Gość: fdd-maniak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 20:37 Polećcie jakąś solidną i niedrogą obudowę. Najlepiej niech waży tony i będzie pancerna a nie jakieś tam miękkie blaszki (takie mam upodobania :)) Link Zgłoś Obserwuj wątek
krzysztofsf Re: Solidna obudowa 08.03.06, 08:15 proline.pl/shop.php?prodid=COOL+ALU+CEN532+SIBL 10 kg wystarczy ? :) Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Solidna obudowa IP: *.phlapa.east.verizon.net 07.03.06, 21:44 Thermaltake,mysle to to bylaby odpowiednia obudowa.Ja sam ostatnio zamowilem do swojego domowogo kompa ta obudowe www.dealsonic.com/thsisovbmidt1.html Jedna z zalet jest obecnosc trzech wolnoobrotowych fans ktore powoduja ze komp sie nie grzeje.Ale nie jest on zbyt tania ,aczkolwiek jedna z tanszych z tego typu. Pozdrawiam Grzegorz Link Zgłoś
Gość: fdd-maniak Re: Solidna obudowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 23:38 No tak, ale mi chodziło o tanie obudowy ;) Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Solidna obudowa IP: *.acn.waw.pl 07.03.06, 23:54 To jedno przeczy drugiemu, nawet stal kosztuje - z tańszych, ale ciężkich polecam Chiefteci - za niecałe 200 zł kupiłem niedawno midi tower (3x5,25") z niezłej blaszki, a za jakieś 250 zdobędziesz medium tower (czy coś namieszałem, w każdym razie z 4 zatokami 5,25" z blachy naprawdę solidnej, takiej jak big towery - mam i midi, i big - duże i ciężkie bydlęta :-))) Link Zgłoś
kell99 Re: Solidna obudowa 08.03.06, 03:03 Blacha jest taka niemodna;) Za 200 zl mozna miec takie aluminiowe cudenko. Chyba najlepsza obudowa za taka cene: www.extrememhz.com/centurion5-p1.shtml Potem mozna zainwestowac w lepszy zasilacz. Zalezy od zastosowan, ale jezeli ktos uzywa pceta przez kilka godzin dziennie (albo zupelnie go nie wylacza) to na prawde warto. Chociaz dla spokoju, ze po zostawieniu wlaczonego komputera nie wroci sie do spalonego mieszkania;) Jezeli ktos jednak uzywa komputer okazyjnie, albo nie przyklada wielkiej wagi to halasu, to juz nie do konca wiadomo czy warto;) Link Zgłoś
bond700 Re: Solidna obudowa 08.03.06, 13:27 Thermaltake jest jak najbardziej solidna. Sam taką posiadam. Poza tym niezwykle estetyczna. Tylko jeden minus - drzwiczki są wbrew pozorom plastikowe. Co i tak nie zmienia faktu , że jest to porządny kawał obudowy :) Polecam pomimo wysokiej ceny. Link Zgłoś
kell99 Re: Solidna obudowa 08.03.06, 15:23 wysoka cena?;) cos lepsze niz antec p180?;) cudowna obudowa... droga, ale sliczna w swojej prostocie i przlomowa w zastosowanych rozwiazaniach. zeby byla tak o 1/2 tansza, to bylaby bezkonkurencyjna. Link Zgłoś
Gość: fdd-maniak Re: Solidna obudowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.06, 11:13 A co myślicie o tej budzie: www.allegro.pl/item88735154_uwaga_promocja_mustang_400w_pfc_szok_cenowy.html Czy ktoś taką ma ? Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Solidna obudowa 10.03.06, 11:42 Gość portalu: fdd-maniak napisał(a): > A co myślicie o tej budzie: > www.allegro.pl/item88735154_uwaga_promocja_mustang_400w_pfc_szok_cenowy.html > Czy ktoś taką ma ? Jak wywalisz zasilacz to wyglada ok. Link Zgłoś
Gość: B@rt Re: Solidna obudowa IP: *.kom / *.os1.kn.pl 10.03.06, 12:12 Dokładnie tanie przeczy dobre. To tak jak tani i szybki internet ??!! Link Zgłoś
Gość: fdd-maniak Re: Solidna obudowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.06, 15:35 Zasilacz mam Fortrona, z którego jestem b. zadowolony (niesłyszalny) więc tamtego z obudowy i tak wywaliłbym. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Solidna obudowa IP: *.acn.waw.pl 10.03.06, 13:03 Przyznam się - nie wiedziałem, że aluminium tak staniało. Kiedy kupowałem swojego big towera to za blachę zapłaciłem jakieś 600 zł, a nie wiem, ile kosztowałby aluminiowy big tower (o ile takie obudowy się z aluminium wykonuje). Link Zgłoś
maciejpoczta Re: Solidna obudowa 10.03.06, 14:55 Mam tego thermaltake'a i drugi raz bym jej nie kupił. Niby same zalety: Dobra blacha, Łatwy i pewny montaż bez śrubek, Dwa wydajne i ciche wentyle, Dużo miejsca I tylko jedna wada: Przy moim Bartonie 2500@3200(z pentagramem CU), Radku9800Pro(z Arctic Silencer) muszę trzymać stale otwarte przednie drzwiczki. Przy zamkniętych powietrze z zewnątrz praktycznie nie dochodzi i mimo dwu wydajnych wentylatorów komputer się przegrzewa. Swoją drogą projektanci mieli poroniony pomysł - założyli filtr w drzwiczkach wewnętrznych i nie dali nawet najmniejszej szpary w zewnętrznych. Link Zgłoś
bond700 Re: Solidna obudowa 10.03.06, 18:17 Dziwne że nie masz szpary bo ja akurat mam na bokach. Ewidentnie jest przestrzał patrząc z boku. Link Zgłoś
maciejpoczta Re: Solidna obudowa 10.03.06, 18:58 Moja po zamknięciu drzwiczek jest szczelna jak puszka sardynek. Żadnych otworów nawet na bokach obudowy. Link Zgłoś
Gość: fdd-maniak Re: Solidna obudowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.06, 11:56 A jeszcze chcę zapytać, czy obudowa o szerokości 180 mm i wysokości 430 mm nie kolebie się za bardzo na boki? Moja obecna stara obudowa (muszę ją zmienić bo kupiłem wentylator AC na procesor i nie mieści mi się - zasilacz jest z boku i przeszkadza) ma wymiary szer. 20 cm i wys. 40 cm. Link Zgłoś
Gość: Weeka to moze Aplus DaCapo? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.05.06, 16:37 z wbudowanym regulatorem obrotów - i ciezka i stabilna i pojemna - a do tego niezly design 4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=2010 Link Zgłoś
Gość: Blacharz Re: Solidna obudowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 19:09 Gość portalu: fdd-maniak napisał(a): > Polećcie jakąś solidną i niedrogą obudowę. Najlepiej niech waży tony i będzie > pancerna a nie jakieś tam miękkie blaszki (takie mam upodobania :)) To albo ma być SOLIDNA albo NIEDROGA !!! Jedno wyklucza drugie ! :) Te cienkie blaszki przecież są dlatego cienkie, żeby obudowa była NIEDROGA ! :) Link Zgłoś
Gość: Groszek Re: Solidna obudowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:09 A więc towarzystwo popłyneło jak widzę... kulermastery, termallejki, czifteki... to w zdeżeniu z pytaniem o nidrogą obudowę wychodzi jak maluch z pod tira. Osobiście zakupiłem ostatnio Chiftec Apollo za ok 300zł. Bardzo ładna (normalna) bardzo ciężka, wcale nie cicha, coś tam w niej się telepie... Ale wracając do pytania... Sprawa nie jest prosta ale może warto poszukać: Znajomy zakupił w pracy stary serwer taki z epoki Pentium obudowa jest ATX, waży 25kg i jest z blachy czołgowej... przy tym obudowa wygląda jak by nie widziała speca od dezajnu nawet na zdjęciu (prostopadłościan)... słowem cudo. Rozwiązanie idealne (prawie - brak usb z przodu). Na pytanie jak zdobyć takie cudo nie odpowiem (sam kupiłem chifteca) ale moze allegro? Link Zgłoś
kell99 Re: Solidna obudowa 05.05.06, 15:08 Groszek napisał(a): > Znajomy zakupił w pracy stary serwer taki z epoki Pentium obudowa > jest ATX, waży 25kg i jest z blachy czołgowej... przy tym obudowa wygląda > jak by nie widziała speca od dezajnu nawet na zdjęciu (prostopadłościan)... > słowem cudo. Rozwiązanie idealne (prawie - brak usb z przodu). Ta jest dosyc droga i nie jest ze stali (aluminium), ale jest rownie ciezka (20kg), minimalistyczna z wygladu (ideal) i do tego wyjatkowo cicha: www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=81800 Tylko cena (ok 400-500zl) moze troche przerazic. Link Zgłoś