Dodaj do ulubionych

Ubijanie P2P

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:05
Mamy router adsl bez możliwości kolejkowania. Czy jest jakiś sposób na
ograniczenie spod Windy XP korzystania z P2P przez innych użytkowników
podpiętych do tego routera - jakieś ubijanie procesów lub połączeń na portach...??
Obserwuj wątek
    • Gość: dominik666 Re: Ubijanie P2P IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.05, 23:29
      to ilu was tam jest ? 4rech a server stoi na windows xp :)

netlimiter - www.netlimiter.com/

• Gość: Masar Re: Ubijanie P2P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:41
        Hmmm, nie jestem obcykany w sieciach ale skoro jest router to po kiego grzyba
        server...?? Użytkowników 5-ciu. A pytanie dotyczy ograniczenia P2P z jedego z
        kompów na pozostałych PCtach.
        • Gość: Masar Re: Ubijanie P2P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:54
          P.S. Mieliśmy server na PLD ale siły natury zmuszają do uproszczeń :) Teraz musi
          wystarczyć router i podpięty do niego hub.
        • Gość: dominik666 Re: Ubijanie P2P IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.05, 00:13
          netlimiter można zainstalować na każdym komputerze osobno będzie blokował ilość
          połaczeń,szybkość upladu/downloadu

router ma ograniczone możliwości - oczywiście nie napisałeś jaki a jasnowidzem
          nie jestem (w niektórych można blokowac porty)

NIE DA SIĘ OGRANICZYĆ P2P "cudownym" programem z jednego z hostów - musisz
          skonfigurować odpowiednio router albo udostępniać net przez jeden z komputerów

• Gość: Masar Re: Ubijanie P2P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 19:38
            No cóż. Już spieszę z odpowiedzią :)
            Nie mam dostępu do innych komputerów tak aby instalować tam cokolwiek.
            Router nie ma możliwości kolejkowania ani blokowania portów.
            DA SIĘ ograniczyć cudownie P2P, bo robił to już przy mnie kumpel z pokoju ale
            spod OpenSuse - killując połączenia - a jako że ja się na Unixie nie znam i nie
            mam na to po prostu czasu, chcę to robić pod jego nieobecność (a więc w
            przypadku braku dostępności do tego "cudu") u siebie spod XP...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka