Dodaj do ulubionych

pekla plytka

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.11.02, 23:21
mam problem wlasnie pekla mi plytka cd w stacji, odlaczylam cdromma czym
predzeij i wyciagnelam z komputera, wyspalam kawalki peknietej plytki, ale
niesety nie moge rozebrac teog napedu. czy jest choc cien nadizeli ze naped
jest ok? prosze pomozcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ktos Re: pekla plytka IP: *.pl 05.11.02, 01:15
      Gość portalu: kasia napisał(a):

> mam problem wlasnie pekla mi plytka cd w stacji, odlaczylam cdromma czym
      > predzeij i wyciagnelam z komputera, wyspalam kawalki peknietej plytki, ale
      > niesety nie moge rozebrac teog napedu. czy jest choc cien nadizeli ze naped
      > jest ok? prosze pomozcie.

Moja Toshiba kiedys taka eksplozje przezyla (choc 3 misiace pozniej padla).
      Wazne jednak, zeby naped rozebrac i usunac wszystkie kawalki.
      • wamal Re: pekla plytka 05.11.02, 10:49
        Mój LG52 przeżył dwie eksplozje. Po każdej gruntownie był rozbierany, odkurzacz
        do ręki... Trzeba bardzo staranie obejrzeć wnętrze CD-ka, wyciągnąć
        najdrobniejsze kawałki. Zaniedbanie poskutkuje w najlepszym razie porysowaniem
        następnych płyt, w najgorszym zniszczeniem (tym razem ostatecznym) napędu.
        Ja za drugim razem oberwałem wystrzeloną przednią maskownicą. Ale odpukać od
        pół roku napęd nic nie "zjadł".
    • Gość: mgregor Re: pekla plytka IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 06.11.02, 20:59
      Oczywiście że jest. Trzeba go rozebrać (gwarancja nie obejmuje czegos takiego,
      jak nie rozbierzesz to masz niedziałający sprzęt a jak rozbierzesz to masz
      działający ale juz bez gwarancji więc polecam zdjęcie obudowy), wyjąć bardzo
      skrupulatnie i ostrożnie (żeby nie porysować soczewki) wszystkie kawałeczki,
      wytrząsnąć reszte ktora nie da sie wyjąć, i odkurzaczem usunąć pył. Mój ASUS
      52x przeżył eksplozję i działa już rok po tym i nie mam z nim żadnych kłopotów.

Pozdrawiam

Mgregor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka