Dodaj do ulubionych

Kłopoty Neostrady Plus

IP: *.*.*.* 22.11.02, 03:41
Nie zdziwie sie jak drastycznym krokiem okaże sie ograniczenie
transferów. Ogolnie cała usługa jest do d**y, poczynając od
jakości łącz (raz jest połączene, raz nie ma, innym razem neo
"zasypia") a kończąc na matołach z infolinii. Niestety rozmawiam
z nimi często, bo często mi neo pada i podejrzewam, że niektórzy
z nich nie bardzo wiedzą jak wygląda np.windows xp, a jeszcze
większa część nigdy nie korzystała z neostrady.
Koniec moich żali, bo i tak na nic się zdadzą.
Jeśli czyta to jakis provider z Krakowa zainteresowany założeniem
mi stałego łącza prosze maila unlock@gazeta.pl , jeśli oferta
będzie sensowna (możliwości/cena) zrezygnuje z neo bez mrugnięcia
okiem.
Obserwuj wątek
    • ksaw Re: Kłopoty Neostrady Plus 22.11.02, 18:47
      Sądząc z artykułu, Neostrada sprawia kłopoty techniczne.
      Osobiście nie zamierzałem skorzystać z Neostrady z powodu
      Regulaminu, który klienta traktuje jak coś zbytecznego. Szkoda,
      że na tym regulaminie wzorował się co najmniej jeden znany mi
      dostawca internetu.
      • Gość: pyrchla Re: Kłopoty Neostrady Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.02, 00:21
        Witam
        neostrade plus mam od samego poczatku, niestety usluga jest na
        tak kiepskim poziomie ze az strach. Co dzien nie mozna sie
        zalogowac raz przez kilka godzin raz wywala i konic itp... Szlak
        by trafil cala neostrade iTPSA i stale lacze ktore stalym nie
        jest
    • Gość: polokokt Re: Kłopoty Neostrady Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.02, 19:08
      Popieram
      Ja juz tez poprostu wysiadam.
      jak na 10 dni mi neo nie dzialala, mial przyjechac technik, bo na infolinni
      nikt nie mogl przez telefon poradzic sobie z problemem. Czekalem 10 dni, nikt
      sie nie skontaktowal. W koncu ojciec wzial telefon i zadzwonil tam. Nawszadzal
      im slow na litrke "k" (jest kulturalna osoba ale do czasu) i okazalos ie ze jak
      przelaczyli do osoby ktora jest nad tymi goscmi z infolinni to tez zalecil od
      reki zrobienie cos z moim kontem "pionowi sieci". Wzial numery kontaktowe. Za
      godzinke telefon ze juz wszystko dziala. Ale to wymagalo poslania im od
      najgorszych i dopiero ktos ruszyl tylek.
      Ok od piatku do srody dzialalo wysmienicie. Az tu w srode o 21 w calej polsce
      awaria. Pytam kiedy bedzie dobrze, odp: "jutro rano bedzie OK". Wracam na drugi
      dzien ze szkoly o 15 patrze i k.... znow nie dziala. Ale tym razem poszli dalej
      i chyba wylaczyli infolinnie. Wiec juz nastwailem sie na ostra przeprawe przez
      siedzibe tepsy w mojej okolicy. Zlozylem przy okazji podanie o zmiejszenie
      rachunku o te 10 dni przerwy nie z mojej winy (zobaczymy co odpowiedza). Troche
      pogadalem (po drodze mi zlosc przeszla). W sumie to okazalo sie ze w moim
      miescie to oni w ogole nie sa informowani o tym co sie dzieje na gorze, wiedza
      tyle co moga sie dowiedziec z infolinni :) O dziwo po powrocie do domu biore
      telefona i znow dzwonie iiiiiiiiiiii placzylem sie bez problemow, a wczesniej
      ze dwie godziny probowalem i caly czas zajete, a tu tak od razu. Cos mnie
      tknelo zeby sprawdzic neo i juz dzialo. Stad moje przypuszczenie ze poprostu
      olali klientow i wylaczyli info linnie.
      W kazdym razie ja juz mam dosyc przejsc z ta usluga.
      A jeszcze cos. Aby ubiegac sie o zmiejszenie oplaty, usluga musi nie dzialac z
      ich winy min 3 dni :) (taka klauzula jest na formularzu odwolania)
      Pozdrawiam
    • Gość: marsjasz Re: Kłopoty z France Telecom IP: 217.99.231.* 22.11.02, 19:37
      ja czekam na sdi juz od roku, bo neo+ moge zapomniec na razie, co miesiac dzwonie do bok i pytam sie czy juz mozna zalozyc sdi slysze nie i jeszcze nie.
      zdenrwowalem sie w koncu i poprosilem zeby podano mi telefon do kogos kto jest za to odpowiedzialny, na co odpowiedziano mi ze moge zadzwonic do prezesa w Paryżu.
      nie wytrzymalem pytam sie jak sobie pan to wyobraza zeby czekac na usluge rok ,czarowac klienta robic zniego wariat obiecywac gruszki na wierzbie ze sdi wkrotce bedzie, w cywilizowanym kraju operator oferuje usluge i jest ona dostepna albo nie ( a my zyjemy na prowincji?)
      po czym uslyszalem odpowiedz prosze pana moi rodzice czekali na telefon 15 lat a ja 2 miesiace. (rece mi wtedy mi opadly)
      jesli ja mam czekac na glupie sdi 15 lat a za 2 lata bedziemy przeciez w UE
      ciekawe czy France - Telecom robi takie numery rowniez we Francji.
      w moim przypadku moge korzystac jedynie z 45 godz za 85zl to kpina , dolnoslaski dialog oferuje za 85zl caly miesiac bez goraniczen a netia za te pieniadza daje 100 godz.
      tp przy takim budzecie jest zwyczajnym zlodziejem, gdzie jest rzecznik ochrony praw koncumenta!!
      • Gość: polokokt Re: Kłopoty z France Telecom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.02, 19:50
        niestety odkad francuzi przejeli tepse jest coraz gorzej. Pozwalniali kupe
        ludzi i teraz wiecej jest chyba tych co wydaja dyspozycje od tych co maja rece
        do pracy. Oto przyklad: tepsa (wlasnosc france-telecom) przejela WP (drugi
        bodajze co do wielkosci polski portal). To bylo jakos w lato. We wrzesniu byla
        reorganizacja zatrudnienia w wp, a teraz zobacz na stronke
        www.komputery.wp.pl do dzialu labolatorium. Ostatni test: 31.09.2002 od
        tamtej pory nic nowego, poza newsami ktore wprowadza chyba ktoras z gazet. A
        kiedys w kazdym tygodniu pojawialo sie przynajmniej dwa - trzy jakies nowe
        testy i do tego temat miesiaca (czy cos takiego). Akurat na przykladzie WP
        efekt widac od razu, w przypadku tepsy wyniki wspolpracy wlasnie widzimy, a
        bedzie jeszcze gorzej, bo nowi ludzie do neo sa podlanczani a oni nie moga
        zapewnic dzialania urzadzen dla tych co juz sa podlaczeni.
        A jeszcze co mnie rozbawilo, to to, ze pan z dzialu technicznego w moim city
        powiedzial ze to padanie ruterow to przez hakerow, ktorzy non stop im sie
        wlamuja, na co mu odpowiedzialem ze jesli informatycy tepsy sobie juz nie radza
        z zabezpieczeniem to chyba najwyzszy czas ich zmienic, bo co mnie to interesuje
        ze im sie ktos wlamal.
        Pozdrawiam
        • Gość: marsjasz Re: zemsta zabojadow IP: 217.99.231.* 22.11.02, 20:45
          widze ze nie brak im humoru na infolinii ja tez podbona rzecz uslyszalem kiedy podpisywalem umowe na 45h zeby uwazac na hackerow bo moga wykrasc moje nr identyfikacyjny. kto mi go ukradnie chyba jakis wariat 45godz to nawet nie 2 doby i co tu krasc to przeciez smieszne , na infolini uslyszalem jeszcze cos, sa tacy co korzystaja z 15h nie wierze ze ktos jest tak glupi, 45h zostolo stworzne jako odzew na protest internautow ze 30h to za malo przeciez z komputera sie dluzej korzysta niz z telewizoru to 3h dziennie wychodzi okolo 100h i to mozna by bylo jakos przelknac tak to place co miesiac ponad 250zl i co mam wylaczyc komputer no tak io moze jeszcze zgasic swiatlo i pozakrecac krany albo nie wiem co jeszcze. e'viva france telecom
    • Gość: Lunochod Re: Kłopoty Neostrady Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 17:31
      Mam Neo Plus prawie od początku jej uruchomienia.Przesiadłem się
      na nią z SDI, bo była promocyjna cena instalacji. I teraz żałuję!
      SDI był oczywiście wolniejszy, ale na ogół działał.Centrum
      Warszawy - w Neo Plus od tygodnia awaria goni awarię.Wbrew temu,
      co piszą inni na tej liście, panowie w Centrum Informacyjnym są
      kompetentni - tylko dodzwonić się do nich można, mając wolne 3-4
      godziny.Chwała Bogu, że podpisałem umowę tylko na rok. Może
      zjawi się tu jakaś kablówka z Internetem...
      • Gość: polokokt Re: Kłopoty Neostrady Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 17:42
        Gość portalu: Lunochod napisał:

> Mam Neo Plus prawie od początku jej uruchomienia.Przesiadłem się
        > na nią z SDI, bo była promocyjna cena instalacji. I teraz żałuję!
        > SDI był oczywiście wolniejszy, ale na ogół działał.Centrum
        > Warszawy - w Neo Plus od tygodnia awaria goni awarię.Wbrew temu,
        > co piszą inni na tej liście, panowie w Centrum Informacyjnym są
        > kompetentni - tylko dodzwonić się do nich można, mając wolne 3-4
        > godziny.Chwała Bogu, że podpisałem umowę tylko na rok. Może
        > zjawi się tu jakaś kablówka z Internetem...

Nie no jasne ze Panowie sa kompetentni. Zakladam ze skoro tam juz siedza to
        ktos ich przeszkolil w tej materji. Ale jak wszedzie trafiaja sie glaby i ja
        akurat podczas jednej takiej awari na takiego trafilem i nie mialem neo przez
        10 dni. A potem trafilem na pasjonate i zaczelo dzialac w 3 godzinki.
        A ja przezornie podpisalem umowe drozsza, ale moge w kazdej chwili zrezygnowac.
        A blad popelniles karygodny ze sie przesiadles z SDI. Ja co prawda przesialdem
        sie z modemu ale wiedzialem co bedzie sie dzialo i przezrnie chcialem SDI,
        niestety w mojej okolicy od roku juz nie zakladaja. Wiec nie mialem wyboru :(
        Pozdrawiam i trzymaj sie
    • Gość: zdeterminowany Re: Kłopoty Neostrady Plus IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 19:00
      skurwysyny w TP SA!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: eVa.de Re: ...syny to sa francuzi, kulczyk i politycy, IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.02, 20:11
        ktorzy sprzedali tym palanta telekomunikacje Polska. Teraz tylko gonic
        zabojadow i tego wielkiego "biznesmena" polskiego co to zekomo tu w RFN-nie
        zarobil pierwszy milion DM. Skorwiel byl (i pewnie jeszcze jest tam) w sluzbach
        specjalnych jak jego kumpel o wielu nazwiskach wlasciciel TV Polsat, ktory tez
        zrobil forse na lizakach w neseserze w te i z powrotem.
        Tu w Germani skurwysyny francuzki chcieli przekrecic firme telefonii
        komorkowej, ale szybko tutejsi zlodzieje (czyt.biznesmeni)sie polapali i
        pogonili tych dziadow za Ren. Tego samego Wam, drodzy "Inter-maniacy" zycze co
        krajowi, Polsce wyjdzie na zdrowie.

Z pozdrowkiem eVa.de
      • Gość: Jacek DSL też ma kłopoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.02, 00:12
        Witam !!
        Jestem użytkownikiem usługi Dostęp do Internetu DSL - oczywyście w Telekomunie. Ludzie !!! To chyba gorzej niż Neostrada. Jeśli jest ktoś z Gazety zainteresowany tematem to jacekfilus@tlen.pl.
        • Gość: janek_cy Re: DSL też ma kłopoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.02, 11:46

> Ludzie !!! To chyba gorzej niż Neostrada.

Można by odnieść takie wrażenie czytając info na
          pl.internet.komunikaty(dziś mamy już 7 kom. o awariach, a
          jeszcze nie ma południa) lub inne fora dyskusyjne, ale tak
          tragicznie nie jest. Mamy na DSL/512 małą sieć na 16 luda,
          przechodząc z SDI po kolei wszystkie usługi aż do obecnej -
          powodem były kłopoty takie same, na jakie natrafili moi
          przedmówcy. Byliśmy zmuszeni narzucić sobie sami pewne
          ograniczenia, ale.....oby nie było gorzej!!
          • Gość: Jacek Re: DSL też ma kłopoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.02, 00:20
            Niestety !! Jest gorzej niz tragicznie, ponieważ usterka ma być usunięta w 100 % (tego bym wszystkim życzył) dopiero w nowym roku. A teraz póki co można liczyć tylko na to, że przerwy w działaniu usługi będą krótsze. I jescze coś, kliencji Polpaka ostatnio mają bardzo podobne miny jak użytkownicy Neostrady Plus i DSL'a.
          • Gość: Jacek Re: DSL też ma kłopoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.02, 23:43
            Ciekawe!

Też mam podłączonych użytkowników sieci. I co - tłumacz codziennie ludziom, że netu nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. Sympatyczne ??
        • Gość: TiPi Z innej beczki - INSTALACJA NEO+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.02, 21:45
          Neostardy 256kB używałem od dawna i gdyby nie cena - pewnie w
          ogóle bym jej nie zmieniał. Opinie ludzi - o awaryjnosci Neo+
          wydawały mi się abstrakcyjne, aż do wczoraj. Wczoraj to bowiem
          przyszedł do mnie tak zwany monter. Takiego chama i prostaka
          dawno nie spotkałem. Na swoim laptopie połączył się po jakis 20
          minuach po czym zaczął się pakować zostawiając mnie z
          rozbebeszonym modemem. Pytam się co mam robić - a
          on "zarejestrować".Spojrzał na mój monitor , zobaczył ze używam
          WIN XP i powiedział : "hmmmm niedobrze - nasz program do
          łączenia Neo na tym nie działa, trzeba inaczej". Pytam jak??? A
          on w telegraficznym skrócie o mozliwosciach XP, konfiguracji
          sieci itd. Wszystko sobie zapisałem ( koleś juz prawie
          wychodził - podobno się spieszył) i pytam się czy moge jego
          telefon w razie problemów - on- "telefon to 0 800 102 102". Ja
          na to - "to infolinia"- a on - "no własnie". Powiedziałem, że
          moim zdaniem to nie jest żadne podłaczenie i chyba nie chce
          przyjezdzać do mnie raz jeszcze. Wrocil sie, i zaczął
          rejestrować Neo+ i co??? Typowy błąd Neostardy czyli nie mogło
          sie podłaczyć - weryfikowało użytkownika
          (rejestracja@neostrada.pl ) kilkanasie razy. W koncu połaczylo
          się, oddał klawiature i zacząłem się wpisywać te "tajne kody".
          Koles znow chcial wyjsc ( cały spakowany , niezadowolony że
          marudze ). I co??? Po otrzymaniu hasła i nazwy uzytkownika znów
          nie chcialo sie połączyć. Koleś powiedział; Dokładny cytat: "To
          nie mój problem, na laptopie się połączyło - Neostarda działa" -
          Mówie że nie działa w moim rozumieniu - on na to swój text o 0
          800 102 102. W końcu ( po 45min) się połączyło. Kolesia dawno
          nie było. Tego dnia usłyszałem setki razy zwrot 0 800 102 102.

Dzis Neostada nie działała prawie cały dzień, co ciekawe
          ulubiony numer mojego montera czyli 0 800 102 102 - sekcja
          techniczna 2 - pozostawała zajęta. Ciekawe co by mi powiedzieli,
          żebym pogadał z Czubówną ( tą od reklamy TPSA ) albo może
          poszukał montera na własną rękę?? Nie wiem, chyba nawet nie chce
          wiedzieć.
          Pozdrawiam
          • Gość: merien Re: Z innej beczki - INSTALACJA NEO+ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 00:59
            szczerze ci wspolczuje kultura pracownikow tpsa jest przerazajaca jak rowniez ich wiedza meerytoryczna i kompetencje, kiedy zakladali mi telefon ja pokazalem wydruki dziennika mojego modemu bo prawie wszystkie polaczenia byly zerwane, od montera uslyszlem pytanie "zadane z konsternacja" a co to modem i ile to kosztuje. piekny obraz pracwonik nie wie co to podstawowe urzadzenie telekomunikacyjne ani ile kosztuje dial up. tylko pogratulowac wykwalifikowanej kadry
          • polokokt Re: Z innej beczki - INSTALACJA NEO+ 12.12.02, 08:56
            Czesc
            A wiec witam nowego czlonka doli i nie doli (ale czesciej to drugie).
            Co do infolinni jak na techniczna jest zajete to dzwon na normalna, czasem tez
            potrafia pomoc. Ale ostatnio sie zmadrzyli i jak maja powazna awarie to
            wylanczaja infolinnie albo wlanczaja sekretarke :). Co do ustawien to ja w
            swoim kompie mam ze trzy ustawienia do polonczenia z neostrada (wszystkie przez
            windowsa Xp a nie przez program z tepsy). Co ciekawe wszystkie trzy sa tak samo
            ustawiione i czasem na jeden sie laczy a na drugi nie (to dla mnie wielka
            zagadka, ale moze tak musi byc). Co do sprawdzenia czy awaria jest u mnie czy u
            nich to ja mam jeszcze sutawione takie polaczenie wlasnie na rejstracje, ten
            jesli jest u nich usterka nie polaczy sie za zadne skarby, a jesli wszystko
            dziala ok tylko trzeba sie wstrzelic w dobry moment to rejstracja sie polaczy
            (taki moj tescik :)
            Co do reklamy to zapomniali dodac ze to co najlepsze w tym wszystkim jest
            predkosc ale tylko jak dziala.
            Poza tym ostatnio jakos naprawy im szybciej wychodza, chyba doszli do wprawy :)
            Pozdrawiam
    • Gość: zdzichu Re: Kłopoty Neostrady Plus IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 00:56
      a ja mam sdi i mi działa bez przerwy 365 dni w roku
    • Gość: Iris Re: Kłopoty Neostrady Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.02, 12:20
      Przyłaczam się do tych wszystkich,którzy zawiedzeni są neo+.Zwłaszcza,że
      przecież korzystanie z internetu to nie żaden luksus w dzisiejszych czasach,
      tylko norma. U mnie jest też tak, jak ktoś już pisał: BOK nic nie wie co dzieje
      się u "góry", oni nic nie wiedzą o awariach,chyba że zadzwonią na info. I też
      się nie mogą na info dodzwonić, bo miałam już takie przypadki. Zresztą, oni
      tłumaczyli mi że nic nie mogą sami naprawiać, dopóki z góry nie dostaną
      zlecenia i w każdym przypadku ,gdy próbowałam również interweniować w BOK-u
      odsyłali, żeby dzwonić na info, bo oni też tylko to mogą zrobić. A
      wypełnialiście już może ankietę na www.neostrada.pl, która ma wpłynąć na
      poprawę działania neo+? Najlepsze jest ostatnie pytanie: czy usługa działa
      prawidłowo, a jeśli nie to podać przyczynę. Odpowiedziałam,że nie a przyczynę
      sami niech sobie znajdą, bo od tego są i jeszcze parę słów prawdy..., to po
      godz. zostałam odłączona ale to może był zbieg okoliczności (a raczej kolejnej
      awarii)? Trzymajcie się!
    • Gość: psy Re: Kłopoty Neostrady Plus IP: *.*.*.* 28.11.02, 01:03
      Jak chcecie sie "posmiac" to zajrzyjcie tu:
      www2.gazeta.pl/usenet/704354,27013.html?group=pl.internet.komunikaty
      Prawie wszystkie awarie to zwalki Neo+ i iDLS.
      Niech juz kopna w d... Lucenta z jego kijowa technologia
      i zmienia sprzet na jakis sensowny! Przeciez to czlowieka
      moze szlag ciezki trafic.
      Uwazam ze Neo+ jest potencjalnie bardzo dobra usluga -
      wysoki, jak na polskie warunki, transfer, cena do
      przelkniecia i pare innych fajnych rzeczy. Zeby jeszcze
      tylko dzialala!
    • Gość: Tom Re: Kłopoty Neostrady Plus IP: *.wronki.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 01:17
      Jesli Telekomuna obnizylaby przepustowosc lacza, to bylby to
      dla nich gwozdz do trumny. W cywilizowanych krajach pod
      wzgledem "usieciowienia" providerzy w cenie ok. 200 zl daja
      lacze typu 1,5 Mb / 128(256), wiec nawet te 512/128, jakie
      Telekomuna oferuje, to zadna łaska.
      • Gość: Paweł Re: Kłopoty Neostrady Plus IP: *.toya.net.pl 02.12.02, 00:22
        Panowie tylko sieć kablowa was uratuje. Mam to szczęście że mieszkam w miejscu
        gdzie taka usługa działa w mojej kablówce i ŻADNYCH PRZERW!!! poprostu działa.
        A telekomune trzeba zaorać to wszyscy będziemy szczęśliwsi.
        • Gość: psy Re: Kłopoty Neostrady Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.02, 14:23
          > Panowie tylko sieć kablowa was uratuje. Mam to
          szczęście że mieszkam w miejscu
          > gdzie taka usługa działa w mojej kablówce
          Fajnie. A ja mieszkam w miejscu, gdzie albo modem, albo
          Neo+. I co?
          A orac po Telekomunie to sobie mozna - co z tego, na
          razie nie ma wyboru, wiec zamiast pomstowac, trzeba sobie
          radzic.
          • Gość: Zone Re: Kłopoty Neostrady Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.02, 16:32
            Powiem szczerze, modem telefoniczny działał mi lepiej.
            Dziury w transferze są rzędu 5 minut , średni przesył ok 1 kB, tak wygląda neo+
            w praktyce.
            To sa Qrwa jakieś kpiny z klienta który płaci koło 200 zł za miesiąc.
            • Gość: psy Re: Kłopoty Neostrady Plus IP: *.*.*.* 12.12.02, 10:14
              Gość portalu: Zone napisał(a):

> Dziury w transferze są rzędu 5 minut , średni przesył
              ok ɭ kB, tak wygląda neo+
              No popatrz - a ja mam przesyl rzedu 50 kB. Tez w Neo +.
              Zalezy, na jaki serwer trafie po drugiej stronie.
              • Gość: Zone Re: Kłopoty Neostrady Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.02, 10:33
                Gość portalu: psy napisał(a):

> Gość portalu: Zone napisał(a):
                >
                > > Dziury w transferze są rzędu 5 minut , średni przesył
                > ok ɭ kB, tak wygląda neo+
                > No popatrz - a ja mam przesyl rzedu 50 kB. Tez w Neo +.
                > Zalezy, na jaki serwer trafie po drugiej stronie.

Ja mieszkam w Łomiankach i trafia mnie za każdym razem, gdy korzystam z neo+.
    • Gość: B2C Sami jesteście sobie winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.02, 09:59
      Głosujecie w wyborach na jakichś buraków z SLD, Samoobrany, PiS-u, UW czy AWS-
      u, zamiast na takich co zliberalizują rynek telekomunikacyjny (otwarta pętla
      abonencka) tak jak to miało miejsce w USA czy Korei.

Dobrze wam tak. Szkoda, że musze cierpieć razem z wami.
      • Gość: Zone Re: Sami jesteście sobie winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.02, 10:55
        Nie mieszaj do tego polityki, tu chodzi nieprzetestowaną, zasadniczo źle
        działającą usługę sprzedawaną przez TP. Muszą chyba zrozumieć ,że nie
        wyświadczają nam łaski udostępniając łącze, ale są zobligowani do tego przez
        umowę(swoją drogą też wyjątkowo złodziejską i działającą na zasadzie szatniarza
        z "Misia" cyt. "nie mamy pańskiego płaszcza...i co pan nam zrobi?")
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka