar
      prysnal ;) - w dualu lipa a na pojedynczym przy 400MHz memtest pokazal blad...
      coprawda "az jeden" ale jednak :/
    • k_r_m Re: pamięci GoodRam 07.11.05, 20:57
      warto, miałem 512 kingstona i poszedł na serwis, później go sprzedałem i kupiłem
      2X256 400Mhz GoodRam, chodzą w dual chanel i wszystko jest ok, od prawie roku
      zadnych zwiech kompa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka