Dodaj do ulubionych

Co z bluetoothem?

IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 02:12
Mam laptopa oraz dwie komórki z bluetoothem.
Komórki bez problemu się ze sobą porozumiewają a laptop nie wykrywa żadnego
urtządzenia.
Wchodzę w "Moje miejsca interfejsu Bluetooth"
Konfiguracja...
w Wykrywaniu mam zaznaczone "zgłaszaj wszystkie urządzenia..."
A jak wciskam wykryj... to mi mówi że nie wykryto.
Czy coś muszę jeszce gdzieś ustawić?
czy mi sie zrąbał bluetooth w laptopie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ASIA Re: Co z bluetoothem? IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 15:12
      nIKT MI NIE POMOŻE?
      • Gość: Bob Re: Co z bluetoothem? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.02.06, 16:06
        Hej,
        niektóre komórki oraz komputery obsługują łaczność BT tzw. ukrytą, tj. nie są widziane przez urządzenia, z którymi nie były wcześniej świadomie sparowane. Przejrzyj dokładnie ustawienia bluetooth i włącz go w tryb publiczny-wykrywalny przez nowe urządzenia. Następnie sprawdź stan instalacji softu BT w komputerze. Jeśli używasz Win XP SP2, to radzę usunąć wszystko co zostało zainstalowane z płyty dostarczonej ze sprzętem. Patrz mój topic w tym Forum. Parowanie komputera z urządzeniami BT powinno się przeprowadzić z konta o uprawnieniach admina. Po "zobaczeniu" komórki przez komputer (albo odwrotnie) należy wymienić krótki kod autoryzacji (najlepiej krótki i własny np. "0"). Wtedy powinny zostać zainstalowane wszystkie usługi oraz urządzenia oferowane przez komórkę komputerowi, np. modem do połączeń dial up, file transfer, synchronizacja itd.Komórki wyposażone w BT z reguły mają wbudowany modem do połączeń z Internetem i oferują pakietowy przesył danych GPRS do 56 kb/s , EDGE do 236 kb/s , UMTS do 450 kb/s. Połączeń komutowanych nie polecam, bo są powolne i drogo wychodzi.Przechodzisz teraz do kreatora połaczeń internetowych i tworzysz takowe w oparciu o numer *99***1# (w Sony Ericsson w razie kłopotu wypróbować też *99***3# lub *99***2#). Chcesz wiedzieć więcej nt. możliwych sposobów rozliczeń za dostarczanie Internetu w PlusGSM, to pytaj.
        Opisane wyżej parowanie komórki z komputerem warunkuje możliwość korzystania z PC Nokia Suite via bluetooth.
        • Gość: Bob Re: Co z bluetoothem? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.02.06, 16:08
          Zobacz jeszcze:
          support.microsoft.com/kb/883258/pl#2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka