Dodaj do ulubionych

aktualizacja IE6

IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 19.02.06, 01:46
czy mając wszystkie aktualizacje do XP SP2,trzeba jeszcze robić osobno
aktualizację do IE6 ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek z Włoch Re: aktualizacja IE6 IP: *.dialup.tiscali.it 19.02.06, 01:56
      www.microsoft.com/poland/technet/security/bulletin/MS04-040.mspx
      • Gość: koko Re: aktualizacja IE6 IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 19.02.06, 02:36
        Ale tam jest tak zagmatwane,ze nie wiem co pobrać.
    • Gość: PUSTAK Re: aktualizacja IE6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 07:35
      Gość portalu: koko napisał(a):

> czy mając wszystkie aktualizacje do XP SP2

A skąd wiesz, że masz już WSZYSTKIE ?

Co miesiąc wychodzi kilka poprawek do systemu XP :)
      Masz wszystkie ?

> trzeba jeszcze robić osobno
      > aktualizację do IE6 ?

Co ty kombinujesz od d*py strony ???
      W XP jest takie cuś nazwane: Windowsupdate.
      Korzystaj z tego !
      Chyba, że masz piracki XP to wtedy niewiele skorzystasz a właściwie to NIC. :)
    • Gość: T-800 Nie. /bt. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.02.06, 09:45
    • darekkr1 Re: aktualizacja IE6 19.02.06, 10:43
      najlepsza aktualizacja IE6 :D to
      firefox.pl/
      albo
      www.opera.com/lang/pl/
      • 3promile Re: aktualizacja IE6 19.02.06, 10:55
        O!
        ;-)
        • Gość: koko Re: aktualizacja IE6 IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 19.02.06, 12:21
          Żadnych bzdurnych innych przegladarek napewno nie zainstaluję.Nie zainstaluję
          równierz Linuxa.Po prostu miałem wyłączone automatyczne aktualizacje i przez
          kilka dni nie sprawdzałem i wlazł mi przez to koń trojański.Nikt mnie nie
          namówi,żeby na stałe właczyć aktualizacje.
          • Gość: Antek Re: aktualizacja IE6 IP: *.acn.waw.pl 19.02.06, 12:42
            > Po prostu miałem wyłączone automatyczne aktualizacje i przez
            > kilka dni nie sprawdzałem i wlazł mi przez to koń trojański.

Nie pisz bzdur, chyba, ze masz na to jakies dowody.
          • darekkr1 Re: aktualizacja IE6 19.02.06, 15:47
            poczytaj sobie
            www.cert.pl/index2.html?action=show_news_more&nid=751
            raport cert.pl o przegladarkach
            www.cert.pl/PDF/CP_raport_bezpieczenstwo_przegladarek_2006_ver_1_0.pdf
            no widzisz ja uzywam innej bzdurnej przegladarki i mimo ze nie mam aktualizacji
            wlaczonych nie zlapalem nigdy wirusa trojana czy innych ciekawostek :)
            No i gdzie ja cos pisalem o linuksie :)
            • Gość: koko Re: aktualizacja IE6 IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 19.02.06, 21:55
              dla mnie wirus nie jest groźny.Pytałem tylko z ciekawości jak to z tym
              uaktualnieniem jest.
              • Gość: dominik666 Re: aktualizacja IE6 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.06, 22:55
                witam

windows update automatycznie uaktualnia IE 6

nie śledze biuletynów które wychodzą z MS ale zarówno IE jak i system operacyjny
                są stale aktualizowane,żeby nie gmatwać sprawy (tak jak mają to w zwyczaju robić linuksiarze) wchodząc na windows update,active x sam wyszukuje potrzebnych aktualizacji dla ie też.

Oczywiście możesz to zrobić ręcznie - pobierając np. service pack`a dla IE 6
                tinyurl.com/4eq33 i Zbiorczą aktualizacje zabezpieczeń dla programu Internet Explorer dla systemu Windows XP z dodatkiem Service Pack 2 (KB883939)
                tinyurl.com/z77jd
          • mbucz Re: aktualizacja IE6 19.02.06, 23:29
            Gość portalu: koko napisał(a):

> Żadnych bzdurnych innych przegladarek napewno nie zainstaluję.Nie zainstaluję
            > równierz Linuxa.Po prostu miałem wyłączone automatyczne aktualizacje i przez
            > kilka dni nie sprawdzałem i wlazł mi przez to koń trojański.Nikt mnie nie
            > namówi,żeby na stałe właczyć aktualizacje.

Kolejny "specjalista"...
            • Gość: koko Re: aktualizacja IE6 IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 19.02.06, 23:32
              Ciekawe.Przed chwilą zaktualizowałem XP ze str. Microsoftu i sprawdzam że mi
              brakuje uaktualnienia IE6 -pliku -KB883939.To jak w końcu to jest?
              • Gość: G1 Re: aktualizacja IE6 IP: *.acn.waw.pl 20.02.06, 00:12
                Poczytaj sobie najpierw support.microsoft.com/?kbid=883939
                • Gość: koko Re: aktualizacja IE6 IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.02.06, 00:36
                  e tam zainstalowałem ta poprawke i juz.Nie mam cierpliwości czytać i jeszcze
                  myślec po ichniemu.
                  • kell99 Re: aktualizacja IE6 20.02.06, 06:13
                    o rany, ty myslisz;) po wypowiedziach w tym watku smiem w to watpic...
                    • Gość: Miro Re: aktualizacja IE6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 07:31
                      kell99 napisał:

> o rany, ty myslisz;) po wypowiedziach w tym watku smiem w to watpic...

Ja też wątpię w racjonalne myślenie wszystkich wyznawców inności za wszelką
                      cenę, czyli użytkowników innych przeglądarek niż IE.
                      Mam używać innej przeglądarki tylko dlatego, że aktualnie jest taka moda ?
                      To nie jest dla mnie wystarczający argument.
                      • kell99 Re: aktualizacja IE6 20.02.06, 14:46
                        sio sio, zajmij sie czyms czym powinni sie zajmowac uzytkownicy msie, tj.
                        kolejna aktualizacja antywirusa, firewalla i grzecznym czekaniem na kolejne
                        latki zabezpieczajace przed coraz to nowymi krytycznymi bledami..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka