Dodaj do ulubionych

problem z dyskiem twardym

IP: *.lama.net.pl / 192.168.7.* 10.11.02, 22:39
Mam problem z dyskiem ,gdy robie chdsk to w pewnym momencie pisze ze
napotkal nieodwracalny blad i proces sie konczy, ale wszytsko dalej dziala,
gdy probowalem robic to samo w panelu odzyskiwania dochodzi do 34% i tez
wychodzi jak gdyby nic... uzywam win XP pro pl,a dysk jest nowy ???
O co w tym wszystkim chodzi ???
Obserwuj wątek
    • misiek55 Re: problem z dyskiem twardym 10.11.02, 23:22
      witaj ja mam taki pomysl bo też mam win XP pro tylko że po angielsku
      oj kumpel miał kiedyś taką akcje z noiwym dyskiem i niewiedzieliśmy o co sie
      rozchodzi ale po pięciokrotnej reinstalacji systemu doszlismy do wniosku że
      dysk jest uszkodzony (dysk też był nowy miał zaledwie 4 miechy) ale najpiwer
      radze ci reinstalacje systemu

pozdrawiam, misiek
      • Gość: mephisto Re: problem z dyskiem twardym IP: *.lama.net.pl / 192.168.7.* 11.11.02, 00:24
        zapomnialem dodac ,ze juz wczesniej mailem takie problemy tzn sformatowalem
        dysk i dzilalo dalej do momentu naglego zawieszenia sie i nic...wtedy NDD
        naprawil mi bledy przynajmniej na jakies 2 tygodnie a teraz pojawilo sie znowu
        to samo i NDD juz nie chce go odczytac, a formatowac znowu nie chce bo nie
        chce stracic danych ,ale jak bede musial to zorbie :(
        • misiek55 Re: problem z dyskiem twardym 11.11.02, 00:33
          to wtakim razie albo masz padnięty dysk albo partycje straciły spujność co też
          bym zapowiadał na padanie dysku, ale najlepiej dal spróbowania bym skasował
          wszystkie partycje i założyłwszystko od początku, najlepiej jak byś mial kogoś
          kto ma dosyć miejsca na dysku żeby ci przechował dane
          • Gość: mephisto Re: problem z dyskiem twardym IP: *.lama.net.pl / 192.168.7.* 11.11.02, 00:36
            ale problem w tym ze nawet do danych nie mam dostepu :( juz nie moge wogole
            wejsc na ten dysk,chociaz go win widzi i progamy pod wina.
            • misiek55 Re: problem z dyskiem twardym 12.11.02, 23:15
              no to masz już problem z windowsem ktory jest zawsze do dupy, ja pracuje na
              linuxie i niemam już zadnych klopotow z systemem, moim zdaniem jest to co już
              wcześniej napisałem zrób od nowa partycje albo sformatuj dyksi i zainstaluj
              jeszcze raz windowsa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka