Dodaj do ulubionych

Windows Media Player

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:29
Witam. Nie wiem czy to odpowiedni temat na to forum, ale jestem laikiem jeżeli chodzi o komputery i nie bardzo mam sie do kogo zwrócić. Mam problem z programem Windows Media Player.
Zawsze używam tego programu do oglądania krótkich fimików wysłanych np drogą mailową. Niestey od jakiegos czasu te filmiki przestały mi się otwierać.Pojawia sie napis,ze plik jest uszkodzony lub źle sformatowany itp, jednak na innym komputerze te filmy działają. Natomiast program bez zarzutu obsługuje np. mp3 czy filmy, które normalnie oglądam w Bestplayerze.
Jeżeli ktos mógłby mi coś doradzic będę bardzo wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • neder Re: Windows Media Player 17.02.06, 20:37
      Tylko z tymi filmikami jest problem? Czy innych plków video też nei odtwarza?
      Spróbuj jakimkolwiek alternatywnym playerem (chociażby allplayer) i zobacz czy
      ten da radę.

PS. w jakim formacie są te pliki?

pzdr
      • Gość: Anna Re: Windows Media Player IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:50
        O fajnie :) Ktoś tu jest.
        W jakim formacie..hmm czy to to, co pisze we własciwościach? Plik audio/wideo pakietu Windows Media.
        Jak dotąd próbowałam je otworzyć w programach Vplayer i Bestplayer, nie udało się.W real playerze tez nie.

Ja wiem,że od czasu do czasu zdażają sie jakies uszkodzone filmiki, które sie nie otwieraja; ale niemożliwe jest zeby wszystkie były uszkodzone.I nie chodzi mi o te filmiki, tylko martwi mnie,że cos moze byc nie tak.

A zwykłe filmy, tzn. pliki avi otwieraja się; mp3 też.
        • neder Re: Windows Media Player 17.02.06, 20:53
          > A zwykłe filmy, tzn. pliki avi otwieraja się; mp3 też.

Ooooo, własnie o to mi chodzi. czy te filmiki są w formacie avi? Włącz
          pokazywanie rozszerzeń: Mój komputer > narzędzia (na pasku zadań) > opcje >
          widok > pokaż rozszerzenia znanych typów plików. I napisz co po kropce maja te
          pliki (jakie rozszerzenie).
          • Gość: Anna Re: Windows Media Player IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:36
            To pliki o rozszerzeniu wmv.
            Pozdrawiam
    • Gość: Anna Re: Windows Media Player IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 13:46
      Może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł?
      • neder Re: Windows Media Player 18.02.06, 14:02
        spróbuj zainstalowac to i powiedz czy pójdzie teraz
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=35228960&a=35228960
        • Gość: Anna Re: Windows Media Player IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 16:31
          Dzieki Nader za zainteresowanie.
          Jeszcze nie zainstalowałam, bo przeczytałam na forum,ze to automatycznie odistaluje działajace juz kodeki; a ja mam Ffdshow. Czy mimo wszystko instalować?
          Poza tym odkryłam dzisiaj cos jeszcze. Czy może te filmiki blokowac Opera? Wcześniej uzywałam internet explorer. Po ostanim formacie uzywam opery. Niestety dzisiaj okazało sie,ze np. jak ktos mi przesyła pocztą pliki dwg, to tez nie mogę ich otworzyć, a jak je zapisuję to pojawiaja mi sie jako pliki htm (jakies dziwne literki). Natomiast jak sprawdziłam pocztę własnie przez internet explorera to pliki dwg były widoczne i otwierały sie. Dla próby spawdziłam te filmiki, i 1 z 3 otworzył sie,chociaż w połowie się urwał.
          Bedę wdzieczna za dalsze konsultacje :)
          • neder Re: Windows Media Player 18.02.06, 17:26
            ja w końcu nie rozumiem? Co ma przeglądarka do tych filmów? Chyba, że Ty nie
            ściagasz je na dysk, tylko od razu otwierasz bez zapisywania? Poza tym jeśli
            myślisz, ze to problem Opery to co za problem spróbować otworzyć te filmiki tak
            jak wcześniej czyli poprzez IE (jeśli jest tak jak myślę, czyli nie zapisujesz a
            od razu otwoirasz)?

pzdr
            • Gość: Anna Re: Windows Media Player IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 17:56
              Staram sie logicznie wszystko opisywac, ale chyba mi nie wychodzi.
              Filmiki zawsze otwieram, nigdy nie zapisuję. Gdy korzystałam z IE to działało.
              Ponieważ własnie myslałam,ze to problem opery otworzyłam 3 filmy na próbę w IE, ale tylko 1 sie otworzył i po chwili się urwał. Przy pozostałych znowu pojawił sie komunikat o uszkodzonych plikach.

Z Twojej wypowiedzi wywnioskowałam,że teraz gdy mam opere musze filmiki najpierw zapisywać. Tylko dlaczego jak daje zapisz to pojawiają mi sie pliki z rozszerzeniem htm, a nie wmv?
              • neder Re: Windows Media Player 18.02.06, 18:01
                zapisujesz widocznie nie to co trzeba ;)
                Jesli to nie problem to czy mogłabyś przesłać mi jeden z tych filmikóa na
                skrzynkę? To się dowiemy w końcu czy coś z nimi nie tak czy to tylko u Ciebie ;)
                • Gość: Anna Re: Windows Media Player IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:24
                  Posłałam.
                  • neder Re: Windows Media Player 18.02.06, 19:32
                    Gość portalu: Anna napisał(a):

> Posłałam.

a ja nic nie dostałam od Ciebie.
                    • Gość: Anna Re: Windows Media Player IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 20:25
                      posłałam jeszcze raz
                      • neder Re: Windows Media Player 18.02.06, 20:28
                        wiem ;) właśnie wysłałam Ci odpowiedź ;)
                        pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka