Gość: Rysiek IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 11:09 Witam! Czy ktos probowal zainstalowac drukarde lexmark z55 pod Debianem (woody)? Rysiek Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kell Re: lexmark z55 i Debian IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.10.02, 12:50 Gość portalu: Rysiek napisał(a): > Czy ktos probowal zainstalowac drukarde lexmark z55 pod > Debianem (woody)? znalazlem binarne sterowniki producenta okropnie dlugi link bedzie: drivers3.lexmark.com/drivers.nsf/printer+driver/94A2CBA465EFA47785256B9800459777?OpenDocument&Lexmark+Z55+Color+Jetprinter ehh to jest paranoja 10megowe sterowniki do drukarki. jak chcesz to proboj bawic sie cups+gimp-print. Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: lexmark z55 i Debian IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 15:02 Gość portalu: kell napisał(a): > > znalazlem binarne sterowniki producenta Tak, ale ten sterownik jaest pisany na Red-hatowa architekture i nie bardzo chce sie instalowac pod Debianem. jest tam jakis RPM i jakies binarki, Z RPMem nie ma problemu, ale te binarki wydaja sie cos robic w proc/sys/... a tego pod debianem nie ma..... generalnie to wyglada tak, ze drukarka nie reaguje na nic Rysiek Link Zgłoś
Gość: kell Re: lexmark z55 i Debian IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.10.02, 16:20 a jak masz podlaczona drukarke? jezeli usb, to czy na pewno system ja widzi? (np uzyj usbview) nie probowales cups + gimp-print? czytalem, ze z52 i z53 dzialaja, wiec moze z55 jest na tyle podobna, ze tez bedzie gimp-print.sourceforge.net zobacz najlepiej apt-cache search gimp-print Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: lexmark z55 i Debian IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 12:05 Gość portalu: kell napisał(a): > a jak masz podlaczona drukarke? jezeli usb, to czy na > pewno system ja widzi? (np uzyj usbview) Mam na usb i system ja widzi. > > nie probowales cups + gimp-print? czytalem, ze z52 i z53 > dzialaja, wiec moze z55 jest na tyle podobna, ze tez bedzie > gimp-print.sourceforge.net Tak, ale po przeslaniu pliku do kolejki nic sie nie dzieje. (nawet w kolejce nic nie ma) Rysiek Link Zgłoś
Gość: kell Re: lexmark z55 i Debian IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.11.02, 15:45 ja tobie niestety nie jestem w stanie pomoc, ale mysle, ze powinienes popytac na grupach dyskusyjnych. zajrzyj na pl.comp.os.linux i pl.comp.os.linux.sprzet Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: lexmark z55 i Debian IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 17:08 Gość portalu: kell napisał(a): > ja tobie niestety nie jestem w stanie pomoc, ale mysle, > ze powinienes popytac na grupach dyskusyjnych. zajrzyj na > pl.comp.os.linux i pl.comp.os.linux.sprzet Dzieki, wlasnie to robie Rysiek Link Zgłoś